Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Wilson College

Wilson College

Wilson College

Invoering

Over ons

WAARDE EN BETAALBAARHEID VOOR U.

Wilson is vastbesloten om onze studenten en hun gezinnen te voorzien van waarde in een hbo-opleiding. Van ons eerste in-the-natie studie-terugkoopprogramma voor studenten tot carrièreontwikkeling en training financiële geletterdheid, we zijn toegewijd aan het bieden van een ervaring

CRAFT UW ERVARING

Met geïndividualiseerde aandacht, de nieuwste technologie en apparatuur, toegang tot het Capitool van de natie en rijke tradities, heeft een Wilson-opleiding het allemaal.

Missie en Eer Principe

Wilson College stelt studenten in staat door middel van een geëngageerde, collaboratieve, liberale kunsteducatie die de vaardigheden en gerichte studie combineert die nodig zijn voor succes in werk en leven. We zijn een hechte, ondersteunende gemeenschap die de geest en het karakter van alle studenten ontwikkelt en voorbereidt op de uitdagingen van een wereldwijde samenleving.

EERPRINCIPE

Studenten die aan het Wilson College ingeschreven, leven onder een Honour Principle en binnen een systeem van gedeeld, community-based bestuur. Het Honour Principle stelt dat:

"Om een ​​atmosfeer te bieden die overeenkomt met het streven naar een bevrijdend onderwijs, berust de regering van Wilson College op de veronderstelling dat elk lid van de gemeenschap integer zal handelen in alle aspecten van het leven. We vertrouwen elkaar als volwassen en verantwoordelijke individuen. "

"De coöperatieve inspanning van leren en leven waarin we allemaal zijn betrokken, verloopt op de meest bevredigende wijze wanneer de leden van de gemeenschap hun verantwoordelijkheid erkennen om ernaar te streven hun gemeenschappelijke doel te realiseren." De degelijkheid van de gemeenschap hangt af van de zorg voor zowel individuele vrijheid als de rechten en het welzijn van anderen, beide vragen om de naleving van bepaalde voorschriften om dit gemeenschappelijke doel te bevorderen. "

"In deze geest zijn we echter akkoord gegaan met het Gezamenlijk Reglement van de faculteit en studenten, de verblijfsvoorschriften en de academische en administratieve reglementen.We nemen de verantwoordelijkheid op zich om ze rechtvaardig en relevant te houden voor de behoeften van de huidige gemeenschap."

Onze campus

De campus van Wilson College gelegen in Chambersburg, Pennsylvania, met grazige grasvelden, volwassen bomen en glooiende heuvels. De prachtige 300 hectare grote campus staat in het National Register of Historic Places als een historische wijk en de Conococheague Creek loopt er doorheen.

Zes gebouwen dienen als studentenhuisvesting en er zijn verschillende faciliteiten voor atletiek- en paardensportwedstrijden, waaronder drie atletiekvelden (veldhockey, voetbal en softbal), tennisbanen en een gymzaal. Een dansstudio is gehuisvest in Lenfest Commons, studenten hebben ook toegang tot het fitnesscentrum. Het Penn Hall Equestrian Centre heeft drie schuren met 24 stallingen; twee overdekte arena's en een buitenarena; veld voor crosscountryspringen en turn-outvelden. Het College biedt ook volledig door paarden gefaciliteerde therapeutische faciliteiten en apparatuur.

Bovendien heeft Wilson College een biologische boerderij - het hart van het Fulton Center for Sustainability Studies - dat een breed scala aan mogelijkheden biedt om te leren over benaderingen van duurzaam leven. In januari 2009 opende het College het nieuwe $ 25 miljoen Harry R. Brooks Complex voor Wetenschap, Wiskunde en Technologie, het eerste Gold LEED-gecertificeerde gebouw in het gebied.

The Harry R. Brooks Complex voor wetenschap, wiskunde en technologie

Met state-of-the-art klaslokalen, laboratoria en onderzoeksruimten vertegenwoordigt het Harry R. Brooks Complex voor Wetenschap, Wiskunde en Technologie een visie voor de toekomst van de vrije kunsten en wetenschappen aan het Wilson College . Overstroomd met natuurlijk licht en gevuld met geavanceerde technologie en apparatuur, biedt het gebouw ruimtes die het lesgeven en leren verbeteren, en de praktijk van de wetenschap op het niveau van niet-gegradueerden. Het gebouw heeft de campus getransformeerd en verandert het leven van onze studenten en faculteit. Wij nodigen u uit om er meer over te leren op deze pagina's, of de campus te bezoeken en een rondleiding te volgen. Stel de toekomst van de wetenschap voor aan Wilson College en sluit je aan bij deze belangrijke educatieve missie.

Geschiedenis en tradities

Wilson College werd in 1869 opgericht als een college voor vrouwen, een van de eersten in de Verenigde Staten. De oprichters waren de Rev. Tryon Edwards en de Rev. James W. Wightman. De wetgevende macht van Pennsylvania verleende het originele handvest op 24 maart 1869. Sarah Wilson, voor wie het College is genoemd, was het eerste geschenk voor de oprichting van het College. Zij was de eerste levende vrouw in de Verenigde Staten die een college voor vrouwen schonk.

Het doel van het college werd beschreven als een poging om voorlichting te geven aan jonge vrouwen in literatuur, wetenschap en kunst. De uitgave van de Franklin Repository op 19 oktober 1870 stelde dat de "inspanning niet zal zijn om de gedachten van leerlingen met feiten te proppen, maar om de tijd door te brengen in de ontwikkeling van het denken, zodat de leerlingen leren voor zichzelf te denken, en dus worden leiders, in plaats van volgers, in de samenleving. "

Geschiedenis

Wilson College werd in 1869 opgericht als een college voor vrouwen, een van de eersten in de Verenigde Staten. De oprichters waren de Eerw. Tryon Edwards en de Eerw. James W. Wightman, predikanten van Presbyteriaanse kerken in het nabijgelegen Hagerstown, Maryland, en Greencastle, Pa. Ze dienden plannen in bij de pastorie van Carlisle en kregen de goedkeuring in april 1868. De De wetgevende macht van Pennsylvania verleende het originele handvest op 24 maart 1869. Miss Sarah Wilson (1795-1871), een inwoner van het nabijgelegen St. Thomas, verstrekte twee gulle giften voor de oprichting van de nieuwe instelling. Hoewel Wilson zelf geen formele opleiding had genoten, erkende ze het belang van onderwijs voor toekomstige generaties vrouwen. Uit dankbaarheid voor de geschenken van Wilson hebben de Trustees gestemd om de nieuwe instelling ter ere van haar te benoemen. De instructie aan het College begon op 12 oktober 1870, nadat de Trustees de aankoop hadden veiliggesteld van onroerend goed dat vroeger eigendom was van kolonel AK McClure, een goede vriend en adviseur van president Abraham Lincoln.

Sinds de oprichting heeft het College rigoureuze intellectuele bezigheden bevorderd. Net als andere vrouwencolleges biedt Wilson vrouwen lange tijd kansen om te studeren en les te geven als ze eenmaal hebben nagedacht over de capaciteiten van vrouwen, zoals scheikunde, biologie, wiskunde en klassieke talen. President Anna J. McKeag, Wilson's eerste vrouwelijke president (1911-15), versterkte de academische normen van het College. Het College is voortgebouwd op deze stichting door het aantal en het soort cursusaanbod te vergroten, bibliotheekvoorzieningen te verbeteren en onderscheidende bezoekers en docenten naar de campus te brengen. Een maatstaf voor de intellectuele kracht van het College is de oprichting in 1950 van een hoofdstuk van Phi Beta Kappa, de oudste en meest prestigieuze academische eregemeenschap van het land.

Sinds 1931 heeft het College uitzonderlijke bijdragen aan de samenleving erkend door eredoctoraten toe te kennen. Ontvangers zijn onder meer de Amerikaanse Rep. Margaret Chase Smith, Harry Blackmun, rechter bij het Hooggerechtshof, antropoloog Margaret Mead, muzikant Lili Krause, auteur en activist Rita Mae Brown en nieuwsanker Walter Cronkite.

Gedurende zijn lange geschiedenis heeft Wilson gereageerd op veranderende tijden. In 1982 was het College een van de eersten in de regio die begon met het aanbieden van een doorlopend studieprogramma om tegemoet te komen aan de behoeften van een groeiende populatie volwassenen die een postsecundair onderwijs wilden volgen. In 1996 was het College een van de eersten in de natie die onderwijs op de campus verzorgde voor alleenstaande moeders met kinderen. Sinds het begin van het programma heeft het nationale aandacht getrokken en is Wilson het nationale centrum voor alleenstaande moeders in het hoger onderwijs geworden.

Tegenwoordig erkent Wilson mannen en vrouwen van alle leeftijden om zich in te schrijven voor zijn bachelor- en associate-degreeprogramma's, alsook voor programma's voor na het baccalaureaat en afstuderen. Om een ​​Wilson-opleiding beschikbaar te maken voor volwassenen, worden veel cursussen niet alleen overdag aangeboden, maar ook 's avonds, in de zomer en in januari en op handige locaties buiten de campus.

Wilson Traditions

Tradities vormen een belangrijk onderdeel van de Wilson-ervaring van elke student. Van Bigs en Littles tot Sophomore Buddies, tradities brengen onze studenten samen en maken ze deel uit van een ondersteunende, verbonden gemeenschap.

Wilson in een oogopslag

Zie hoe de cijfers samen een complete college-ervaring vormen.

50 ACRES OP ONZE USDA-GECERTIFICEERDE BIOLOGISCHE BOERDERIJ

Het Fulton Center for Sustainability Studies verbindt studenten en de lokale gemeenschap, met een werkende boerderij, nationale CSA-database en rustige wandelroutes.

71 BLOKKAMERS VOOR STUDENTEN PAARDEN EN STUDENTEN

Ons Penn Hall Equestrian Centre heeft binnen- en buitenrijspallen, een langlaufcomplex en 20 hectare omheinde weiden en weiden.

$ 25 MILJOEN

onze investering in het Harry R. Brooks Complex voor wetenschap, wiskunde en technologie

Locaties

  • Chambersburg

    1015 Philadelphia Ave, 17201, Chambersburg

    Vragen