Canadian Mennonite University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het verhaal van CMU

Canadian Mennonite University is het resultaat van de samenvoeging van de drie colleges: Mennonite Brethren Bible College / Concord College (est. 1944); Canadian Mennonite Bible College (est. 1947); en Menno Simons College (est. 1989).

De oorsprong van CMU ga terug naar het begin van de jaren 1990 toen mensen uit het bedrijfsleven en van vier Mennonite colleges in Manitoba-CMBC, Concord College, Steinbach Bible College en Menno Simons College-voldaan over inter-Mennonite samenwerking te praten in het hoger onderwijs . Dit leidde tot de formele discussies tussen de colleges, te beginnen in 1995. Steinbach Bible College trok zich terug uit het proces in 1996.

In augustus 1998 heeft de regering van Manitoba uitgeroepen tot het handvest voor de oprichting van een universitair niveau, graad verlenen van federatie van Mennonite hogescholen. Op 18 november 1998, de drie universiteiten een Memorandum of Agreement, betekent de definitieve goedkeuring voor de oprichting van de federatie. Op 4 mei 1999, de overeenkomst tot 500 Shaftesbury schaffen werd afgesloten. De Doopsgezinde College Federatie begonnen met het aanbieden van haar nieuwe, gezamenlijk gesponsord academische programma's in september 1999. In september 2000, CMBC en Concord College zich samen op een gemeenschappelijke campus bij 500/600 Shaftesbury Boulevard. (Menno Simons College bleef in het centrum van Winnipeg als campus CMU's aan de Universiteit van Winnipeg.) In oktober 2008, CMU werd een lid van de Vereniging van Universiteiten en Hogescholen van Canada (nu bekend als universiteiten Canada).

Elk van de oprichters hogescholen heeft zijn eigen verhaal. Maar vanaf het begin, de individuele verhalen hebben vaak doorsneden en maken nu deel uit van een gemeenschappelijk verhaal een verhaal van hoe God hen heeft geleid om samen te werken aan een gemeenschappelijke educatieve missie genaamd CMU.

Mission Statement

CMU is een innovatieve christelijke universiteit, geworteld in de doperse mennonitische traditie, verplaatst en getransformeerd door het leven en de leer van Jezus Christus. Door middel van onderwijs, onderzoek en dienstverlening CMU inspireert en voorziet mannen en vrouwen voor het leven van de dienstverlening, leiderschap en verzoening in kerk en samenleving.

CMU's missie, net als die van elke organisatie, is als een opeengepakte spoel met het potentieel en de verplichting om tot leven in een levendige reeks van programma's en projecten, gesprekken en verplichtingen. CMU's missie is upfront en daar in haar bijzonderheid. Trouw aan het verhaal van Gods het creëren en transformeren van het werk door Jezus Christus is de hartslag, de aandacht en de motiverende impuls voor de service, leiderschap en verzoening waardoor CMU participeert in kerk en samenleving.

Bij CMU, verzoening academisch werk met allerlei sociale, persoonlijke, theologisch, interpersoonlijke, artistieke, fysieke en milieuaspecten-een paar te noemen. Verzoening, zoals onderwijs, gaat altijd over "gebouw inzichten." En "gebouw afspraken" is altijd over die betrokken zijn bij zowel de kennis en relaties, zienswijzen, boeiende en delen in een wereld die is wonderlijk, dat last heeft, en die ooit onze beste zorg en verbeelding nodig heeft.

De uitdrukking, "geworteld in de doperse mennonitische traditie" is misschien het best benaderd door de getuigenis van CMU studenten. Wat aanslaat in hun hoofden en harten van hen in een keer is de samenhang en consistentie tussen wat de docenten geven les in de klas en hoe deze "leraren van het leven" te gaan over het dagelijks leven. Sterke overtuigingen naar verzoening en integriteit in het leven en het geloof waren in de voorhoede van de opkomst van de wederdopers in de zestiende eeuw. De integratie van de actie en belijdenis blijven van vitaal belang om vandaag, net als de praktijken van de gemeenschap onderscheiding in het waarnemen van wat waar is. Deze overtuigingen stellen een gedurfde kwetsbaarheid en een dynamisch vrijheid, en deze vorm diep en alleen door relaties van vertrouwen. Het is binnen relaties van vertrouwen en gemeenschap onderscheidingsvermogen dat CMU begrijpt zich tot een kerkelijke universiteit, een forum voor permanente dialoog over hoe we samen zijn geroepen om genade spreken en vaardigen verzoening in de kerk, in de samenleving en in de wereld zoals wij weet het.

Uit de stroom van deze missie, CMU heeft vier verplichtingen die zijn werk in al haar programma's en activiteiten te karakteriseren opgericht:

Opleiden voor Vrede en Gerechtigheid

Een verbintenis tot het opleiden voor vrede en gerechtigheid kleuren al onze programma's en onze institutionele leven als geheel en is nadrukkelijk vertegenwoordigd in sommige handtekening programma's en in het werk van een aantal van onze instituten (bv Canadese School van vredesopbouw).

Leren door denken en doen

Academische analyse wordt aangevuld met ervaringsgericht leren op een manier die zowel denken en leven vormen, met name door onze practica, Outtatown, co-op, en stageprogramma's.

Gastvrijheid ... Radical Dialogue

CMU verwelkomt alle omdat het de dialoog bevordert over religieuze, economische, sociale, politieke, etnische, nationale en culturele kloven die de mensheid verdelen, in Noord-Amerika en internationaal.

Modelling Invitational Gemeenschap

CMU tempert het individualisme van onze tijd door het modelleren en verzorgende invitational gemeenschappen, die divers zijn nog samen leren, waarin mensen elkaar steunen, en die bevorderen mededogen en vertegenwoordigt de hoop die in hen en daarbuiten.

Locaties

Winnipeg

Canadian Mennonite University

Address
North Shaftesbury (Primary Mailing Address)
500 Shaftesbury Blvd.
Winnipeg, MB R3P 2N2

Winnipeg, Manitoba, Canada
Telefoonnr.
+1 204-487-3300

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden