Université de Hearst

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Een uniek geval in de Francophonie van Ontario


De Université de Hearst is de enige universitaire instelling in de provincie die programma's strikt in het Frans aanbiedt. Bij ons is alles mogelijk in een wereld waar afstand er niet toe doet.


Missie van de universiteit


De Université de Hearst maakt universitaire studies toegankelijk voor Francophones in Noordoost-Ontario, en biedt hen uitgebreide programma's in hun regio, volgens lesmethoden die het belang erkennen, voor training en voor succes duurzame interactie tussen studenten en tussen deze individuen en faculteitsleden.

Lesgeven staat nog steeds hoog op de eerste plaats aan de Université de Hearst . Het heeft tot doel de autonomie en het verantwoordelijkheidsgevoel van studenten te ontwikkelen en hen training te bieden die hen goed van pas komt in hun persoonlijke en professionele leven.

De Université de Hearst doel kennis te vergroten en te verspreiden. Het bevordert de ontwikkeling van zijn leden op intellectueel, spiritueel, moreel, fysiek, artistiek en sociaal vlak en stimuleert hun betrokkenheid bij de gemeenschap. Via educatie, onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid draagt ​​ze bij aan de culturele en economische ontwikkeling in Noord-Ontario, bevordert ze de Franse taal en de Franco-Ontarian cultuur en waardeert ze het gevoel ergens bij te horen. behorend tot de Franco-Ontarian gemeenschap.

Door al zijn activiteiten draagt ​​de Université de Hearst bij tot de ontwikkeling van een samenleving gebaseerd op de waarden vrijheid, gelijkheid, rechtvaardigheid, openheid, solidariteit, respect voor het individu en bescherming van het milieu. .


Alle cursussen bij UdeH worden gepresenteerd in blokken van drie weken sinds de start van het academisch jaar 2014.


Je zult je op één cursus tegelijk kunnen concentreren, waardoor de integratie en consolidatie van je leerproces wordt vergemakkelijkt. Slechts een tiental post-secundaire instellingen in Noord-Amerika bieden dit voordeel, en alleen de Université de Hearst doet dit in het Frans voor u.


Waarom kiezen voor een blokcursus?


Nou, de blokcursus

 • Bevordert de concentratie van ideeën in plaats van de verstrooiing ervan.
 • Optimaliseer tijdmanagement, resources en groepswerk.
 • Elimineer stressvolle sessiebeëindigingen. Eindigde de studie van vijf examens op hetzelfde moment.
 • Focus op uitstapjes op het veld : uitstapjes die een dag, een week of tijdens het volledige blok kunnen plaatsvinden. Wow!


Hoe werkt het?


In tegenstelling tot het traditionele semester waarin een persoon tegelijkertijd van september tot december vijf cursussen tegelijk volgt, biedt de Block Course Formula één cursus tegelijk in twaalf vergaderingen gedurende een periode van drie opeenvolgende weken.

Het schooljaar is nog steeds verdeeld in sessies die bestaan ​​uit vijf blokcursussen en een voorjaarsvakantie. En ja, een week van vrije tijd om je batterijen op te laden. Met andere woorden, de duur van het semester van blokcursussen evenals het aantal uren training van elke cursus blijft hetzelfde als voorheen of elders. De formule is gewoon geweldig!


Leren door ervaring


De verscheidenheid aan pedagogische benaderingen en ervaringsgerichte leeractiviteiten vormen een integraal onderdeel van het opbouwen van uw kennis. Excursies, bedrijfsrondleidingen, culturele ervaringen en conferenties zijn slechts enkele mogelijkheden om jezelf onder te dompelen in regionale, nationale en internationale realiteiten.

 • Interdisciplinariteit bij Lake Superior Park
 • Excursie op de Moose River
 • Bezoek aan de militaire basis van Petawawa
 • Bezoek van bedrijven uit de regio
 • Fall of New Post
 • Indiaas traditiebad


Centrum voor integratie van voorafgaand leren


Dankzij de integratiecentra van de universiteit kunt u uw knowhow en praktische vaardigheden oefenen in praktische cursussen in vertalingen, onderzoek en archiefstudies. economische en gemeenschapsontwikkeling.


Stage op de werkplek


Profiteer van praktische training en ervaring zonder de duur van uw studie te verlengen dankzij stages die in bepaalde UdeH-programma's zijn geïntegreerd. Ondersteun met de stagecoördinator uw plaatsing in een blok of twee bij een bedrijf of gemeenschapsorganisatie. Werkgevers en managers van bedrijven worden uitgenodigd om contact op te nemen met Anne-Marie Cantin via e-mail of op 1 800 877-1781 om hun wens te kennen om samen te werken met een van onze studenten.


Interdisciplinaire aanpak


Waarde van interdisciplinaire studies

Interdisciplinaire studies houden rekening met de complexiteit van onze veranderende wereld en bereiden je voor hierop door je kritische denken en creativiteit aan te scherpen. Ze zullen je een persoon maken die zich meer bewust is van hedendaagse kwesties, open voor de wereld en bereid om een ​​actieve rol te spelen. In feite is dit het soort persoon waarnaar de mensen die verantwoordelijk zijn voor het aannemen van veel organisaties en bedrijven op zoek zijn.


Wetenschap om de echte beter te decoderen

De evolutie die we waarnemen in de geschiedenis van de wetenschap toont ons dat het op een bepaald moment heel nuttig was om de kennisvelden uit te schakelen om de geheimen te ontdekken. Hoewel de verdiensten van deze benadering blijven bestaan, vraagt ​​de huidige behoefte om veel menselijke en sociale verschijnselen te begrijpen om een ​​inclusieve benadering van verschillende disciplines.


De originaliteit van UdeH

De Université de Hearst biedt vervolgens, meer specifiek via haar aanbod van bacheloropleidingen in menselijke en sociale kwesties, een studieomgeving die u een algemene cultuur biedt door onderwerpen vanuit een meer interdisciplinaire invalshoek te benaderen. In deze bacheloropleiding in menselijke en sociale vraagstukken, bestudeer je bepaalde verschijnselen door tegelijkertijd glazen te lenen van verschillende disciplines, waaronder psychologie, sociologie, literatuur, geschiedenis en geografie.


Definieer deze notie van algemene cultuur

Deze programma's zijn gebaseerd op een samenhangend pakket verplichte cursussen om deze algemene cultuur te garanderen die iedereen prijst, zowel in het schoolsysteem als in de wereld van het werk. Een unieke combinatie van cursussen uit vele disciplines is ontworpen om te herkennen in deze programma's:

 • de plaats van een solide wetenschappelijke achtergrond
 • de onvermijdelijke erfenis van de humaniora (talen, literatuur, filosofie, geschiedenis)
 • de relevantie van naderende onderzoeksobjecten met een interdisciplinaire benadering
 • het belang van globaal en lokaal in de manier waarop we naar de wereld kijken
 • de behoefte aan praktische training, door middel van stages, om het meer theoretische deel van de universitaire opleiding te voltooien
 • de behoefte aan spreekvaardigheid in de Franse taal
 • het belang van het kennen van een tweede taal (Engels of Spaans)


Opening op de wereld


Studiereis

Elk jaar gaat UdeH op avontuur in het buitenland als studiereis. Sinds 2005 hebben studenten van de Université de Hearst een bezoek gebracht aan landen in Europa, Zuid-Amerika en Midden-Amerika. Dit jaar staat India in de schijnwerpers. OPA!


Gecrediteerde reis

Tijdens de studiereis zijn er andere mogelijkheden voor studentenmobiliteit. De bulkcursusformule bevordert het aanbod van gecrediteerde reizen: reizen waarbij een taal, een sociaal fenomeen of een menselijke kwestie wordt bestudeerd, waargenomen of geanalyseerd. Een cursus Spaans zou heel goed in Mexico kunnen plaatsvinden, waardoor het een ideale culturele context biedt om de taal te leren.


Studentenmobiliteitsprogramma

Mogelijkheden voor internationale of Canadese universitaire studentenmobiliteit krijgen geleidelijk vorm in de programmering die u wordt aangeboden door UdeH. Deelnemen aan de ontdekking van het onderzoek draagt ​​bij aan de ontwikkeling van een indrukwekkend portfolio van ervaringen, waardoor je de wereld van werk beter kunt integreren en je rol als burger kunt spelen.


Rekrutering in het buitenland

De Université de Hearst , die ernaar streeft de diversiteit van haar studentenpopulatie te vergroten en de studentenmobiliteit te bevorderen, Université de Hearst zich de afgelopen jaren tot internationale werving. Ze accepteert aanvragen van studenten over de hele wereld die een niet-gegradueerde studie willen volgen.

Deze school biedt programma's in:
 • Frans

Bekijk Bachelors »

Programma's

Deze school biedt ook:

Bachelor

Bachelor's Degree In Psychologie

Campus Voltijd 3 - 4 jaar September 2018 Canada Hearst

Menselijk gedrag fascineert je, omdat het specifieker door psychologen wordt bestudeerd? De thema's van de hedendaagse psychologie zoals neurobiologie, menselijke ontwikkeling, psychopathologie en evaluatie- en counselingtechnieken wekken bij u deze dorst naar kennis? Het psychologieprogramma biedt je een degelijke training in al deze dimensies. [+]

Menselijk gedrag fascineert je, omdat het specifieker door psychologen wordt bestudeerd? De thema's van de hedendaagse psychologie zoals neurobiologie, menselijke ontwikkeling, psychopathologie en evaluatie- en counselingtechnieken wekken bij u deze dorst naar kennis? Het psychologieprogramma biedt je een degelijke training in al deze dimensies.

Studentenprofiel

Om te weten hoe te luisteren en gemakkelijk te communiceren. Toon nieuwsgierigheid over zowel normaal als abnormaal menselijk gedrag. Demonstreer strengheid, kritisch denken en openheid.

Programma-overzicht

Om de diepten van het menselijk gedrag grondig te onderzoeken, is een reeks cursussen voor u beschikbaar. Sommigen zullen zich meer richten op de belangrijkste theorieën die ons begrip van de mens verdiepen. Anderen daarentegen zullen geïnteresseerd zijn in de wetenschappelijke, methodologische en analytische hulpmiddelen die de tanden halen uit theorieën. Naast deze toolbox zijn er vaardigheden en knowhow die je voorbereiden om beter in te grijpen. Psychosociale interventie is niet het enige traject dat onze afgestudeerden volgen; deze bacheloropleiding kan je ook voorbereiden op onderwijs en graduate studies.... [-]


Bachelor In Bedrijfsbeheer En Management

Campus Voltijd 1 - 4 jaar September 2018 Canada Hearst

Wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van organisaties hier en elders? Het gevoel van ondernemerschap leeft in je ziel? Word je lid van een managementteam? Ongeacht uw ambities, deze bedrijfsadministratie- en managementprogramma's zijn gericht op een algemeen begrip van de organisatorische context en de bedrijfswereld. Ze zijn ontworpen om u een ethisch, hardwerkend en analytisch persoon te maken. [+]

Wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van organisaties hier en elders? Het gevoel van ondernemerschap leeft in je ziel? Word je lid van een managementteam? Ongeacht uw ambities, deze bedrijfsadministratie- en managementprogramma's zijn gericht op een algemeen begrip van de organisatorische context en de bedrijfswereld. Ze zijn ontworpen om u een ethisch, hardwerkend en analytisch persoon te maken.

Studentenprofiel

Verlangen om leiderschap te ontwikkelen en uit te oefenen. Houd van de uitdagingen. Heb interesse in projectmanagement Blijf op de hoogte van technologische innovaties Wordt gestimuleerd door het oplossen van problemen. Heb een sterke neiging voor teamwork.

Programma-overzicht... [-]

Bachelor In Menselijke En Sociale Vraagstukken

Campus Voltijd 3 - 4 jaar September 2018 Canada Hearst

Je bent geïnteresseerd in verschillende disciplines? Wil je de omgeving begrijpen die van jou is en die jou verbindt met de rest van de wereld? Deze bacheloropleiding biedt je een opleiding gericht op interdisciplinariteit in sociale wetenschappen en geesteswetenschappen. Het zal je helpen een veelzijdige, mobiele en ruimdenkende persoon te maken, een gewilde kwaliteiten op de arbeidsmarkt van een snel veranderende wereld. [+]

Je bent geïnteresseerd in verschillende disciplines? Wil je de omgeving begrijpen die van jou is en die jou verbindt met de rest van de wereld? Deze bacheloropleiding biedt je een opleiding gericht op interdisciplinariteit in sociale wetenschappen en geesteswetenschappen. Het zal je helpen een veelzijdige, mobiele en ruimdenkende persoon te maken, een gewilde kwaliteiten op de arbeidsmarkt van een snel veranderende wereld.

Studentenprofiel

Toon nieuwsgierigheid naar de complexiteit van menselijke en sociale interacties. De oorsprong en invloed van actuele menselijke en sociale kwesties willen kennen en begrijpen. Een algemene cultuur hebben en deze willen uitbreiden. Presenteer openheid en een kritische zin.... [-]