Keystone logo
Warsaw Film School

Warsaw Film School

Warsaw Film School

Invoering

Warsaw Film School – 18 jaar in film en innovatie

WarsawFS102

Warsaw Film School werd in 2004 opgericht door de Poolse filmregisseur, producent en scenarist Maciej Slesicki en een van de populairste acteurs van het land, Boguslaw Linda - de hoofdrolspeler van de laatste film "Afterimage" van Andrzej Wajda.

De academie is een unieke filminstelling, een van de drie in het land die BA-diploma's verleent en de enige kunstacademie onder het beschermheerschap van het ministerie van Cultuur die BA International Studies in het Engels heeft.

Gevestigd in de hoofdstad van Polen, bevindt Warsaw Film School zich in het centrum van een centrum voor filmeducatie, dat ook een filmgeprofileerde middelbare school, middelbare school, beroepsopleiding, arthouse-bioscoop Kino Elektronik en een productiebedrijf omvat.

Docenten van Warsaw Film School van Warsaw Film School , zoals Helmer Krzysztof Zanussi en Bartosz Konopka, genomineerd voor de Academy Award, behoren tot de meest erkende Poolse en internationale filmmakers, specialisten op het gebied van film en nieuwe media. In 2010 verhuisde de Warsaw Film School naar een gloednieuwe campus, met een capaciteit van 2.600 m², met ruimte voor film- en fotografie-opnamen, donkere kamers, postproductiefaciliteiten en een hoogwaardige geluidsstudio.

Onze afgestudeerde Dorota Kobiela was genomineerd voor de Oscars 2018 voor "Loving Vincent". Dit was de tweede Oscar-nominatie waar onze afgestudeerden trots op kunnen zijn. De eerste werd in 2015 aan Tomasz Śliwiński gegeven voor zijn documentaire Kort onderwerp 'Onze vloek'.

Warsaw Film School bevindt zich in het hart van Polen, een land dat ongeveer 60 speelfilms per jaar produceert en is betrokken bij 20 tot 30 internationale coproductieprojecten per jaar. We bevinden ons midden in een zich dynamisch ontwikkelende audiovisuele markt, met een sterke filmtraditie en oprechte gehechtheid aan film als een manier van persoonlijke en politieke expressie.

Warsaw Film School organiseert een reeks educatieve, artistieke en professionele evenementen, waaronder Script Fiesta - het enige volledig open festival van Europa dat gewijd is aan de kunst van het schrijven voor het scherm. Elk jaar verzamelen honderden professionals voor een week masterclasses, workshops, pitchingsessies en sociale evenementen. De lijst met speciale gasten omvat Joe Eszterhas, Pilar Alessandra, Linda Aronson, Jane Campion en de Sundance 2016 winnaar uit Israël - Elite Zexer.

Locaties

  • Warsaw

    Warsaw Film School 7 gen. Zajączka st., 01-518, Warsaw

    Vragen