Lees de Officiële Beschrijving

Ons verhaal

UCalgary is - net als onze gaststad - een bestemming voor mensen met ambitieuze dromen en de essentie die essentieel is om ze te vervullen.

Ons doel

UCalgary biedt studenten een hoogwaardige educatieve ervaring die hen voorbereidt op succes in het leven, evenals onderzoek dat de meest hardnekkige uitdagingen van de samenleving aanpakt. Onze creatie en overdracht van kennis draagt elke dag bij aan het wereldwijde concurrentievoordeel van ons land en maakt de wereld een betere plek.

We doen dit in Calgary - de meest ondernemende en zorgzame stad van Canada, waar alles wat we doen doordrongen is van de westerse geest, het gevoel van familie en jeugdige energie. We zijn pioniers in hart en nieren, innovators door noodzaak en verlangen, communitybuilders omdat het in ons DNA zit. We zien potentieel waar anderen uitdagingen uit de weg gaan en we weten hoe we moeten samenwerken om 'klaar' te zijn.

Onze waarden

Wat belangrijk is voor ons en wat voor soort universiteit - en mensen - we willen zijn.

Balans

We vullen de onderzoeks-, leer- en werkomgeving aan met sociale, culturele, sportieve en recreatieve ruimtes, diensten en programma's om een gezonde gemeenschap te bevorderen.

Samenwerking

We bouwen bruggen door proactieve communicatie tussen individuen, tussen teams, tussen afdelingen en faculteiten, en met andere organisaties in de gemeenschap, met integriteit en transparantie.

Nieuwsgierigheid

We worden gestimuleerd door het onbekende en onverwachte, en vertrouwen erop om exploratie en innovatie uit te lokken.

Uitmuntendheid

We verwachten het beste van iedereen die werkt en leert aan de University of Calgary . We ondersteunen en erkennen de prestaties van alle leden van de gemeenschap en helpen elkaar onze hoogste ambities te bereiken.

globalisering

We denken en handelen met een wereldwijde mindset, waarbij we de alomtegenwoordigheid van wereldwijde connectiviteit erkennen, op de hoogte zijn van wereldwijde ontwikkelingen en inspelen op kansen om de wereld die we dienen te profiteren.

Ondersteuning

We waarderen mensen die op een inclusieve en respectvolle manier met anderen omgaan. We bieden hoogwaardige programma's en diensten om gezondheid en veiligheid te bevorderen, het moreel van de gemeenschap te bevorderen en te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van alles wat we bedienen.

duurzaamheid

We zetten ons in voor leiderschap op een duurzame manier van leven, werken en leren. We zorgen voor de fysieke, natuurlijke en sociale omgeving. We handhaven evenwichtige budgetten, positieve sociale relaties en de gezondheid van onze planeet.

Ons mandaat

Lees meer over onze bestaansreden en de richtlijnen waaronder wij werken.

De verwachtingen die we waarmaken

Van de University of Calgary wordt verwacht dat deze gerichte resultaten bereikt die betrokkenheid, economische, sociale en culturele welvaart ondersteunen en aanmoedigen, en waardevol zijn voor alle Albertanen.

Elk voorjaar actualiseert de University of Calgary haar Comprehensive Institutional Plan (CIP), een driejarig, geïntegreerd planningsdocument dat voldoet aan wettelijke vereisten die zijn beschreven in de Post-Secondary Learning Act en de Fiscal Planning and Transparency Act.

Elk najaar rapporteert de universiteit over dat plan met een jaarverslag aan de overheid, waarin onze financiële overzichten zijn opgenomen.

We vullen deze formele inzendingen ook aan met een Community-rapport dat de vooruitgang laat zien die we in het afgelopen jaar hebben geboekt.

Onze geschiedenis

Het verhaal van hoe we een plek voor onszelf hebben uitgevonden en deze geweldige instelling hebben gebouwd.

Zoals veel succesverhalen in Calgary, heeft het onze een goed begin, een ongekende groeispurt en een veelbelovende toekomst.

Zelfs voordat Alberta in september 1905 een provincie werd, waren de inwoners van een heel jong Calgary vastbesloten om een post-secundaire instelling te huisvesten als onderdeel van het bouwen van een grote stad.

In 1906 begon de normale school van Alberta (die later onze eigen Werklund School of Education zou worden) haar activiteiten en zorgde voor een gestage stroom van opvoeders voor een nieuwe provincie die graag wilde groeien en snel verder wilde gaan.

Toen de Universiteit van Alberta werd opgericht in 1908 in Strathcona (nu onderdeel van Edmonton), waren de Calgariërs teleurgesteld over het concept van de "filiaalfabriek" dat decennia lang volgde en lobbyde voor een onafhankelijke instelling. Studenten, docenten, medewerkers, alumni, donoren en vrijwilligers hebben zich verenigd om de zaak te ondersteunen, met grote passie en toewijding.

Hun toewijding werd uiteindelijk beloond op 29 april 1966, toen de University of Calgary autonomie kreeg. Van daaruit was de groei snel en furieus, omdat een nieuwe campus vorm kreeg en innovatieve opvoeders vanuit heel de wereld naar Calgary kwamen.

In 2016-17 markeerde de University of Calgary zijn 50e verjaardag als een autonome instelling.

Onze mensen

Ontmoet en sluit je aan bij de studenten, academici en medewerkers die deel uitmaken van onze community en ons zo trots maken op onze universiteit.

studenten

Onze studenten zijn enkele van de meest nieuwsgierige, nieuwsgierige en burgerlijke op de planeet. Ze komen uit heel Alberta en Canada en van over de hele wereld en bouwen een gevarieerde campusgemeenschap die ertoe bijdraagt dat Calgary de speciale plek wordt waar het is.

Academisch personeel

Omdat we ernaar streven een van de beste leer- en onderzoeksuniversiteiten van Canada te worden, willen we de meest getalenteerde, bekwame academische medewerkers aantrekken die we kunnen vinden en een omgeving creëren waar ze kunnen experimenteren en slagen, studenten kunnen begeleiden om hun volledige academische potentieel te bereiken, en baanbrekend onderzoek leiden.

Post-doctorale geleerden

Verricht wereldveranderend werk terwijl u helpt bij het vertalen van onderzoeksontdekkingen in toepassingen die de samenleving wereldwijd voordelen bieden. We hebben een sterke, gerichte onderzoeksagenda en verwelkomen collega's van over de hele wereld.

Management en personeel

Werken bij UCalgary betekent ondergedompeld zijn in leren en jeugdig optimisme, en elke dag een echt verschil maken in het leven van anderen. Van onderzoeksassistenten tot studentadviseurs, grondrechters tot directeuren, beheerders tot ontwikkelingsfunctionarissen - ze zijn allemaal cruciaal voor het succes van onze universiteit.

alumni

Meer dan 163.000 UCalgary-alumni dragen bij aan hun gemeenschappen in meer dan 150 landen. Elk jaar sluiten ongeveer 6.000 nieuwe afgestudeerden zich aan bij deze uitgebreide familie van changemakers, actief onze stad bouwend (tweederde van onze alumni verblijven in de regio Calgary) en onze samenleving wereldwijd vormgeven.

Leden van de raad van bestuur

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het rentmeesterschap van de universiteit namens de bevolking van Alberta. Bestuursleden fungeren als gouverneurs / beheerders. De samenstelling van het bestuur wordt opgelegd door Alberta's Post-Secondary Learning Act. Leden worden benoemd bij algemene maatregel van bestuur of ministerieel besluit.

senatoren

Senatoren zijn vrijwilligers die gepassioneerd zijn door onderwijs, onderzoek en innovatie - actieve ambassadeurs die graag de centrale rol willen delen die de University of Calgary in onze levendige stad speelt. Elke herfst werven we voor openstaande senaatsposities.

Community supporters

Tienduizenden mensen en organisaties ondersteunen de University of Calgary met hun tijd, talent en schatten. Ze maken transformatieve verandering mogelijk en stellen onze academici in staat om zich te concentreren op het voor hen liggende werk: het leveren van de best mogelijke opleiding voor onze studenten en het doen van ontdekkingen die ons hele leven ten goede zullen veranderen.

Onze geest

75 miljoen jaar geleden was Alberta een van de rijkste dinosaurushabitats op aarde. Het subtropische landschap rond Calgary donderde met de voetstappen van woeste reptielen. Vandaag de dag kanaliseren de UCalgary Dinos diezelfde wreedheid en tonen ze leiderschap op de banen, velden, ijs en golven van interuniversitaire sport en in het streven naar nieuwe kennis en innovatie voor de samenleving zoals wij die kennen. We zijn allemaal Dinos.

Feiten en cijfers

UCalgary door de nummers

De University of Calgary is een door de overheid gefinancierde, onderzoeksintensieve universiteit, opgericht in 1966, met 14 faculteiten die meer dan 250 academische programma's aanbieden en meer dan 50 onderzoeksinstituten en centra. Als een van Canada's meest uitgebreide onderzoeksuniversiteiten combineert UCalgary het beste van de universiteitstraditie met de levendige energie en diversiteit van de stad Calgary. Onze hoofdcampus ligt in een prachtige omgeving met uitzicht op de Rocky Mountains van Alberta en beslaat meer dan 200 hectare - een gebied groter dan het hele centrum van Calgary.

Onze universiteit
 • Opgericht in 1966, met oorsprong in de vroege jaren 1900
 • Kleuren: rood en goud
 • Motto: Mo shùile togam suas (Gaelisch) - ik zal mijn ogen opheffen
 • 5 campussen: 4 in het Calgary-gebied en 1 in Doha, Qatar
 • 14 faculteiten
 • 1.800 academisch personeel actief betrokken bij onderzoek, studiebeurs en onderwijs
 • 3.200 niet-academisch personeel gericht op het besturen van de instelling en het uitvoeren van onze kernmandaat
 • Geconsolideerd budget van $ 1,3 miljard: draagt jaarlijks bijna $ 8 miljard bij aan de economie van Alberta
 • 30.000 studenten: 24.000 studenten, 6.000 afgestudeerde studenten
 • Bijna 185.000 alumni; 2/3 woon of werk in de regio Calgary
Ranglijsten en onderscheidingen
 • Top 200 universiteiten wereldwijd (Times Higher Education World University Rankings, 2019)
 • 128 in de wereld en 6 in Canada op basis van het totaal aantal publicaties (CWTS Leiden Ranking 2019)
 • 196 in de wereld en 7 in Canada, Centre for World University Rankings (CWUR), 2018
 • Top 200 universiteiten wereldwijd (Academic Ranking of World Universities [ShanghaiRanking Consultancy], 2018
 • Top 200 meest wereldwijd georiënteerde universiteiten ter wereld (Times Higher Education, 2016)
 • Top 5 in Canada en 125 van 938 universiteiten wereldwijd in onderzoeksprestaties (European Centre for Science and Technology, Leiden, 2017)
 • Top 10 meest duurzame organisaties in Canada (Corporate Knights, 2016)
 • Technology Challenger (Times Higher Education, 2017)
 • Een Canadese leider in hoogwaardige groene gebouwen en duurzame sitepraktijken
 • Alberta's eerste Fair Trade Campus
 • Topwerkgevers van Alberta (2015, 2016, 2017, 2018)
 • De beste diversiteitwerkgevers van Canada (2017, 2018, 2019)
 • WorldatWork Alliance for WorkLife Progress-zegel van onderscheid (2015, 2016, 2017)
Huis van de Dinos
 • 500 student-atleten strijden elk jaar in varsity-teams
 • Top 5 in Canada voor academische all-Canadese student-atleten
 • Sinds 1976 hebben student-atleten van Dinos meer dan een dozijn Olympische medailles meegenomen
Uitzonderlijke voorzieningen
 • Taylor Institute for Teaching and Learning: het eerste gebouw in Canada dat zich uitsluitend richt op het verbeteren van postsecundair onderwijs en leren
 • Hunter Hub for Entrepreneurial Thinking: Nieuw initiatief om de campus onder te dompelen in een gedurfde en nieuwe benadering van lesgeven, leren, ontdekken en kennis delen
 • International Microbiome Centre: het enige onderzoekscentrum van Canada om het microbioom en zijn impact op de gezondheid van mens en dier te bestuderen
 • WA Ranches: 19.000 hectare werkende veeboerderij die onderwijs-, leer- en onderzoeksfaciliteiten van wereldklasse zal verankeren
 • Energieomgeving Experiential Learning Building: een van de grootste LEED-platinalaboratoria in Noord-Amerika
 • Taylor Family Digital Library: de meest technologisch geavanceerde bibliotheek in Noord-Amerika
 • Olympic Oval: thuisbasis van het snelste ijs ter wereld
 • Child Development Center: een van de zwaarst geïnstrumenteerde gebouwen in Noord-Amerika
Ons lesgeven en leren
 • 250 programma's
 • 95% niet-gegradueerde retentie
 • 78% 'goed' of 'uitstekend' 1e jaars studententevredenheid
 • 91,1% afgestudeerde arbeidsparticipatie, 76,7% werkzaam op gebieden die verband houden met discipline
 • 7,8 miljoen items in bibliotheekcollecties
 • 15 Rhodos-geleerden tot nu toe
Ons onderzoek en onze studiebeurs
 • # 6 toponderzoeksuniversiteit in Canada - in termen van gesponsorde onderzoeksfinanciering
 • $ 419,2 miljoen aan gesponsorde onderzoeksfinanciering (2017-2018)
 • 148 onderzoeksstoelen
 • 356 nieuwe openbaarmakingen van uitvindingen (2017-2018, 3-jarig totaal)
Zes aandachtsgebieden hebben betrekking op mondiale prioriteiten in:
 • Energie-innovaties voor vandaag en morgen
 • Menselijke dynamiek in een veranderende wereld
 • Technische oplossingen voor gezondheid
 • Nieuwe aarde-ruimtetechnologieën
 • Infecties, ontstekingen en chronische ziekten
 • Hersenen en geestelijke gezondheid
Onze stad
 • Calgary, Alberta, een bevolking van 1,4 miljoen
 • Beste plek om te wonen in Canada (MoneySense Magazine, maart 2013)
 • # 1 meest leefbare stad in Noord-Amerika en # 4 ter wereld (2018 Global Liveability Ranking, Economics Intelligence Unit)
 • De 4e grootste en de snelst groeiende stad in Canada
 • Energiehoofdstad van Canada
 • Wereldwijde financiële hub
 • # 3 meest diverse stad in Canada
 • Meeste patenten per stad in Canada (CD Howe Institute, 2018)
 • De hoogste concentratie hoofdkantoren van bedrijven en kleine bedrijven per hoofd van de bevolking in Canada (Calgary Economic Development)
 • 40 internationale consulaten
 • Grootste stedelijke Pathway netwerk in Noord-Amerika
 • De thuisbasis van Canada's National Music Centre en de internationaal gerenommeerde Calgary Stampede
 • De zonnigste stad in Canada - meer dan 333 dagen per jaar
 • Bekijk deze geweldige video over Calgary, opgesteld door onze partners bij Calgary Economic Development

Onze campussen

UCalgary verwelkomt de wereld en ligt in de uitlopers van de met sneeuw bedekte Rocky Mountains in Canada. Het reikt tot aan de woestijnkusten van de Perzische Golf.

De University of Calgary is gevestigd in Calgary, Alberta, Canada, met vier campussen in het Calgary-gebied en een vijfde in Doha, Qatar. Calgary is een van Canada's schoonste, veiligste en cultureel meest diverse stedelijke centra, herhaaldelijk gerangschikt als een van 's werelds meest leefbare steden. Met een bevolking van 1,2 miljoen is het ook de grootste stad in Alberta en de derde grootste gemeente in Canada.

Veel van onze locaties bevinden zich op de traditionele gebieden van First Nations People of Treaty 7. In de Verdrag 7 landen in Zuid-Alberta bevinden zich de Kainai Nation, Piikani Nation, Siksika Nation, Tsuuu T'ina Nation en de Bearspaw, Chiniki, en Wesley (Stoney-Nakoda) Nations. Calgary is ook de thuisbasis van regio 3 van de Métis Nation van Alberta.

5 campussen verbonden door de wens om kennis te creëren en te delen.

Hoofdcampus

Onze hoofdcampus is gebouwd in de jaren 1960 - en evolueert sindsdien - en biedt nu onderdak aan 11 van onze 14 faculteiten, onze onderzoeks- en atletiekfaciliteiten van wereldklasse en uitgebreide ondersteunende diensten voor studenten, docenten en personeel.

Uitlopers campus

De thuisbasis van de Cumming School of Medicine en de faculteit Diergeneeskunde, deze campus ligt ongeveer een kilometer ten zuiden van de hoofdcampus, naast het Foothills Medical Center. Het Health Sciences Centre, het Heritage Medical Building, het Health Research Innovation Centre en het Teaching, Research and Wellness-gebouw zijn hier allemaal te vinden.

Binnenstad campus

Gelegen in het centrum van Calgary, biedt deze campus selecte afgestudeerde niveau en executive educatieve programmering via de Haskayne School of Business en The School of Public Policy. De Alumnivereniging van de universiteit is hier gevestigd, in een leercentrum dat ook handige vergader- en functieruimte biedt voor het bedrijfsleven van de stad.

Spy Hill campus

Deze campus biedt praktijkgericht klinisch en diagnostisch leren voor de faculteit Diergeneeskunde, evenals klinisch en toegepast onderzoek. Faciliteiten omvatten het Clinical Skills Building, het Veterinary Sciences Research Station en het Wildlife Research Station. Spy Hill is ook de locatie van de geavanceerde opslagfaciliteit van de hogeschool.

Doha, Qatar campus

UCalgary opende in 2007 zijn eerste overzeese bijkantoorcampus in Doha, Qatar. Vandaag leidt de University of Calgary in Qatar (UCQ) toekomstige leiders voor verpleegkundigen in de regio op door het aanbieden van Bachelor of Nursing en Master of Nursing-programma's die zijn geaccrediteerd door de Canadese Vereniging van Scholen van Verpleging (CASN).

Veldstations en andere voorzieningen

Van de legendarische Olympische locaties en rustieke veldstations tot een onderzoekslocatie met een hoog Arctisch gebied, een marien instituut en een van Canada's meest geavanceerde astrofysische observatoria, de University of Calgary heeft een aantal aantrekkelijke, buiten de gebaande paden gelegen bestemmingen die het ontdekken waard zijn.

Opleidingen te volgen in:
 • Engels

We Are UCalgary