Xi'an International University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over ons

Xi'an International University (XAIU) is een particuliere instelling voor hoger onderwijs met de accreditatie van het Chinese ministerie van Onderwijs voor vierjarige baccalaureaatprogramma's. Opgericht in 1992 en gelegen in het hart van Xi'an, de meest historische stad in China, bevindt de universiteit zich op 1,26 miljoen vierkante meter grond, beschikt over state-of-the-art klaslokaalgebouwen, ruime slaapzalen, goed gevulde bibliotheken, gestandaardiseerde sportvelden, en heeft ongeveer 22.000 studenten en 2000 faculteit en personeel.

De academici van de universiteit omvatten zeven hogescholen met 67 belangrijke studiegebieden, die betrekking hebben op management, economie, geesteswetenschappen, geneeskunde, engineering, landbouw en kunst. XAIU is een relatief jonge instelling en een uitkomst van de marketing en hervormingen van China. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een multidisciplinaire uitgebreide universiteit en heeft het zich in schaal gestabiliseerd. De universiteit legt nu de nadruk op kwaliteitsverbetering en succesvolle transformatie.

In het tijdperk van informatietechnologie investeert XAIU zwaar in het uitrusten van de campus met geavanceerde informatie-technologische systeeminfrastructuur en is onlangs, als de enige instelling voor hoger onderwijs in Noordwest-China, geclassificeerd als de lijst van "100-School Big Data Project" als onderdeel van het Industry-Education Integration and Innovation Initiative gezamenlijk opgezet door School Planning and Development Centre van het Chinese ministerie van Onderwijs en de Dawning Information Industry Co., Ltd.

Faciliteiten, facultaire en academische ontwikkeling

De universiteit staat hoog in het vaandel van sterke ethiek, professionaliteit, waardering, toewijding, zelfverbetering en levenslang leren. Het streeft naar gelijke toegang tot hoger onderwijs, vooral voor degenen die minder bevoorrecht zijn, en het bevorderen van de campuscultuur van diversiteit en creativiteit. De universiteit is uitgerust met moderne faciliteiten en een mooie campus en, nog belangrijker, levert aanzienlijke inspanningen op om de academische kwaliteit te verbeteren en een hoog professioneel niveau te ontwikkelen. Professor CHEN Aimin, Ph.D. in economie van Pennsylvania State University, vaste en onderscheiden professor aan het College of Arts and Sciences aan de Indiana State University, en voormalig vice-president van de Sichuan University, heeft de universiteit sinds 2015 vooruitstrevend leiderschap als president gegeven.

Professor GAO Fu, de academicus van de Chinese Academie van Wetenschappen, dient als ere-decaan van het Institute of Applied Life Sciences; Professor KANG Le, de academicus van de Chinese Academie van Wetenschappen, dient als ere-directeur van het XAIU Academisch Comité; Professor WU Tianyi, de academicus van de Chinese Academy of Engineering, is uitgenodigd als consultant van het Institute of Applied Life Sciences Research; Professor SHI Yong, adviseur van de Raad van State en directeur van het Virtual Economy and Data Research Center van de Chinese Academie van Wetenschappen, fungeert als ere-decaan van het Institute of Applied Big Data Research; Professor PAN Maoyuan, voormalig vice-president van de universiteit van Xiamen, en professor SHI Qiuheng, directeur van het Institute of Education van de universiteit van Xiamen, dienen als ere-decanen van Qifang Institute of Education Research; Dr. LU Ding, hoogleraar economie en voormalig president van de Chinese Economists Society, fungeert als geassocieerd directeur van het Institute of Shaanxi Free Trade Zone Research; Professor ZHANG Xiaofeng, Ph.D. Supervisor van het Chengdu Institute of Biology aan de Chinese Academie van Wetenschappen en de voormalige adjunct-directeur van het Bureau of Health in Tibet, fungeert als decaan van het College of Medicine.

Academische hogescholen hebben hun eigen nadruk en onderscheid gevormd op academische gebieden. Het College of Business biedt een reeks zakelijke majors en legt tegelijkertijd een sterke nadruk op het belangrijkste gebied van logistiek en onderzoek van de ontwikkeling van de vrije handelszone van Shaanxi. Het College of Medicine heeft een sterke hoofdvakopleiding in de verpleegkunde en bouwt aan een landelijk geavanceerd onderzoeksgebied voor toegepaste levenswetenschappen. Het College of Humanities is relatief sterk op het gebied van mediatechnologie terwijl het de universiteit onderhoudt met goede liberale kunstprogramma's, zoals schrijven, artistiek ontwerpen en taalstudie. Het College of Engineering bouwt majors met New Engineering-functies op het gebied van Internet of Things, elektronica en informatica. Het College of Performing Arts beoefent innovatieve programma's die real-world toneelvoorstellingen en klassikaal onderwijs integreren.

De universiteit biedt ook online leerplatforms en de beste MOOC's van over de hele wereld. Bij het bevorderen van kwaliteitsonderzoek heeft de universiteit onderzoeksinstituten opgericht, zoals Qi Fang Education Research Institute, Shaanxi Free Trade Zone Research Institute, Innovation and Entrepreneurship Institute, Applied Life Sciences Institute en Applied Big Data Research Institute. Onze projecten en prijzen blijven elk jaar toenemen. In 2016 staat de universiteit op de eerste plaats van particuliere universiteiten op het gebied van een aantal projecten van overheidskantoren op provinciaal, ministerieel en nationaal niveau.

Onder de vele academische conferenties en fora heeft de universiteit ook een internationaal congres van de Global Advancement of Universities and Colleges gelanceerd en twee keer haar jaarlijkse conferentie op de campus gehouden. Het hield ook de 32e jaarlijkse conferentie van de Associatie van Universiteiten van Azië en de Stille Oceaan (AUAP) in november 2017.We hired an amateur model for a photo shoot in our office. She did a great job and we were very happy with her photos.Xtra, Inc. / Unsplash

Aan de aanbodzijde onderwijshervorming en onderscheidende programma's

Als de eerste particuliere universiteit die internationale onderwijsprogramma's mag uitvoeren in de provincie Shaanxi, bouwt XAIU een breed platform dat de nadruk legt op "onderwijs zonder grenzen". Tijdens het proces heeft XAIU samenwerkingsprogramma's opgezet om talenten te cultiveren met een wereldwijde visie en bij te dragen aan lokale sociale en economische ontwikkeling, evenals het lopende "Belt and Road" -initiatief van het land.

Via zijn internationale uitwisselingsprogramma's voor studenten en faculteiten werkt XAIU samen met tal van universiteiten aan academisch onderzoek en wederzijdse kredietvoorwaarden. Duizenden studenten zijn naar het buitenland gegaan om te studeren en XAIU heeft veel internationale studenten ontvangen om in China te studeren.

XAIU is ook trots om als een van de eersten een College of Entrepreneurship op te richten bij universiteiten in China, en het College heeft studenten met ondernemingsgeest en capaciteiten, evenals creatief en innovatief denken gecultiveerd.

Het gevolg is dat afgestudeerden van XAIU meer ondernemers worden. Als voorbeeld won LU Xin het nationale kampioenschap in de Laugh-making Show; ZON Guoxiu verdiende de titel van de "Sweet Potato Prince" en bereikte zijn droom door zoete aardappel te roosteren; ondernemersster CHEN Rugang is uitgegroeid tot een leider in de distributie-industrie; DIAO Long heeft de titel "Donkey King" gewonnen.

XAIU werd een van de eerste partijen van de nationale top 50 van universiteiten en hogescholen met buitengewone ervaringen in onderwijs op het gebied van creativiteit en ondernemerschap, toegekend door het Chinese ministerie van Onderwijs.

Het derde onderscheidende kenmerk ligt in XAIU's College Academy-systeem en het onderwijs voor hele personen, waarin een Academie is gevestigd en gevestigd in een aangewezen studentenflatcomplex, en dient als een centrum voor naschoolse onderwijsactiviteiten voor studenten, gefaciliteerd met ruimtes voor conferenties, psychologische counseling en groepsprojecten. Het is een uniek model voor het beheer van studentenaangelegenheden met in-class en buitenschoolse activiteiten.

In Qi Fang Academy kunnen studenten genieten van Chinese liedjes, klassieke instrumenten, traditionele schilderijen en kalligrafie, sierlijke dansen en inzichtelijke lezingen.

Eer en verantwoordelijkheden

In de afgelopen 25 jaar heeft XAIU meer dan 190.000 studenten afgestudeerd, en velen van hen hebben zeer veel bereikt op het gebied van werkgelegenheid, ondernemerschap en hun afgestudeerde studies in binnen- en buitenland. Van de opmerkelijke prestaties, werd de universiteit vaak gerangschikt op nummer 1 onder de particuliere universiteiten en hogescholen van China door het Chinese alumninetwerk.

De universiteit is zelfs een geval geworden van de studie van professor William Kirby, directeur van John King Fairbank Centre aan de Harvard University, in zijn onderzoek naar de groei van particuliere universiteiten in China. Voorzitter HUANG Teng was een aantal keren uitgenodigd om een lezing te geven aan de Harvard Business School over de case study en het nieuws werd aangekondigd door CCTV.

CHEN Baosheng, de Chinese minister van Onderwijs, vatte de volgende drie punten samen na zijn bezoek aan de universiteit: 1) XAIU streeft hoog; 2) XAIU is gerangschikt in de top van particuliere Chinese hogescholen en universiteiten; 3) XAIU combineert mooi de historische en moderne, evenals oosterse en westerse kenmerken op het land van de provincie Shaanxi.

HUANG Teng, voorzitter van de raad van bestuur: “Ondanks moeilijkheden handhaven wij het principe om het belang van het publiek zo goed mogelijk te dienen. We zullen onszelf blijven verbeteren op het gebied van universitair bestuur, facultaire ontwikkeling en academische kwaliteit. We zullen ernaar streven een privéuniversiteit van wereldklasse te bouwen. ”

XAIU, gelegen in Xi'an, de provincie Shaanxi, de oorsprong van de oude zijderoute, verbindt zich ertoe bij te dragen aan het One Belt One Road-initiatief en de economische en sociale ontwikkeling van de lokale economie.

Administratief neemt de universitaire raad van bestuur, geleid door dr. HUANG Teng, oprichter van XAIU, beslissingen en beleid over de strategische ontwikkeling van de universiteit en is de president verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid van de raad en voor de routinematige werking. Faculteitsleden nemen deel aan gedeeld bestuur door zitting te nemen in verschillende commissies op universitair, hogeschool- en afdelingsniveau.

Locaties

Xi'an

Address
18 Yudou Lu, Yanta District, Xi'an International University
Xi'an, Shaanxi, China

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden