Keystone logo
Webster Leiden Campus

Webster Leiden Campus

Webster Leiden Campus

Invoering

Campus Webster Leiden

Webster Leiden Campus is een van de vier internationale campussen van Webster University in Europa. Het is de enige instelling voor hoger onderwijs in Nederland die Amerikaanse geaccrediteerde graden aanbiedt (zowel een BA/BS als een MA/MBA opleiding). Sinds Webster in 1983 begon met het aanbieden van Amerikaanse diploma's in Nederland, zijn er meer dan 1600 studenten afgestudeerd. De alumni werken voor veel van de meest prestigieuze en interessante bedrijven en organisaties ter wereld.

Over Webster Leiden

 • Webster begon in 1983 in een charmant pand in het historische centrum van Leiden.
 • Webster is de enige geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs in Nederland die Amerikaanse geaccrediteerde graden aanbiedt (zowel een BA / BS- als een MA / MBA-opleiding).
 • Op dit moment zijn er 300 studenten met meer dan 60 nationaliteiten en een alumninetwerk van bijna 2000 studenten.
 • Webster is een non-profit universiteit (Stichting) die zich inzet voor excellentie

Waarom Webster Leiden?

Webster Leiden Campus is opgericht in 1983 en sindsdien hebben we meer dan 2.000 studenten uit meer dan 50 landen laten afstuderen. Wij zijn het enige instituut voor hoger onderwijs dat Amerikaans geaccrediteerde graden in Nederland aanbiedt met vijf scholen en hogescholen, waaronder Arts & Sciences, Business & Technology, Communications, Education en Fine Arts.

Onze missie is gedurfd en passend voor deze tijden: Webster University, een wereldwijde instelling, die hoogwaardige leerervaringen garandeert die studenten transformeren voor wereldburgerschap en individuele excellentie.

Top redenen om te studeren aan de Webster Leiden Campus

Als je van plan bent om voor een Amerikaans diploma in het buitenland te studeren, zijn hier onze belangrijkste redenen waarom je Webster Leiden Campus als je studiebestemming zou moeten kiezen.

 • Studeer in het hart van Europa
  • Gelegen in het hart van Nederland, onze Leidse campus naast Den Haag en Amsterdam, de thuisbasis van vele organisaties en bedrijven met een divers en internationaal personeelsbestand en klantenkring. Onze strategische locatie en wereldwijd bereik trekken een netwerk van faculteiten van wereldklasse aan, vaak rechtstreeks afkomstig van dezelfde internationale bedrijven en organisaties, die onze studenten een unieke leerervaring bieden waar diepe academische kennis wordt gecombineerd met professionele expertise.
 • Amerikaans onderwijs in Europa
 • Webster Leiden is de enige universiteit die de mogelijkheid faciliteert om een Amerikaanse opleiding en accreditatie in Nederland te krijgen.
 • Flexibele gradenstructuur
 • De flexibele opleidingsstructuur van Webster bevordert academische diepgang en intellectuele breedte en moedigt je aan om verschillende interesses te onderzoeken. Ongeveer de helft van je cursussen zal gericht zijn op je belangrijkste studiegebied. Je resterende cursussen kunnen worden toegewezen aan een tweede major, nadruk, minor of certificaat.
 • Het is betaalbaar
 • In vergelijking met andere Europese bestemmingen zoals het Verenigd Koninkrijk is Nederland een betaalbare plek om een diploma te behalen. De kosten van levensonderhoud zijn aanzienlijk lager in 'universiteitssteden' zoals Leiden, vooral in vergelijking met wat je in Londen of Parijs zult vinden. De NS, het nationale treinbedrijf van het land, biedt via haar OV-Chipkaart-programma ook scherp geprijsde tickets aan voor studenten. Naast de vele studentenkortingen die worden aangeboden door restaurants, theaters en andere bedrijven, is leven zonder auto niet zomaar een optie, het is praktisch een manier van leven. Het is veel gemakkelijker om met de trein of de fiets rond te reizen.
 • Oriëntatiejaar Zoekjaar voor afgestudeerden
 • Na je afstuderen aan Webster, zal er een wereld van opwindende kansen voor je beschikbaar komen. Het 'Oriëntatiejaar Afgestudeerden Werkzoekend' is een verblijfsvergunning gericht op het behouden van buitenlands talent voor de Nederlandse arbeidsmarkt. U heeft tot drie jaar na afstuderen de tijd om deze verblijfsvergunning voor één jaar aan te vragen.
 • Career Service
 • Het Career Center van Webster University heeft tot doel studenten de mogelijkheid te bieden om het beste van zichzelf te presenteren bij het solliciteren voor stages of banen. De missie van het Career Center is om onze studenten te informeren over het loopbaanontwikkelingsproces en de branche-opties, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hun carrière. Verder streven we ernaar onze studenten voor te bereiden op ervaringsleren (dwz stages en dienstverlening aan de gemeenschap), werkgelegenheid en vervolgonderwijs en om inlenende organisaties te verbinden met ons diverse studenttalent.

Locaties

 • Leiden

  Webster Leiden Campus Boommarkt 1 , 2311 EA, Leiden

  Vragen