Keystone logo
Windesheim University of Applied Sciences

Windesheim University of Applied Sciences

Windesheim University of Applied Sciences

Invoering

Hoogwaardige universiteit voor toegepaste wetenschappen

Windesheim staat in de top drie van brede hogescholen in Nederland; we worden hoog gewaardeerd door zowel studenten als experts. Studenten waarderen onze persoonlijke aanpak, waardoor ze in kleine groepen (20 studenten) kunnen werken en elk talent meetelt. Bij Windesheim ben je niet zomaar een nummer. Onze docenten zijn ook coaches en dagen studenten uit om kritisch na te denken en het beste uit zichzelf te halen. Windesheim staat ook bekend om zijn innovatieve en ondernemende aanpak. We werken nauw samen met bedrijven en instellingen, dus de kennis die we opdoen en delen is direct van praktisch belang.

Onze programma's voor internationale studenten zijn gericht op het bedrijfsleven:

 • International Business' richt zich op studenten die geïnteresseerd zijn in onderwerpen als management, logistiek, financiën en (internet)marketing.
 • Sustainable Business and Innovations' (officieel: Global Project and Change Management) is volgens experts het meest internationale programma van Nederland. Het is een honoursprogramma voor studenten die de wereld op een positieve manier willen veranderen. Onderwerpen zijn klimaatverandering, wereldgezondheid, vervuiling, mensenrechten, armoedebestrijding en sociaal ondernemerschap. Voor dit programma is huisvesting in jaar 1 gegarandeerd.

Campusfuncties

Voorzieningen voor studenten

Windesheim is een levendige leergemeenschap. Overal op de campus in Zwolle, waar het merendeel van de internationale studenten zal verblijven, zijn ruimtes voor zelfstudie en voor groepswerk. We bieden onze studenten state-of-the-art faciliteiten, waaronder studiebegeleiding, een mediatheek, veel ruimte voor groepswerk en een supermarkt. Onze studenten zijn onder de indruk van onze geweldige sportfaciliteiten op de campus: we hebben gymzalen, fitnessruimtes, een dojo voor karate en judo, zaalvoetbalzalen, een verwarmd zwembad en een klimwand. Op onze campus hebben we kantines met vers eten en drinken. Bovendien hebben we een sportcafé en ons eigen Grand Café met de zeer gewaardeerde Starbucks koffie. En voor wie echt voor de Hollandse beleving op de fiets gaat, hebben we ook een fietsenmaker op de campus.

Accommodatie

Afhankelijk van het programma dat je volgt, biedt Windesheim huisvesting voor internationale studenten in studentenresidenties dichtbij de campus en het stadscentrum, waar studenten samen kunnen wonen en studeren. Wij werken samen met een onafhankelijke woningstichting gespecialiseerd in studentenhuisvesting, die passende kamers verhuurt tegen redelijke prijzen.

Over Zwolle

Windesheim is gevestigd in Zwolle, een levendige en gastvrije middelgrote stad op slechts een uur rijden van Amsterdam, Utrecht en Groningen, met redelijke prijzen voor levensonderhoud. In Zwolle studeren zo'n 30.000 studenten aan een van de vier hogescholen. Naast een prachtig historisch centrum heeft de stad veel parken (heel leuk om te picknicken!) en gezellige cafés en eettentjes. Zwolle is ook een geweldige plek om te winkelen, met alle grote winkelketens en tal van onafhankelijke boetieks. Het is ook een veilige stad, en als je eenmaal hebt leren fietsen, is het gemakkelijk om je te verplaatsen. Het studentenleven in Zwolle speelt zich af in en rond de binnenstad, die barst van de gezellige cafés en restaurants. Zwolle heeft ook veel culturele activiteiten, waaronder muziek- en culturele festivals, theatershows, films en musea. Zwolle staat ook bekend om het jaarlijkse Bevrijdingsfestival (gratis toegang), de Rhythm & Blues Night en een breed scala aan sportevenementen. Er zijn studentenclubs en -verenigingen voor zo ongeveer alles, van roeien tot socializen met andere internationale studenten.

  Beurzen en financiering

  Beurzen

  Windesheim verstrekt geen studiebeurzen, maar ons collegegeld is zeer redelijk.

  Getuigenissen van studenten

  Awards & Accreditations</div>

  #2 Hogeschool van Nederland

  Keuzegids HBO

  #1 Hogeschool van Nederland

  Elsevier Weekblad

  Campusleven & Faciliteiten

  Op campus Windesheim kun je terecht voor een grote diversiteit aan studentenvoorzieningen: sportfaciliteiten, waaronder een fitnesscentrum, klimwand, dojo en een groot zwembad, maar ook ons mediacentrum, een kopieer- en campuswinkel en diverse kantines en een grote cafe. Studiebegeleiding is opgenomen in het curriculum. Kijk op onze website voor meer details.

  Windesheim ligt in Zwolle, een gastvrije, levendige en veilige stad op slechts een uur rijden van Amsterdam, met redelijke prijzen voor levensonderhoud. Zwolle staat bekend om zijn prachtige historische binnenstad, met veel cafés, restaurants, parken, winkels en culturele activiteiten. Meer informatie vindt u op onze website.

  Locaties

  • Zwolle

   Windesheim University of Applied Sciences P.O. Box 10090

   Vragen