The Chinese University of Hong Kong - Shenzhen

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Onderwijs is niet alleen de overdracht van kennis en vaardigheden.

Als jonge en levendige universiteit zet CUHK Shenzhen zich in om een nieuwe generatie leiders te koesteren. Door excellentie in onderwijs, onderzoek en kennisoverdracht hopen we wereldwijd bij te dragen door toekomstige generaties te verzorgen die internationaal van aard zijn, geleerd in hun disciplines, oprecht van karakter en toegewijd aan het dienen van de behoeften van de samenleving. We verwelkomen hoog presterende studenten van over de hele wereld om een reis te maken die zowel grote uitdagingen met zich meebrengt, als kansen die nergens anders ter wereld beschikbaar zijn.

133771_TeachingBuildingsLongxiangBlvd2.jpg

© The Chinese University of Hong Kong - Shenzhen

Waarom CUHK Shenzhen?

Ondanks onze jeugd hebben we een solide basis gelegd en laten zien wat we in de toekomst kunnen bereiken. Onze elitestandaarden en internationaal perspectief zorgen ervoor dat afgestudeerden veel gevraagd zijn bij werkgevers en inbreken in postdoctorale cursussen aan vooraanstaande universiteiten over de hele wereld. Onze docenten zijn vooraanstaande academici die wereldwijd zijn gerekruteerd, inclusief Nobelprijswinnaars. Ze ontwikkelen studiegebieden die op het snijvlak van menselijke kennis staan. Alle cursussen, cursussen en materialen worden in het Engels geleverd. Het collegiale systeem en algemene onderwijscursussen dragen bij aan de ontwikkeling van allround ontwikkeling van studenten, terwijl onze locatie in een van de snelst ontwikkelende en dynamische steden van China kansen biedt die nergens anders ter wereld beschikbaar zijn.

Onderzoek

De Chinese universiteit van Hong Kong, Shenzhen ligt op schema om een van 's werelds toonaangevende onderzoeksinstellingen te worden. Tijdens je studie krijg je de kans om je kennis toe te passen in een van onze onderzoeksfaciliteiten van wereldklasse: robot en geavanceerde productie, big data en statistiek, computer- en informatietechnologie, financiën en economie, logistiek en supply chain, biomedische en bio-informatica, materiaalkunde en nieuwe energiewetenschap en engineering. Deze instituten worden geleid door Nobelprijswinnaars, Turingprijswinnaars en andere gerenommeerde academici die ook lesgeven aan de universiteit.

De levensstijl

CUHK Shenzhen ligt op een schilderachtig terrein. Prachtig aangelegd, omgeven door glooiende, met bomen bedekte heuvels en bezaaid met meren, het is ontworpen om uw academische inspanningen te ondersteunen, terwijl het uitstekende recreatieve voorzieningen biedt voor rust, ontspanning en buitenschoolse passies. Of je nu wilt deelnemen aan het constante evenementenprogramma of tijd wilt doorbrengen met geselecteerde vrienden, er is meer dan genoeg om je bezig te houden op de campus

Shenzhen

Shenzhen staat op de tweede plaats in de 'top 10 van steden die Lonely Planet in 2019 moet bezoeken' en is een moderne kosmopolitische metropool aan de kust met een bloeiende zakelijke omgeving. Het is een belangrijk financieel centrum van Zuid-China geworden en is het hoofdkantoor van tal van hightechbedrijven zoals Huawei, ZTC, Tencent en TCL. Het karakter van de stad past bij de universiteit, terwijl een actieve entertainmentlevensstijl van winkelcentra, restaurants, bioscopen, cafés, pubs en clubs gepaard gaat met een volledige waardering van het buitenleven. Het is een van de groenste steden van China en wordt omgeven door een fantastisch aanbod aan stranden en kustlijn. Toegang is gemakkelijk met een eigen internationale luchthaven naast andere grote internationale luchthavens in Guangzhou en Hong Kong, die beide zijn verbonden met een hogesnelheidstrein.

Solliciteren bij CUHK Shenzhen

Hoe te solliciteren

Het aanvraagproces omvat maximaal vier stappen:

  1. De applicatie - vul een online applicatie in op http://admissions.cuhk.edu.cn/en. U moet een kopie van de fotopagina van uw paspoort, academische transcripties, bewijs van Engelse taalvaardigheid, twee aanbevelingsbrieven en een persoonlijke verklaring bijvoegen. De sluitingsdatum voor aanvragen is 15 juni 2020.
  2. Het interview - aanvragers die geschikt worden geacht voor een beurs worden uitgenodigd voor een online interview. Academisch personeel zal je academische referenties kritisch analyseren en bepalen of je geschikt bent om aan onze universiteit te studeren.
  3. Het aanbod - als u aan onze vereisten voldoet, ontvangt u een voorwaardelijk of onvoorwaardelijk aanbod. Als u zich aanmeldt voordat uw definitieve scores beschikbaar zijn, ontvangt u een voorwaardelijk aanbod. Dit betekent dat we je een functie en misschien een beurs aanbieden, maar het aanbod is afhankelijk van het voldoen aan specifieke voorwaarden (bijvoorbeeld minimumscores in een test). Wanneer u kunt aantonen dat u de voorwaarden van het aanbod en de beurs hebt behaald, ontvangt u een onvoorwaardelijk aanbod.

Toelatingseisen

Wie kan aanvragen?

Aanvragers moeten minimaal vier jaar in het bezit zijn van een paspoort uit een ander land of gebied dan het vasteland van China, Hongkong, Macao of Taiwan. Succesvolle aanvragers zullen de academische prestaties en taalvaardigheden aantonen die nodig zijn om aan CUHK Shenzhen te studeren. (deze laatste zin lijkt overbodig met andere toegevoegde details)

Welke kwalificaties zijn vereist?

Kandidaten voor CUHK Shenzhen moeten een erkende, gestandaardiseerde internationale beoordeling hebben die is geaccepteerd voor toelating tot de universiteit.

Wat is de minimale toegangseis?

De Chinese universiteit van Hong Kong, Shenzhen zoekt studenten van topkwaliteit. Onze minimale toelatingseisen, gebaseerd op de hierboven vermelde erkende kwalificaties, zijn:

  • een algemene score in de top 15%,
  • kernvakken (wiskunde, Engels en vakken die direct verband houden met je major) ook binnen de top 15%.
  • Engelse taalvaardigheid: gelijk aan IELTS 6.0 (zie http://admissions.cuhk.edu.cn/en voor een volledige lijst).

Beurzen

CUHK Shenzhen biedt verschillende genereuze beurzen aan voor internationale studenten die hier willen studeren.

  1. Toegangsbeurzen: alle kandidaat-studenten komen automatisch in aanmerking voor een beurs die de duur van hun studie omvat. Deze beurzen gaan zo hoog als volledig collegegeld, volledige accommodatie en een levensonderhoud voor elite-studenten.
  2. Academic Performance Scholarships: elk jaar komen studenten met uitstekende academische prestaties in aanmerking voor verdere beursprijzen variërend van 20.000-80.000 RMB / jaar.
  3. Overheidsbeurzen: zowel de lokale als de provinciale overheid hebben beurzen aangeboden om uitstekende internationale studenten aan te trekken. Deze beurzen variëren van 10.000-40.000 RMB / jaar.

Adres

De Chinese universiteit van Hong Kong, Shenzhen
Longxiang Blvd, Longgang District, 2001
Shenzhen, Guangdong, PR China
Postcode: 518172

E-mail: intladmissions@cuhk.edu.cn
Website: http://www.cuhk.edu.cn/en
Telefoon: + 86-755-8427-3284

Locaties

Shenzhen

Address
The Chinese University of Hong Kong, Shenzhen
2001 Longxiang Blvd, Longgang District

518172 Shenzhen, Guangdong, China

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden