Bachelor in bedrijfsanalyse
Maastricht, Nederlanden
DUUR
3 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline *
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
EUR 32.000 / per year
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* voor niet-EU/EEA | 1 mei voor EU/EEA
Invoering
Beschouw je jezelf als technisch onderlegd, analytisch en vind je het spannend om te leren hoe je data kunt omzetten in zakelijke kansen en efficiënte zakelijke oplossingen? Dan is de nieuwe bacheloropleiding Business Analytics iets voor jou!
De BSc Business Analytics-opleiding is multidisciplinair. Het combineert verschillende onderwerpen zoals data science (wiskunde, statistiek, informatica, kunstmatige intelligentie) met bedrijfs- en economisch onderzoek (financiën, boekhouding, marketing, informatiemanagement, operations, micro- en macro-economie, beleidsontwerp). Je verwerft een gedegen kennis van verschillende bedrijfsdomeinen samen met data-analytische vaardigheden om problemen in zakelijke contexten aan te pakken.
Waarom dit programma?
De vraag naar experts in business analytics groeit snel. De managers van vandaag moeten toegerust zijn om toezicht te houden op steeds complexere activiteiten en tegelijkertijd op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van datawetenschap. Dit programma geeft je de juiste vaardigheden en kennis om te slagen in dit zich snel ontwikkelende veld. We zijn op zoek naar studenten met een pioniersgeest en een open geest om dit gloednieuwe programma naar de meest optimale leerervaring te brengen. Na de bacheloropleiding Business Analytics aan de UM ben je gekwalificeerd en voorbereid op verschillende loopbaantrajecten of een verwante masteropleiding. Sommige banen in dit snelgroeiende vakgebied bestaan zelfs nog niet eens!
Je zult dit programma leuk vinden als je ...
- Heb een pioniersgeest en open geest om dit gloednieuwe programma naar de meest optimale leerervaring te brengen
- Geniet van wiskunde op school en ben ook geïnteresseerd in hoe bedrijven functioneren
Wat ga je eigenlijk doen?
- Je krijgt een solide basis in wiskunde en statistiek, informatica en kunstmatige intelligentie.
- Je doet vaardigheden, kennis en ervaring op in verschillende bedrijfsdisciplines, waaronder: strategie, organisatie, financiën, marketing, boekhouding, operations en economie.
- Je leert uitdagingen en knelpunten in cyberbeveiliging en risicobeheer en de ethische implicaties van big data te begrijpen, optimaliseren en aan te pakken.
Probleemgestuurd onderwijs
Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) is een innovatieve, studentgerichte onderwijsmethode die veel wordt gebruikt aan de Universiteit Maastricht. Je werkt in kleine werkgroepen van 12 tot 15 studenten en zoekt samen naar praktische oplossingen voor problemen uit de echte wereld. Instructeurs treden op als begeleiders en geven hulp als dat nodig is. Hierdoor bouw je zelfstandigheid op en ontwikkel je onderzoeksvaardigheden. In tegenstelling tot colleges – die aan de meeste universiteiten nog steeds de primaire lesmethode zijn – is PGO dynamisch en vereist actieve deelname aan een verscheidenheid aan taken, zoals:
- beslissen hoe een bepaald probleem moet worden benaderd
- leerdoelen stellen
- het organiseren van taken om die doelen te bereiken
- uw bevindingen met elkaar delen
Met PGO ontwikkel je de praktische vaardigheden die je nodig hebt op de werkplek door vaardigheidstrainingen te volgen die zijn afgestemd op je cursussen.
Vaardigheidstrainingen die u kunt volgen, zijn onder meer:
- kwantitatieve methoden
- overnames beheren
- interviewvaardigheden en -technieken
- beheer van klantenrelaties
- landenrisicoanalyse
Jouw toekomst
Jouw ervaring met het formuleren en analyseren van datagedreven onderzoeksvragen is ook zeer waardevol als je ervoor kiest om direct na deze bachelor een master te gaan volgen of te solliciteren op de arbeidsmarkt.
Masteropleidingen
Het BSc Business Analytics-programma zal een stevige basis vormen voor de volgende UM-masterprogramma's:
- Datawetenschap voor besluitvorming
- Financiële economie
- Bedrijfsinformatie en slimme services
- Econometrie en operationeel onderzoek
- Internationale zaken
Zin om te vertakken? Ook andere Maastrichtse opleidingen zijn van harte welkom, mits je aan eventuele aanvullende toelatingseisen voldoet. De Universiteit Maastricht staat hoog aangeschreven in Europa en de rest van de wereld, en je bacheloropleiding zal deuren openen naar veel masteropleidingen.
Meer studeren of gaan werken?
Tegen de tijd dat je deze bacheloropleiding afrondt, ben je drie jaar bezig met het aanscherpen van je academische vaardigheden en het beheersen van de theoretische inhoud. Tegelijkertijd krijg je ook de kans om verschillende aspecten van je toekomstige carrière te ervaren en je netwerk op te bouwen. Of je nu kiest voor een vervolgstudie of de arbeidsmarkt, je hebt de juiste basis en tools om je doelen na te streven.
Carriere vooruitzichten
Bedrijfsanalyses en bedrijfsinformatie zijn snelgroeiende werkgelegenheidssectoren, aangezien bedrijven steeds meer experts op het gebied van gegevensanalyse nodig hebben.
Na de bacheloropleiding Business Analytics aan de UM ben je gekwalificeerd en voorbereid op verschillende loopbaantrajecten. Sommige banen in dit snelgroeiende vakgebied bestaan zelfs nog niet eens! Mogelijke posities zijn onder meer:
- Bedrijfsanalist
- Manager van een business intelligence-eenheid
- Financieel specialist en econoom
- Bedrijfskundige en managementadviseur
- Zakelijk en administratief servicemanager
- Software- en applicatieontwikkelaar
- Database- en netwerkspecialist
Galerij
Ideale studenten
Je zult dit programma leuk vinden als je…
- Heb een pioniersgeest en een open geest om dit gloednieuwe programma naar de meest optimale leerervaring te brengen
- Geniet van wiskunde op school en ben ook geïnteresseerd in hoe bedrijven functioneren
toelatingen
Beurzen en financiering
Het is de missie van de Universiteit Maastricht (UM) om studenten van over de hele wereld de kans te bieden zich te ontwikkelen tot actieve, mondiaal georiënteerde denkers die klaar staan om een positieve bijdrage te leveren aan hun samenleving.
Het hoogwaardige, innovatieve onderwijs van de UM op basis van kleinschalig Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) in een internationale en interculturele setting bereidt studenten hierop voor.
Als open en toegankelijke academische gemeenschap biedt de UM verschillende beurzen aan om best presterende bachelor- en masterstudenten met persoonlijk ontwikkelingspotentieel, die financiële moeilijkheden ondervinden, te ondersteunen bij het volgen van een studie aan de UM. UM-bursalen fungeren als belangrijke ambassadeurs van de universiteit tijdens en na hun studie. UM-bursalen worden geselecteerd op basis van hun academische excellentie, buitenschoolse betrokkenheid, actief burgerschap en financiële behoefte. Omdat het aantal beurzen beperkt is, is het selectieproces zeer competitief.
Voordat u een UM-beurs aanvraagt, dient u rekening te houden met onderstaande factoren. Lees deze aandachtig door, zodat u zeker weet dat de kostbare tijd die u in het solliciteren investeert, loont:
- Voordat je een beurs aanvraagt, moet je een studieprogramma bij de UM aanvragen;
- Je kunt slechts één UM-beurs aanvragen, meerdere aanvragen worden gediskwalificeerd;
- Controleer of uw nationaliteit in aanmerking komt voor de beurs;
- Controleer of jouw opleiding meedoet aan de beurs;
- Zorg ervoor dat als de beurs alleen het collegegeld dekt, je je eigen kosten van levensonderhoud (huur, eten en verzekeringen) voor de volledige duur van je studie kunt financieren.
leerplan
Wat je eigenlijk gaat doen
- Je krijgt een solide basis in wiskunde en statistiek, informatica en kunstmatige intelligentie.
- Je doet vaardigheden, kennis en ervaring op in verschillende bedrijfsdisciplines, waaronder: strategie, organisatie, financiën, marketing, boekhouding, bedrijfsvoering en economie.
- Je leert uitdagingen en knelpunten in cyberbeveiliging en risicobeheer en de ethische implicaties van big data begrijpen, optimaliseren en aanpakken.
Probleemgestuurd onderwijs
Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) is een innovatieve, studentgerichte instructiemethode die veel wordt gebruikt aan de Universiteit Maastricht. Je werkt in kleine onderwijsgroepen van 12 tot 15 studenten en zoekt samen naar praktische oplossingen voor problemen uit de echte wereld. Instructeurs treden op als facilitators en helpen waar nodig. Hierdoor bouw je zelfstandigheid op en ontwikkel je onderzoeksvaardigheden. In tegenstelling tot hoorcolleges - die nog steeds de primaire onderwijsmethode zijn op de meeste universiteiten - is PGO dynamisch en vereist actieve deelname aan een verscheidenheid aan taken, zoals:
- beslissen hoe een bepaald probleem moet worden aangepakt
- leerdoelen stellen
- taken organiseren om die doelen te bereiken
- je bevindingen met elkaar delen
Met PBL ontwikkel je de praktische vaardigheden die je nodig hebt op de werkplek door vaardigheidstrainingen te volgen die zijn afgestemd op je cursussen.
Vaardigheidstrainingen die u kunt volgen, zijn onder meer:
- kwantitatieve methoden
- het begeleiden van overnames
- interviewvaardigheden en -technieken
- beheer van klantenrelaties
- analyse van landenrisico's
Programma resultaat
Jouw toekomst
Jouw ervaring met het formuleren en analyseren van datagedreven onderzoeksvragen zal bovendien van grote waarde zijn als je ervoor kiest om direct na deze bacheloropleiding een master te gaan volgen of te solliciteren op de arbeidsmarkt.
Master programma's
Het BSc Business Analytics-programma vormt een sterke basis voor de volgende UM-masterprogramma's:
- Datawetenschap voor besluitvorming
- Financiële economie
- Business Intelligence en slimme diensten
- Econometrie en operationeel onderzoek
- Internationale zaken
Zin om uit te breiden? Ook andere Maastrichtse opleidingen verwelkomen je, mits je voldoet aan eventuele aanvullende toelatingseisen. De Universiteit Maastricht staat hoog aangeschreven in Europa en de rest van de wereld, en jouw bacheloropleiding opent deuren naar veel masterprogramma's.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Verder studeren of gaan werken?
Tegen het moment dat je deze bacheloropleiding hebt afgerond, heb je drie jaar besteed aan het aanscherpen van je academische vaardigheden en het beheersen van de theoretische inhoud. Tegelijkertijd heb je ook de kans om verschillende aspecten van je toekomstige carrière te ervaren en je netwerk op te bouwen. Of je nu kiest voor een vervolgstudie of de arbeidsmarkt, je krijgt de juiste basis en tools om je doelen na te streven.
Carriere vooruitzichten
Business analytics en business intelligence zijn snelgroeiende werkgelegenheidssectoren, omdat bedrijven steeds vaker experts op het gebied van data-analyse vragen.
Na de bacheloropleiding Business Analytics aan de UM ben je gekwalificeerd en voorbereid op verschillende loopbaantrajecten. Sommige banen in dit snelgroeiende vakgebied bestaan zelfs nog niet eens! Mogelijke posities zijn onder meer:
- Business Analyst
- Manager van een business intelligence-eenheid
- Financieel specialist en econoom
- Bedrijfskundige en managementadviseur
- Manager zakelijke en administratieve dienstverlening
- Software- en applicatieontwikkelaar
- Database- en netwerkspecialist