Shenzhen University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

深圳大学 - SAR University, Window University, Experimental University

Shenzhen University werd opgericht in 1983 met de goedkeuring van het ministerie van Onderwijs. De centrale overheid, het ministerie van Onderwijs en de lokale overheid hechten veel belang aan de bouw van de SAR-universiteit. De Universiteit van Peking hielp bij de bouw van Chinese en buitenlandse taaldisciplines, en Tsinghua hielp bij de bouw van elektronische en architecturale disciplines Het nationale Volkscongres hielp bij de constructie van economische en juridische disciplines Een groot aantal bekende geleerden verzamelde zich in 深圳大学 . Aan het begin van de school was de school vastbesloten om het universitaire managementsysteem te hervormen en actief onderzoek te doen naar studiebeurzen, kredietsystemen, werkstudieprogramma's, enz., En nam het voortouw bij de implementatie van het systeem van niet-distributie en tweerichtingselectie voor afgestudeerden in het land, en implementeerde het systeem van werving en werving van docenten en personeel. De hervorming van het sociale beheer van de afdeling heeft sterke repercussies in het hele land teweeggebracht.

In de 36 jaar sinds de oprichting heeft 深圳大学 de SAR gevolgd en streeft zij naar hervorming en snelle ontwikkeling. De school houdt zich aan het motto van "zelfredzaamheid, zelfdiscipline en zelfverbetering" en heeft de kenmerken van "University University, Window University and Experimental University" gevormd en vormt een compleet talenttrainingsysteem van bachelor-, master- en doctoraal wetenschappelijk onderzoek op meerdere niveaus en sociale diensten. Het systeem is een uitgebreide universiteit geworden met complete disciplines, complete faciliteiten, uitstekende docenten en gestandaardiseerd management. 深圳大学 is een nationale universiteits student culturele kwaliteit onderwijsbasis en een nationale geciviliseerde campus. Om de connotatieve ontwikkeling van het hoger onderwijs te realiseren, formuleerde de school de " 深圳大学 Cultural Innovation Development Outline", richtte het Rao Zongyi Cultural Research Institute en Liu Yuyi Art Institute op en bouwde een eersteklas socialistische speciale zone met Chinese kenmerken met een hoog cultureel bewustzijn en cultureel zelfvertrouwen. Universitaire cultuur.

深圳大学 twee campussen, Houhai en Xili, met een totale campusoppervlakte van 2,72 vierkante kilometer. De school heeft rijke leermiddelen en complete wetenschappelijke onderzoeksfaciliteiten. Het totale constructieoppervlak van de campus is 1.543 miljoen vierkante meter, en de totale waarde van instrumenten en apparatuur is 2.7 miljard yuan. Het bibliotheekgebouw is 51.202 m2 (inclusief de eerste fase van de Xili Campus-bibliotheek) .De school heeft meer dan 4,12 miljoen papierbronnen, 377 soorten databases, waaronder 2,58 miljoen e-boeken met volledige tekst en 119.000 full-text elektronische tijdschriften. Er is een nationale uitgebreide alomvattende hervormingspiloot, een op nationaal niveau gericht talententrainingsmodel voor innovatie-experimenteel gebied en een praktisch onderwijsbasis op nationaal niveau. Er zijn 2 nationale experimentele leerdemonstratiecentra, 1 nationaal virtueel simulatie-experimentonderwijscentrum, 16 provinciale experimentele leerdemonstratiecentra en 3 provinciale virtuele simulatie experimentele leercentra. Er zijn 3 nationale technische laboratoria, 1 nationaal onderzoekscentrum voor engineeringtechnologie, 2 belangrijke laboratoria van het ministerie van Onderwijs, 1 internationale samenwerkingsbasis van het ministerie van Wetenschap en Technologie en 10 provinciale sleutellaboratoria.116634_116613_QQthG20190614090244.jpg

深圳大学 34.156 voltijdstudenten, waaronder 27.454 voltijdstudenten, 6.388 postdoctorale studenten, 314 promovendi, 1.707 parttime postdoctorale studenten, 21021 studenten voor volwasseneneducatie en 862 internationale studenten. De disciplines van de school zijn compleet en uitgebreid en omvatten 11 disciplines, waaronder filosofie, literatuur, economie, rechten, onderwijs, wetenschap, techniek, management, geneeskunde, geschiedenis en kunst. De school heeft 25 onderwijscolleges, twee aangesloten ziekenhuizen en 97 niet-gegradueerde majors. Er zijn 5 speciale programma's op staatsniveau, 14 speciale programma's op provinciaal niveau en 15 belangrijke disciplines op provinciaal niveau. Er zijn 10 eerstegraadsdisciplines onder het doctoraat, 3 postdoctorale onderzoeksstations en 1 post-doctorale werkstation. Er zijn 38 masteropleidingen toegelaten door masteropleidingen, er zijn 22 professionele masterprogramma's. Engineering, Clinical Medicine, Materials Science, Biology and Biochemistry, Computer Science and Chemistry betraden de top 1% van de ESI-disciplines in de wereld en behoorden tot de 84e plaats in de uitgebreide edities van ESI Highly Cited Papers van de Chinese universiteiten. De school heeft de oprichting van de "NOOC Alliantie van lokale universiteiten en hogescholen" geïnitieerd, met 130 hogescholen en universiteiten, 359 cursussen online, 119 geselecteerde scholen, 61 erkende scholen en meer dan 600.000 cursussen. In 2018 wonnen studenten 614 competitieprijzen op verschillende niveaus, waaronder 131 internationale, 269 nationale en 205 provinciale en ministeriële.

De structuur van de faculteit van de school wordt voortdurend geoptimaliseerd en de introductie en ontwikkeling van hoogstaande talenten is vruchtbaar. Er zijn 3.616 faculteitsleden (met uitzondering van aangesloten secundaire scholen), waaronder 2.274 voltijddocenten (517 professoren, 643 universitair hoofddocenten), 560 technici en 782 managers. Er zijn 1068 postdoctorale fellows op onze school, 440 fulltime onderzoekers en 164 gastprofessoren. Er zijn 15 academici van de Chinese Academie van Wetenschappen en de Chinese Academie van Engineering (inclusief 4 kortetermijnkandidaten), 2 academici van de American Academy of Medical and Biological Engineering, 4 academici van de American Academy of Sciences, de Academy of Engineering, en de Academy of Medical Sciences (korte termijn), 1 academicus van de Royal Academy of Engineering, en een lid van de Canadian Academy of Engineering. 2 personen, 1 academicus van de Europese Academie van Wetenschappen (korte termijn), 1 academicus van de Singapore Academy of Sciences (korte termijn), 3 academici van de Euraziatische Academie van Wetenschappen, 1 Nobelprijs (fysiek en medisch), kortlopend. Er zijn 5 hoofdwetenschappers van het nationale "973-programma", 27 Changjiang-geleerden (inclusief 21 kortetermijnkandidaten), 32 nationaal wetenschapsfonds voor vooraanstaande jonge geleerden (inclusief 14 werknemers voor de korte termijn) en 14 National Excellent Young Scientists Fund ( Inclusief een korte termijn huur, het ministerie van Onderwijs "nieuwe eeuw uitstekende talenten" 7 personen.

De school heeft de hervorming van het wetenschappelijk onderzoekssysteem voortdurend verdiept en de onderzoeksprojecten en financiering zijn aanzienlijk gegroeid. In 2018 overschreed de totale onderzoeksfinanciering 1,1 miljard yuan, 302 nieuwe natuurwetenschappelijke fondsprojecten werden toegevoegd, de 23e plaats in het land en de tweede plaats in de universiteiten van Guangdong, 33 nieuwe social science-fondsprojecten werden toegevoegd, de 36e plaats in het land. De vierde plaats in de universiteiten van Guangdong. SCI omvatte 3.293 papers en SSCI omvatte 238 papers. Heeft 2.846 wetenschappelijke onderzoeksprijzen ontvangen. 425 octrooien werden verleend, waaronder octrooien van 229 uitvindingen. Het Journal of Science and Technology werd in 2018 bekroond met de 'Top 100 Chinese wetenschaps- en technologieperioden van de Chinese universiteiten', de kranten van de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen in tijdschriften stonden op de 13e plaats in de nationale universiteitsjournalen.

De school promoot actief 'internationale talenttraining, internationale samenwerking op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, internationale lerarenopleiding en internationale culturele uitwisselingen'. Nu heeft het contacten gelegd met 256 overzeese universiteiten en verschillende vormen van internationale samenwerking uitgevoerd, zoals studentenuitwisseling, lerarenopleiding en coöperatief onderwijs. Verbeter de kwaliteit en het niveau van internationale communicatie op een alomvattende manier.

深圳大学 zal blijven gevestigd zijn in Shenzhen, afhankelijk van de economische en sociale ontwikkeling van Guangdong, Hong Kong en Macao Dawan District, geconfronteerd met de internationale, in de geest van hervorming en innovatie, om hoogwaardige innovatieve en ondernemende talenten te cultiveren, zich te houden aan cultureel leiderschap, innovatiedrive te versterken, connotatieontwikkeling te ontwikkelen en nieuwe te bouwen Streef naar de high-level SAR-universiteiten waar de mensen van de tijd tevreden mee zijn.

(De gegevens op deze pagina zijn in april 2019 bijgewerkt)116633_116612_QQthG20190614090430.jpg

Locaties

Shenzhen

Address
Shenzhen University, 3688 Nanhai Boulevard
518060 Shenzhen, Guangdong, China

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden