Keystone logo
Warsaw Film School

Warsaw Film School

Warsaw Film School

Invoering

Warsaw Film School – 18 jaar in film en innovatie

WarschauFS102

Warsaw Film School is in 2004 opgericht door de Poolse filmregisseur, producent en scenarioschrijver Maciej Slesicki en een van de populairste acteurs van het land, Boguslaw Linda - de hoofdrolspeler in Andrzej Wajda's laatste film "Afterimage".

De academie is een unieke filminstelling, een van de drie in het land die BA-diploma's uitreikt en de enige kunstacademie onder de bescherming van het Ministerie van Cultuur die BA International Studies in het Engels heeft.

Warsaw Film School is gevestigd in de hoofdstad van Polen en vormt het middelpunt van een centrum voor filmeducatie, dat ook een middelbare school, een middelbare school, een vakschool, filmhuisbioscoop Kino Elektronik en een productiebedrijf omvat.

Docenten van Warsaw Film School , zoals helmer Krzysztof Zanussi en de voor een Academy Award genomineerde Bartosz Konopka, behoren tot de meest erkende Poolse en internationale filmmakers, specialisten op het gebied van film en nieuwe media. In 2010 verhuisde Warsaw Film School naar een gloednieuwe campus met een capaciteit van 2600 vierkante meter. m, met ruimte voor film- en fotografie-opnames, donkere kamers, postproductiefaciliteiten en een high-end geluidsstudio.

Onze afgestudeerde Dorota Kobiela werd genomineerd voor de Oscars 2018 voor "Loving Vincent". Dit was de tweede Oscar-nominatie waar onze afgestudeerden trots op kunnen zijn. De eerste werd in 2015 aan Tomasz Śliwiński gegeven voor zijn korte documentaire "Our Curse".

Warsaw Film School ligt in het hart van Polen, een land dat ongeveer 60 speelfilms per jaar produceert en betrokken is bij 20 tot 30 internationale coproductieprojecten per jaar. We zijn gevestigd in het midden van een zich dynamisch ontwikkelende audiovisuele markt, met een sterke filmtraditie en oprechte gehechtheid aan film als een manier van persoonlijke en politieke expressie.

Warsaw Film School organiseert een scala aan educatieve, artistieke en professionele evenementen, waaronder Script Fiesta - Europa's enige volledig open festival gewijd aan de kunst van het schrijven voor het scherm. Elk jaar komen honderden professionals een week lang samen voor masterclasses, workshops, pitchingsessies en sociale evenementen. De lijst met speciale gasten omvat Joe Eszterhas, Pilar Alessandra, Linda Aronson, Jane Campion en de winnaar van Sundance 2016 uit Israël - Elite Zexer.

Locaties

Locaties
  • Warsaw

    Warsaw Film School 7 gen. Zajączka st., 01-518, Warsaw

    Vragen