Keystone logo
Wroclaw University of Science and Technology

Wroclaw University of Science and Technology

Wroclaw University of Science and Technology

Invoering

De Wrocław Universiteit voor Wetenschap en Technologie werd opgericht in 1945, voornamelijk als gevolg van de betrokkenheid van het academisch personeel van de inmiddels ter ziele gegane Technische Universiteit van Lviv en de Jan Kazimierz Universiteit in Lviv, die de verwoeste gebouwen van de Duitse School voor Technologie aanpasten. - Technische Hochschule.

Vandaag zetten we de traditie van deze vooraanstaande Poolse universiteiten voort en ontwikkelen we ons in nauwe samenwerking met de toonaangevende bedrijven van Neder-Silezië. Wij zijn een van de grootste en beste technische universiteiten van het land, een die regelmatig tot de beste van de nationale ranglijst behoort.

Er studeren ongeveer 20 000 studenten aan WUST en het aantal academische medewerkers is ongeveer 2100. Er zijn studenten uit meer dan 69 landen en samenwerkingsovereenkomsten getekend met meer dan 120 tertiaire instellingen uit 36 landen. De universiteit is trots op: jaarlijks meer dan 700 uitwisselingen van studenten en personeel in het kader van het Erasmus + programma, 400 partneruniversiteiten, 12 gecertificeerde laboratoria, 560 les- en collegezalen, 887 didactische en 175 onderzoekslaboratoria.

Aan de universiteit zijn er tal van studentenorganisaties en verenigingen. Studenten krijgen de kans om hun wetenschappelijke en creatieve passies te ontwikkelen.

Dankzij WUST lijkt de stad de hoofdstad van de Poolse informatica. Dit is mede een gevolg van de Europese normen voor onderwijs en onderzoek van de medewerkers van de universiteit. Het wereldniveau van wetenschappelijk onderzoek en uitstekende apparatuur in laboratoria resulteren in samenwerking met veel Poolse en buitenlandse bedrijven.

Dit alles stelt je in staat om een in de hele Europese Unie erkend diploma te behalen, je studietraject te ontwerpen en specialiteit te kiezen, onderzoek te doen naar nieuwe technologieën zoals nanotechnologie, biotechnologie, telecommunicatie, tele-informatica en informatiesystemen, en waardevolle ervaring op te doen en technische achtergrond.

Met wUSt - niets is onmogelijk!

Kansen en potentieel

Wrocław heeft een gunstige basis gecreëerd voor gediversifieerde zaken. Het is het grootste R&D-centrum in Polen voor wereldwijde bedrijven, zoals: LG, Philips, Volvo, Bosch, Hewlett-Packard, Nokia, Wabco, KGHM, Ryanair, Credit Suisse, BNY Mellon, Google, IBM.

Het Career Office van WUST bereidt studenten en afgestudeerden voor op de arbeidsmarkt. Het biedt studenten werk- of stageaanbiedingen, raadpleegt cv's, ondersteunt interessante projecten, organiseert bijeenkomsten met werkgevers, adviseert in trainingen en workshops.

Bovendien heeft WUST contacten met veel onderwijs- en onderzoeksinstellingen en kun je ook naar het buitenland, gezamenlijke projecten zoals: Erasmus+, Student Exchange Programmes, het Double Degree Master Program TIME, de Polish and American Fullbright Commission, DAAD, Vulcanus in Japan. Wrocław University of Science and Technology werkt samen met 183 partners uit 48 landen. Dit alles kan je toekomstige carrière zeker verbeteren.

Je hoeft je natuurlijk niet alleen te beperken tot Wrocław, onze afgestudeerden zijn over de hele wereld te vinden, werken voor gerenommeerde bedrijven of hebben hun eigen bedrijf opgericht.

Locaties

  • Wrocław

    wybrzeże Stanisława Wyspiańskiego,27, 50-370, Wrocław

    Vragen