Howest College - University College West

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Focus op Cyber Security op Howest

Begin je carrière in Cyber Security. Onze programma's bij Applied Computer Science - Cyber Security aan de Howest Universiteit, Brugge, België bieden je het ideale onderwijs.

Howest biedt u een breed scala aan interessante onderwerpen in Cyber Security. Heb je ooit willen begrijpen hoe een hacker werkt en zijn aanvallen tegen te gaan door middel van reverse malware engineering ? Ben je geïnteresseerd om een ethische hacker te worden en private en publieke organisaties te helpen hun zwakke plekken te vinden door middel van penetratietesten (systeem, web en netwerk) ? Wil je Cybercrime helpen bestrijden en de slechteriken vinden door een forensische analyse uit te voeren ? Of is het uw levensdoel om de beveiliging in de branche te versterken door meer te leren over Industrial Control Systems Security (OT) ? Of wil je cryptografie begrijpen en hoe deze kan worden gebruikt om (ransomware) te beschermen of aan te vallen? Gegevensprivacy en GDPR bieden u de essentiële kennis op weg om een Data Protection Officer (DPO) te worden . Je verwerft gedegen expertise in informatiebeveiligingsbeheer en modellering en intelligentie van bedreigingen . Dit alles en meer wordt aangeboden in dit programma.

Als pionier in het aanbieden van onderwijs voor baanbrekende nieuwe technologieën, was Howest een van de eersten die reageerde op het gebrek aan branchegerichte, praktijkgerichte Cyber Security Professionals door deze bacheloropleiding aan te bieden. Innovatieve onderwerpen zoals Cyber Warfare en beveiliging in 5G, Blockchain en AI zijn inbegrepen.

We bieden drie tracks voor Cyber Security.

In de bachelor leer je de basis van hardware- en desktopbesturingssystemen, netwerken en softwareontwikkeling, waaronder Secure Development en nog veel meer. Dit houdt in dat we geen voorkennis of ervaring met IT (security) nodig hebben, al is affiniteit met het werken met computers natuurlijk een voordeel.

Onderzoek

Howest heeft een solide reputatie opgebouwd in praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, dienstverlening en permanente educatie, altijd met een focus op het professionele veld, zowel nationaal als internationaal. Dit vertaalt zich in nationale, Europese en internationale projecten in toegepast onderzoek, altijd op verzoek van en voor private en publieke organisaties.

Een woord van onze rector

'Om moedig te gaan waar niemand eerder is geweest!'

Captain Kirk, The Enterprise, Star Trek, de droom van een jongen die ik mijn hele carrière heb nagestreefd.

Obstakels uit het verleden zien en kansen creëren. Kansen geven. Talenten ontwikkelen. Mensen inspireren om hun volledige potentieel te realiseren, de lat hoger leggen, mensen uitdagen om het anders te doen.

Anticipeer op de toekomst, dat is wat we voor ogen hebben met onze Howest Community. We noemen ons atypisch, we komen met een voorsprong. We staan open voor mensen die buiten de lijntjes trekken, out-of-the-box denken, we stimuleren ondernemersbewustzijn en geven ruimte aan ondernemerschap.

Serve, empower, care: dit zijn onze waarden, de bakens die ons leiden, die de haarvaten van onze gemeenschap zijn binnengedrongen. Ze maken deel uit van het Howest-DNA.

De student en zijn opleiding staan centraal in onze visie op onderwijs. De samenleving en het brede werkveld zijn onze toetsstenen. Het creëren van maatschappelijke meerwaarde is ons doel.

Lode De Geyter
Rector

138530_image2.jpg
Shutterstock / Novikov Aleksey

Brugge, de perfecte stad voor studenten

Wist je dat het historische stadscentrum een prominente UNESCO-werelderfgoedlocatie is? Je deelt de stad met toeristen van over de hele wereld en die mix werkt perfect.

Brugge 'de schone stad' biedt een breed scala aan bezigheden. Ontspan op een terras, sport in de groene ruimtes, bekijk de grachten of geniet samen met je medestudenten van een van de vele restaurants of bars. Een inspirerende stad voor studenten!

Waar staat Howest voor?

  • Howest, Hogeschool West-Vlaanderen, is een atypische, creatieve, innovatieve en ondernemende hogeschool en kunst.
  • Howest onderzoekt de talenten en passie van elke student en coacht haar studenten tot competente, zeer inzetbare, teamgerichte professionals die in staat zijn om te anticiperen op de ontwikkelingen in onze mondiale samenleving.
  • Howest werkt nauw samen met en voor het regionale en internationale werkveld . Daarom integreert Howest toonaangevend, maatschappelijk relevant en competentiegericht onderwijs, valorisatiegericht onderzoek en dienstverlening in al haar opleidingen.
  • Howest is een open en pluralistische universiteit voor toegepaste wetenschappen en kunst , met respect voor diversiteit . Howest inspireert haar medewerkers en studenten om haar kernwaarden te integreren in hun persoonlijke en professionele leven.

Locaties

Brugge

Address
Rijselstraat 5
8000 Brugge, Vlaanderen, België

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden