Max the Mutt College of Animation, Art & Design

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Voorbereiding op carrières waar vaardigheden en professionalisme meetellen

Max the Mutt College of Animation, Art and Design biedt een omgeving waarin studenten worden aangemoedigd om hard te werken om hun volledige potentieel te bereiken. De school staat garant voor een kleine klas met serieuze individuele instructie door hooggekwalificeerde instructeurs die professionals in hun vakgebied zijn. Wij geloven erin onze studenten een solide, goed afgeronde opleiding te geven en de aanmoediging om hen te helpen zich als kunstenaars te ontwikkelen. Tegelijkertijd verwachten we dat studenten zich op een professionele manier gedragen, waaronder het vermogen om richting te geven, deadlines te halen, samen te werken en verantwoordelijkheden te vervullen. De ontwikkeling van goede werkgewoonten is belangrijk bij de voorbereiding op een succesvolle carrière in animatie, conceptontwerp, reclame, grafisch ontwerp, art direction, stripboeken of graphic novels.

Max de Mutt-afgestudeerden zijn tewerkgesteld en veelgevraagd. Vertegenwoordigers van de industrie hebben ons verteld dat ze onder de indruk zijn van de uniform hoge kwaliteit van het werk van onze afgestudeerden. Wij helpen werkgevers op regelmatige basis door hen te verbinden met gekwalificeerde studenten. We houden ook contact met onze afgestudeerden en informeren hen regelmatig over vacatures.114538_photo-1439436556258-1f7fab1bfd4f.jpgHans Eiskonen / Unsplash

Max the Mutt Story: een interview met Maxine Schacker

Dit is een school die is opgericht en wordt gerund door kunstenaars en animators, die in 1996 in mijn studio begon en 'per ongeluk' plaatsvond. Ik schilderde dagen en gaf een paar avondlessen. Geleidelijk aan, toen studenten vroegen of ik iemand kende die andere vaardigheden zoals perspectief kon aanleren, had ik collega's uitgenodigd om les te geven uit mijn atelierruimte. Toen steeds meer mensen begonnen te vragen of ik iemand kende die klassieke animatie kon leren, belde ik Tina Seemann. We hadden elkaar leren kennen toen we allebei lesgaven aan het Sheridan College. Eind jaren negentig waren ze het enige spel in de stad. Je kon nergens anders heen voor klassieke vaardigheden. Ze nam contact op met haar mentor, Jim Macaulay, en we slaagden erin om een manier te vinden om klassieke animatie te leren binnen de grenzen van mijn studio. We hadden geen idee van het avontuur waar we aan begonnen waren. In die tijd waren we de enige optie in Toronto voor de opleiding Klassieke Animatie.

Ons mandaat vanaf het begin was om zo betaalbaar mogelijk te zijn zonder de kwaliteit van de instructie in gevaar te brengen, terwijl we probeerden iedereen die eerlijk met ons werkte te betalen. Geen gemakkelijk doel. Onze instructeurs zijn altijd werkende professionals geweest die ernaar streefden deel uit te maken van deze basisschool door hun passie om hun expertise te delen, het vooruitzicht van kleine klassen, gemotiveerde studenten en een omgeving die hun inbreng respecteert.

Naarmate er meer studiocursussen werden aangeboden en meer artiesten en animatiemensen bij ons kwamen, reageerden we op verzoeken en eindigden we met een volledig animatieprogramma! Nelvana en de CBC hebben beide betaald voor werknemers om vaardigheden bij te leren die lessen bij ons volgen. Toen we geleidelijk een school werden, begonnen we uit te breiden naar andere ruimtes in ons oorspronkelijke gebouw, 96 Spadina Avenue. We waren verspreid, met studio's op de 9e en 3e verdieping, en we moesten een ruimte vinden die volledig de onze en eenheid zou zijn. Op dat moment hebben we geen computertraining aangeboden - we waren een klassieke animatieschool met een van de beste traditionele basisvaardigheden voor de kunstvaardigheden die beschikbaar zijn. We hebben uiteindelijk een aanvraag ingediend om een Registered Career College te worden en onze aanvraag werd goedgekeurd.

Toen we verhuisden naar 952 Queen Street West, hebben we computercursussen toegevoegd aan het curriculum. We hebben ook 2 nieuwe programma's toegevoegd, eerst Illustratie voor sequentiële kunst en vervolgens Concept kunst voor animatie

Ons doel is, en is altijd geweest, om een levendige, ethische gemeenschap te creëren en te onderhouden die is gericht op het doorgeven van vaardigheden aan opkomende generaties.

We hebben nog steeds het mandaat om beschikbaar te zijn voor talent en zijn nu in staat beperkte beurzen, meer beurzen (inclusief fondsen van de Bradley Mark Johnston Scholarship Foundation en ons eigen leningprogramma) aan gekwalificeerde studenten aan te bieden, dwz zij die financiële nood hebben, talent en een professionele houding.

We willen absoluut iedereen die eerlijk voor ons werkt, inclusief onszelf, kunnen betalen, maar het doel is altijd de gemeenschap geweest. We hebben ons nooit beter betaald dan de mensen waarmee we werken.

Het gevoel van gemeenschap en gedeelde passie voor de kunst waarmee we te maken hebben, heeft een groot aantal topartiesten naar Max The Mutt gebracht, sommige geboren en opgeleid in Canada, en veel geboren en opgeleid in het buitenland. De diversiteit in onze achtergronden en onderwijs verrijkt onze gemeenschap: we delen ideeën en middelen.

We hebben geprofiteerd van onze openheid voor suggesties van deze vooraanstaande professionals en van anderen op deze gebieden, zowel in Canada als in het buitenland, die ons hebben aangeboden om ons te helpen bij het ontwerpen en opnieuw ontwerpen van het curriculum.

We bevinden ons nu in de prachtige positie om afgestudeerden van MTM aan te nemen die nu succesvolle professionals zijn en graag terugkomen om de komende generaties les te geven.

Wij geloven in het serieus nemen van het werk, niet onszelf. Nederigheid en respect zijn de eerste vereisten voor groei en voor een gelukkige creatieve, productieve, omgeving. We zoeken naar studenten en docenten die deze waarden delen.

Elke school creëert een cultuur en geen enkele school is de juiste plaats voor iedereen. We zoeken gelijkgestemden die doelen hebben die goed worden gediend door dit soort scholen.

Let op: Max the Mutt is geregistreerd als Private Career College onder de Private Career Colleges Act, 2005 met het Ontario Ministry of Advanced Education and Skills Development . Ons registratienummer is 101408. Omdat we OSAP niet beheren, hebben we geen bijbehorende viercijferige code. ESDC vermeldt niet langer geregistreerde PCC's online, maar er is een brief die onze registratie bevestigt.

Locaties

Toronto

Address
Danforth Avenue,2944
M4C 1M5 Toronto, Ontario, Canada

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: