Keystone logo
Yerevan State University

Yerevan State University

Yerevan State University

Invoering

125745_3UmBdBrdZyhdb3on7yDVYHNudc.jpg

Over YSU

Yerevan State University biedt onderwijs van hoge kwaliteit om het concurrentievermogen van haar afgestudeerden op de lokale en de wereldwijde arbeidsmarkt te waarborgen.

Om hedendaagse uitdagingen aan te gaan en zijn educatieve missie effectief te volbrengen, verbetert YSU voortdurend het profiel en de inhoud van zijn educatieve programma's, past het moderne onderwijs- en leermethoden toe en biedt het studenten effectieve ondersteunende diensten.

Halverwege de jaren negentig begonnen grote structurele veranderingen in de academische activiteiten van YSU. In 1995 veranderde YSU de structuur van haar academische kwalificaties door een kwalificatiesysteem met twee niveaus op te zetten met bachelor- en masterdiploma's. In 2007 is het ECTS-creditsysteem geïntroduceerd in alle masterprogramma's, en een jaar later in bacheloropleidingen.

Momenteel heeft YSU 60 bachelor-, 130 master- en 70 doctoraatsprogramma's waaraan bijna 18000 studenten deelnemen (volgens de gegevens van 1 januari 2013 zijn er 13500 BA-studenten, 4000 MA-studenten en 400 postdoctorale studenten), waarvan 5000 deel- tijd studenten.

De universiteit heeft 19 faculteiten met meer dan 100 algemene en professionele afdelingen en een regionale vestiging (campus) met 4 faculteiten in de stad Ijevan. YSU heeft ongeveer 3000 medewerkers in dienst, waarvan 1300 permanent academisch personeel (166 professoren, 461 universitair hoofddocenten, 639 universitair docenten en docenten).

125746_10wzVcjPIgOMc0bMApwthenYQH.jpg

23 academici en 26 correspondentieleden van de National Academy of Sciences zijn betrokken bij onderwijs- en onderzoeksactiviteiten van de universiteit. De student / docent-ratio is 12,5. De universiteit heeft zijn uitgeverij en bibliotheek.

YSU maakt gebruik van een multi-factor studentbeoordelingssysteem dat het mogelijk maakt om het kennisniveau van studenten gedurende het hele semester continu te evalueren. Het heeft elementen van formatieve toetsing en bevordert het individuele werk en de participatie van studenten.

Nu creëert YSU haar interne kwaliteitsborgingssysteem in overeenstemming met de vereisten van Europese normen en richtlijnen om de kwaliteit van haar educatieve voorzieningen te verbeteren. Er is effectieve feedback van studenten en afgestudeerden geïntroduceerd om studieprogramma's in overeenstemming te brengen met de behoeften en eisen van de arbeidsmarkt en de samenleving.

De voortdurende ontwikkeling van haar onderwijzend personeel is een van de prioriteiten van YSU, wat een cruciale factor is voor het bieden van kwalitatief hoogstaand onderwijs. Onlangs introduceerde YSU een nieuw op krediet gebaseerd programma voor de ontwikkeling van onderwijzend personeel. Het biedt speciale trainingscursussen gericht op het ontwikkelen van de vaardigheden van leraren bij het toepassen van nieuwe onderwijs-, leer- en beoordelingsmethoden.

YSU biedt ook professionele training, permanente educatiecursussen en levenslange leermogelijkheden aan verschillende groepen van de samenleving via haar uitbreidingsprogramma's en cursussen.

125747_hBBTYN3JkJ4rqmxmkRpAlama06.jpg

Internationale samenwerking

De internationale samenwerking van Yerevan State University bestaat al sinds de eerste jaren van oprichting van YSU.

Nu heeft de universiteit overeenkomsten met 120 universiteiten en wetenschappelijke centra van 37 landen. Samenwerking met OVSE, "Synopsis Armenia", Agentschap voor Internationale Ontwikkeling van de VS, samenwerking in het kader van programma's "NFSAT", "CRDF", "TEMPUS" is bijzonder actief. Het voorbeeld van samenwerking zijn nauwe wetenschappelijk-educatieve relaties van YSU , gevormd in de afgelopen jaren, bij het United Institute of Nuclear Researches (Russische Federatie, Dubna), State University of Arizona (VS), University of Rostock (Duitsland), University of Trier (Duitsland), University of Florence (Italië), Warschau Universiteit (Polen), Staatsuniversiteit van Moskou na М.В. Lomonosov.

Tegenwoordig is YSU op grote schaal betrokken bij verschillende internationale programma's: YSU is volledig lid van de Internationale Associatie van Universiteiten, Associatie van Europese Universiteiten, Associatie van Euraziatische Universiteiten, Russische Unie van Rectoren, Associatie van Universiteiten van de landen van de Zwarte Zee en de Internationale vereniging van voorzitters van universiteiten.

Locaties

  • Yerevan

    Republic of Armenia, Yerevan, 0025, 1 Alex Manoogian, , Yerevan

Vragen