Lees de Officiële Beschrijving

Het verhaal van CMU

Canadian Mennonite University is het resultaat van de samenvoeging van de drie colleges: Mennonite Brethren Bible College / Concord College (est. 1944); Canadian Mennonite Bible College (est. 1947); en Menno Simons College (est. 1989).

De oorsprong van CMU ga terug naar het begin van de jaren 1990 toen mensen uit het bedrijfsleven en van vier Mennonite colleges in Manitoba-CMBC, Concord College, Steinbach Bible College en Menno Simons College-voldaan over inter-Mennonite samenwerking te praten in het hoger onderwijs . Dit leidde tot de formele discussies tussen de colleges, te beginnen in 1995. Steinbach Bible College trok zich terug uit het proces in 1996.

In augustus 1998 heeft de regering van Manitoba uitgeroepen tot het handvest voor de oprichting van een universitair niveau, graad verlenen van federatie van Mennonite hogescholen. Op 18 november 1998, de drie universiteiten een Memorandum of Agreement, betekent de definitieve goedkeuring voor de oprichting van de federatie. Op 4 mei 1999, de overeenkomst tot 500 Shaftesbury schaffen werd afgesloten. De Doopsgezinde College Federatie begonnen met het aanbieden van haar nieuwe, gezamenlijk gesponsord academische programma's in september 1999. In september 2000, CMBC en Concord College zich samen op een gemeenschappelijke campus bij 500/600 Shaftesbury Boulevard. (Menno Simons College bleef in het centrum van Winnipeg als campus CMU's aan de Universiteit van Winnipeg.) In oktober 2008, CMU werd een lid van de Vereniging van Universiteiten en Hogescholen van Canada (nu bekend als universiteiten Canada).

Elk van de oprichters hogescholen heeft zijn eigen verhaal. Maar vanaf het begin, de individuele verhalen hebben vaak doorsneden en maken nu deel uit van een gemeenschappelijk verhaal een verhaal van hoe God hen heeft geleid om samen te werken aan een gemeenschappelijke educatieve missie genaamd CMU.

Mission Statement

CMU is een innovatieve christelijke universiteit, geworteld in de doperse mennonitische traditie, verplaatst en getransformeerd door het leven en de leer van Jezus Christus. Door middel van onderwijs, onderzoek en dienstverlening CMU inspireert en voorziet mannen en vrouwen voor het leven van de dienstverlening, leiderschap en verzoening in kerk en samenleving.

CMU's missie, net als die van elke organisatie, is als een opeengepakte spoel met het potentieel en de verplichting om tot leven in een levendige reeks van programma's en projecten, gesprekken en verplichtingen. CMU's missie is upfront en daar in haar bijzonderheid. Trouw aan het verhaal van Gods het creëren en transformeren van het werk door Jezus Christus is de hartslag, de aandacht en de motiverende impuls voor de service, leiderschap en verzoening waardoor CMU participeert in kerk en samenleving.

Bij CMU, verzoening academisch werk met allerlei sociale, persoonlijke, theologisch, interpersoonlijke, artistieke, fysieke en milieuaspecten-een paar te noemen. Verzoening, zoals onderwijs, gaat altijd over "gebouw inzichten." En "gebouw afspraken" is altijd over die betrokken zijn bij zowel de kennis en relaties, zienswijzen, boeiende en delen in een wereld die is wonderlijk, dat last heeft, en die ooit onze beste zorg en verbeelding nodig heeft.

De uitdrukking, "geworteld in de doperse mennonitische traditie" is misschien het best benaderd door de getuigenis van CMU studenten. Wat aanslaat in hun hoofden en harten van hen in een keer is de samenhang en consistentie tussen wat de docenten geven les in de klas en hoe deze "leraren van het leven" te gaan over het dagelijks leven. Sterke overtuigingen naar verzoening en integriteit in het leven en het geloof waren in de voorhoede van de opkomst van de wederdopers in de zestiende eeuw. De integratie van de actie en belijdenis blijven van vitaal belang om vandaag, net als de praktijken van de gemeenschap onderscheiding in het waarnemen van wat waar is. Deze overtuigingen stellen een gedurfde kwetsbaarheid en een dynamisch vrijheid, en deze vorm diep en alleen door relaties van vertrouwen. Het is binnen relaties van vertrouwen en gemeenschap onderscheidingsvermogen dat CMU begrijpt zich tot een kerkelijke universiteit, een forum voor permanente dialoog over hoe we samen zijn geroepen om genade spreken en vaardigen verzoening in de kerk, in de samenleving en in de wereld zoals wij weet het.

Uit de stroom van deze missie, CMU heeft vier verplichtingen die zijn werk in al haar programma's en activiteiten te karakteriseren opgericht:

Opleiden voor Vrede en Gerechtigheid

Een verbintenis tot het opleiden voor vrede en gerechtigheid kleuren al onze programma's en onze institutionele leven als geheel en is nadrukkelijk vertegenwoordigd in sommige handtekening programma's en in het werk van een aantal van onze instituten (bv Canadese School van vredesopbouw).

Leren door denken en doen

Academische analyse wordt aangevuld met ervaringsgericht leren op een manier die zowel denken en leven vormen, met name door onze practica, Outtatown, co-op, en stageprogramma's.

Gastvrijheid ... Radical Dialogue

CMU verwelkomt alle omdat het de dialoog bevordert over religieuze, economische, sociale, politieke, etnische, nationale en culturele kloven die de mensheid verdelen, in Noord-Amerika en internationaal.

Modelling Invitational Gemeenschap

CMU tempert het individualisme van onze tijd door het modelleren en verzorgende invitational gemeenschappen, die divers zijn nog samen leren, waarin mensen elkaar steunen, en die bevorderen mededogen en vertegenwoordigt de hoop die in hen en daarbuiten.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

BA

Canadian Mennonite University

De Redekop School of Business is het ontwikkelen van het potentieel van de toekomstige zakelijke leiders om samen gezonde zakelijke praktijk verplichtingen van het geloof ... [+]

De Redekop School of Business is het ontwikkelen van het potentieel van de toekomstige zakelijke leiders om samen gezonde zakelijke praktijk verplichtingen van het geloof, vrijgevigheid, en service te brengen.

Gain Perspectief

In en buiten het klaslokaal, studenten verkennen de complexiteit van het maken van verstandige zakelijke en ethische beslissingen. Onderwijs en begeleiding door docenten, ondernemers en not-for profit leiders, samen met een ondernemer-in-residence programma, practicum plaatsingen, een on-campus business club, internationale studie opties, en de mogelijkheid van co-op ervaring, bouwen een verrijkte leren stichting.

Studenten worden voorbereid voor een loopbaan in een mondiale zakelijke omgeving als ze leren in een interdisciplinair business programma. Ze hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende internationale reizen cursussen die variëren van microfinanciering en ontwikkeling in Latijns-Amerika om het bedrijfsleven in de Europese Unie. Studenten zullen ook profiteren van een uitgebreid netwerk van internationale organisaties die CMU partners over de hele wereld om stages of carrière kansen te creëren.... [-]

Canada Winnipeg
September 2019
Engels
Voltijd
120 uur
Campus
Lees meer in Nederlands
Canadian Mennonite University

Hoe kunnen mensen gebruik maken van symbolen, afbeeldingen en geluiden om betekenis die kunnen worden gedeeld tussen groepen en individuen te creëren? Op welk punt overtu ... [+]

Hoe kunnen mensen gebruik maken van symbolen, afbeeldingen en geluiden om betekenis die kunnen worden gedeeld tussen groepen en individuen te creëren? Op welk punt overtuigende publicaties geworden propaganda? Hoe worden nieuwe sociale media invloed familie dynamiek in Noord-Amerika? Daarom zullen mensen delen hun privé-leven met vreemden, op voorwaarde dat de vreemdeling heeft een microfoon?

In Communicatie en Media studies, zullen de studenten krijgen een achtergrond in de communicatie theorie, evenals de praktische vaardigheden die ze nodig hebben effectief in de werkplek te zijn. In dit proces, zullen de studenten worden aangemoedigd om het veld grote vragen confronteren over betekenis, het verspreiden van informatie en ideeën, de kracht van de stem, en interacties tussen geloof en de beroepspraktijk.... [-]

Canada Winnipeg
September 2019
Engels
Voltijd
3 - 4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Canadian Mennonite University

Bijbelse en theologische studies (BTS) nodigt studenten om gedisciplineerd, doordachte reflectie op de Bijbel, op de theologische tradities en de geschiedenis van de kerk ... [+]

Bijbelse en theologische studies (BTS) nodigt studenten om gedisciplineerd, doordachte reflectie op de Bijbel, op de theologische tradities en de geschiedenis van de kerk, en op de ervaringen en praktijken van de christelijke gemeenschappen over de hele wereld. Zowel de drie jaar en de vier jaar Bachelor of Arts met een grote in BTS bieden een breedte van blootstelling aan de humaniora, wetenschappen en sociale wetenschappen, en aanzienlijke diepte in de bijbelse en theologische studies. Deze graden bereiden studenten goed voor een gebied van werkgelegenheid of roeping met waardevolle vaardigheden-communicatie, schrijven, analytisch, kritisch denken, en organiseren. Een drie- of vierjarige BA in het BTS dient ook als een goede basis voor de lancering in de professionele studies, zoals maatschappelijk werk, recht, en ga zo maar door.... [-]

Canada Winnipeg
September 2019
Engels
Voltijd
3 - 4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Canadian Mennonite University

Kun je je voorstellen hoe muziek een visie van schoonheid zou kunnen bieden in een gebroken wereld, help ons horen de stemmen van die van ons verschillen, te transformere ... [+]

Kun je je voorstellen hoe muziek een visie van schoonheid zou kunnen bieden in een gebroken wereld, help ons horen de stemmen van die van ons verschillen, te transformeren ons, en worden gezien als een geschenk van God? Muziek studies balans strenge discipline en creatieve verbeelding, en de drang naar artistieke uitmuntendheid en passie naast compassie en gevoeligheid voor menselijke behoefte. Concentraties bevatten prestaties, muziekonderwijs, musicologie, muziek ministerie, en uitgebreide studies.

De Bachelor of Music is een professioneel programma met de volgende concentraties: muziekonderwijs, muziek ministerie, musicologie, prestaties en uitgebreid. De studenten zijn in staat om een ​​of meer concentraties te voltooien voor hun diploma. Afgestudeerden van deze concentraties vaak streven graduate studies alvorens een professionele carrière in de muziek. Hoewel deze concentraties worden geïdentificeerd als loopbaan, deze graden zijn ook waardevol als algemeen arts graden. B.Mus. afgestudeerden vaak worden erkend als goed gedisciplineerd, goed opgeleide en creatieve mensen, met de bevoegdheid om de maatschappij goed te bedienen in een breed scala van gebieden.... [-]

Canada Winnipeg
September 2019
Engels
Voltijd
8 - 24 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Canadian Mennonite University

International Development Studies (IDS) is de studie van armoede, ongelijkheid en hoe verandering te creëren en maken de wereld een betere plek om te wonen. Studenten ver ... [+]

International Development Studies (IDS) is de studie van armoede, ongelijkheid en hoe verandering te creëren en maken de wereld een betere plek om te wonen. Studenten verkennen van de ethiek rond wat het eigenlijk betekent om hulp aan iemand die in armoede leven, alsmede de beste praktijken in de armoedebestrijding en het maken van een lange-termijn verschil in het leven van mensen te voorzien.

Voedsel rechtvaardigheid, ramp reactie, Canadese steunbeleid, milieuduurzaamheid, gewapend conflict, ziekte, en het onderwijs zijn voorbeelden van onderwerpen die IDS raakt. Zowel de drie jaar en de vier jaar Bachelor of Arts met een grote in International Development Studies bieden een breedte van blootstelling aan de humaniora, wetenschappen en sociale wetenschappen, en omvatten aanzienlijke diepte in IDS. Deze belangrijke is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in de mondiale rechtvaardigheid, burgerschap en duurzame ontwikkeling. Deze graden bereiden studenten goed voor een gebied van werkgelegenheid of roeping met waardevolle vaardigheden, communicatie, schrijven, analytisch, kritisch denken, en organiseren. Een drie- of vierjarige BA in het IDS dient ook als een goede basis voor de lancering in de professionele studies zoals de ontwikkeling van de gemeenschap, de openbare orde, het maatschappelijk werk, de wet, en ga zo maar door.... [-]

Canada Winnipeg
September 2019
Engels
Voltijd
3 - 4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Canadian Mennonite University

Kan zingen "Dit weinig licht van mijn" echt helpen iemand opnieuw leren om te spreken, nadat hij in het hoofd geschoten door middel van het gebied van Broca? Hoe kan muzi ... [+]

Kan zingen "Dit weinig licht van mijn" echt helpen iemand opnieuw leren om te spreken, nadat hij in het hoofd geschoten door middel van het gebied van Broca? Hoe kan muziek-based interventies te verbeteren functioneren en de kwaliteit van leven van Alzheimer patiënten? Zou muziek een levensvatbaar alternatief voor geneesmiddelen of andere vormen van therapie bij de behandeling van stemmingsstoornissen? Hoe werkt muziek invloed op de ontwikkeling van kinderen?

Als een van deze vragen u interesseren, overwegen inschrijven in muziektherapie programma CMU's, geaccrediteerd door de Canadese Vereniging voor Muziektherapie (CAMT).

Dit programma is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in een carrière in de muziek therapie. Muziek therapeuten gebruik van muziek in een vaardige, systematische manier om positieve veranderingen in de mentale, fysieke, emotionele of spirituele functioneren van individuen en groepen te bevorderen. Werkgelegenheid voor muziek therapeuten bestaan ​​in de geestelijke gezondheidszorg, verpleeghuizen, ziekenhuizen, scholen, groepswoningen, en vele andere instellingen. Als goed, veel muziek therapeuten ontwikkelen van hun eigen praktijken. Muziektherapeuten verwachting volbracht en veelzijdige musici met een stevige verankering in de studie van normale en abnormale ontwikkeling van de mens naast hun muziektherapie vaardigheden. Boven en buiten de vaardigheden en technieken van muziektherapie, studenten aan de CMU inzicht te krijgen in spiritualiteit, ethiek, en begeleiding, van onschatbare waarde voor een carrière in elke zorg beroep.... [-]

Canada Winnipeg
September 2019
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands

About CMU

Why I chose CMU

Residence Life at CMU

Community Life at CMU

Business