Lees de Officiële Beschrijving

Invoering

Universidad Santo Tomás is een non-profit katholieke instelling voor hoger onderwijs. De universiteit is aanwezig in vijf steden van het land met campussen in Bogota, Bucaramanga, Medellin, Tunja en Villavicencio, evenals 23 Centra voor Universiteitsondersteuning die landelijk afstandsonderwijs ondersteunen.

Onze missie en visie

Institutionele missie

De missie van de Universidad Santo Tomás is geïnspireerd door de christelijk humanistische gedachte van de heilige Thomas van Aquino. Het bestaat uit het bevorderen van een uitgebreide opleiding van mensen op het gebied van het hoger onderwijs, door middel van pedagogische leeractiviteiten en -processen, onderzoek en sociale impact. Het bovenstaande om studenten ethisch, creatief en kritisch te laten reageren op de huidige eisen van het menselijk leven en bij te dragen aan oplossingen voor de problemen en behoeften waarmee de samenleving en het land worden geconfronteerd.

Institutionele visie

In 2027 zal Universidad Santo Tomás van Colombia een internationale referentie zijn voor een uitstekende kwaliteit van het multi-campusonderwijs. Het zal worden erkend voor de effectieve en systematische koppeling van zijn inhoudelijke functies en als een drijvende kracht voor menselijke promotie en verantwoorde sociale transformatie, in een duurzame omgeving van rechtvaardigheid en vrede, bij het zoeken naar het algemeen welzijn.

Over onze geschiedenis

Universidad Santo Tomás was het eerste universitaire klooster in Colombia, gesticht op 13 juni 1580, onder het pontificaat van paus Gregorius XIII. In 1608 werd de Santo Tomas-school opgericht, die vervolgens samensmolt met de Universidad de Estudios Generales (universiteit voor algemene studies). Colegio- Universidad Santo Tomás werd opgericht, later Universidad Tomística (Thomistic University).

Gedurende bijna drie eeuwen was de universiteit een eindeloze bron van denken en cultuur die een belangrijk aantal Neogranadinos opleidde (de burgers van de onderkonijnen van Nueva Granada). Onder de prominente afgestudeerden zijn Andrés Rosillo (filosofie, theologie en bijbels afgestudeerde Canon), Camilo Torres (auteur van het beroemde Memorial de Agravios - Grievance memorial), Francisco José de Caldas (afgestudeerd Canon), Francisco de Paula Santander (filosofie en rechten afgestudeerd) en Atanasio Girardot (afgestudeerde Canon).

In 1975 was Universidad Santo Tomás een van de pioniers in het aanbieden van programma's voor afstandsonderwijs, waarbij een groot aantal professionals uit verschillende regio's van het land werden gevormd. In 1996 werd de campus in Tunja opgericht; volgend jaar werd de campus in Medellin geopend en in 2007 was het in-situ aanbod van face-to-face programma's open in Villavicencio.

Multi-campus hoogwaardige universiteit

Universidad Santo Tomás maakt deel uit van een selecte groep van Colombiaanse instellingen voor hoger onderwijs die de hoogwaardige institutionele erkenning hebben gekregen van het Colombiaanse ministerie van Onderwijs, vanwege de hoge kwaliteit van de academische programma's en de aangeboden diensten aan studenten, professoren, en administratief personeel.

In de constante zoektocht naar kwaliteit en voortdurende verbetering, heeft de instelling geaccrediteerde niet-gegradueerdenprogramma's in elk van zijn campussen landelijk.

Voor de Universidad Santo Tomás betekent deze erkenning een erkenning van de lang gekweekte ervaring; een succesvol management; een gezamenlijk werk; een inspanning van constante verbetering; een uitzonderlijk menselijk team; en een zendeling zal het land dienen en een kwaliteitsuniversiteit worden met humanistische en christelijke criteria en een diepgewortelde roeping van dienstbaarheid en transformatie van de werkelijkheid.

Academische programma's

77 Undergraduate-programma's en 111 Graduate-programma's

Universidad Santo Tomás biedt een breed scala aan niet-gegradueerde en afgestudeerde programma's op het gebied van:

  • Economie, management en boekhouding
  • Recht en politieke wetenschappen
  • Engineering, architectuur en stedenbouw
  • Gezondheidswetenschappen
  • Sociale wetenschappen
  • Filosofie en theologie

Op al haar campussen streeft Universidad Santo Tomás ernaar een onderzoekscultuur te ontwikkelen, bedoeld voor zowel de institutionele als de externe context, en genereert een geïntegreerde onderzoeksgemeenschap via groepen, broeinesten en netwerken die inspelen op de behoeften van kennis en de toepassing ervan.

De onderzoekscultuur van Universidad Santo Tomás bevindt zich in een dynamisch veld dat verder gaat dan het institutionele, tezamen met nieuwe pedagogieën en gericht op een grotere uitbreiding en dekking in het kader van academische kwaliteit.

Universidad Santo Tomás doel:

  • Consolideren, bevorderen en ontwikkelen van onderzoek in verschillende lijnen, vanuit interdisciplinaire en transdisciplinaire perspectieven gearticuleerd naar onderwijs en sociale impact.
  • Onderzoek bevorderen op wetenschappelijk niveau en binnen de wetenschappen van de discussie.
  • Beheer van projecten met betrekking tot het delen van kennis, de intellectuele productie en publicaties.

alumni

Studeren aan de Universidad Santo Tomás biedt toekomstige professionals de mogelijkheid om arbeidscompetenties te ontwikkelen om de maatschappij te transformeren van de uitoefening van hun beroep in de verschillende productieve sectoren van de nationale en mondiale context, met een hoge mate van kwaliteit en leiderschap die hen niet alleen in staat stelt snel te worden gebruikt. afstuderen, maar ook om hun zakelijke ideeën te consolideren tot solide bedrijven die bijdragen aan de ontwikkeling van het land en hun eigen projecten van het leven.

Momenteel heeft de instelling meer dan 132.047 professionals in het land en in de wereld, opgeleid als burgers die zich inzetten voor de groei van de samenleving, die de kwaliteit van hun training in ruimtes voor dialoog en permanente actualisering verbeteren. Wanneer ze afstuderen aan een universiteit met hoogwaardige accreditatie, zijn professionals in staat om fundamentele actiegebieden te vinden die rechtstreeks van invloed zijn op de dagelijkse constructie van de verschillende realiteiten die plaatsvinden in onze geglobaliseerde wereld.

Opleidingen te volgen in:
Spanish (Colombia)

Deze school biedt ook:

Bachelor

Universidad Santo Tomas

Het Economisch Programma van de Universidad Santo Tomás , heeft een traditie van meer dan 50 jaar die economen vormen. Meer dan 4.400 afgestudeerden getraind volgens de p ... [+]

Presentatie / informatie van het programma

Je bent een integrale professional, met solide theoretische en kwantitatieve training, om het hoofd te bieden aan de activiteiten van analyse, planning, consultancy en consultancy op zakelijk, financieel en openbaar gebied, in staat om processen uit te voeren en oplossingen aan te dragen voor economische en sociale problemen, in regionale scenario's, nationaal en internationaal Je hebt leiderschapscapaciteit om economisch onderzoek te ontwikkelen, processen van identificatie en analyse van informatie, projectbeheer, oriëntatie en evaluatie van openbaar beleid.

Je profiel als tomasino wordt gekenmerkt door trouw aan het Thomistische denken, gericht op gerechtigheid en sociale rechtvaardigheid.... [-]

Colombia Bogota
Januari 2020
Spanish (Colombia)
Voltijd
9 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Universidad Santo Tomas

De Electronic Engineer van Universidad Santo Tomás is een humanistische, integere, ethische, kritische professional met het vermogen om problemen op te lossen, te innover ... [+]

Presentatie / informatie van het programma

Dubbel programma

Het Electronic Engineering Program, als een integraal onderdeel van de Engineering Division van de universiteit, neemt deel aan de processen, voorstellen en activiteiten die op een gecoördineerde manier de andere engineeringprogramma's presenteren om de academische processen te versterken en te consolideren. In deze context, het idee om de student Electronic Engineering de mogelijkheid te bieden om een ​​tweede licentie in Engineering (dubbel programma) te behalen bij Telecommunicatie Engineering of Werktuigbouw, vanwege de gemeenschappelijke elementen die in sommige gebieden en academische nucleuses zij delen en de gelijkenis in de waardering van de credits, de intensiteit per uur en de programmatische inhoud, die kan worden goedgekeurd zonder de identiteit of kwaliteit van elk specifiek programma te verliezen.... [-]

Colombia Bogota
Januari 2020
Spanish (Colombia)
Voltijd
10 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Universidad Santo Tomas

Het Industrial Engineering-programma van de Universidad Santo Tomás wordt erkend door het Ministerie van Nationaal Onderwijs van Colombia door middel van Resolutie 15785 ... [+]

Presentatie / informatie van het programma

sterktes

Het Industrial Engineering-programma van de Universidad Santo Tomás wordt erkend door het Ministerie van Nationaal Onderwijs van Colombia door middel van Resolutie 15785 van 4 december 2012, die het Gekwalificeerde Register heeft toegestaan ​​om zijn academische en trainingsactiviteiten te starten, onder de institutionele accreditatie van hoge kwaliteit

Het maakt deel uit van het academische en formatieve aanbod van de universiteit met de grootste traditie, geschiedenis en ervaring in het land, als de Eerste Universiteits-Senaat van Colombia, geleid door bewezen humanistische principes, ethische waarden en een diep gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het heeft een competitief en flexibel curriculum, met een onderwijzend personeel dat professioneel, ethisch en pedagogisch hoog opgeleid is, met de nodige en geschikte bibliografische en technologische middelen en met een fysieke plant die geschikt is voor de integrale vorming en het welzijn van de academische gemeenschap. . Het programma biedt de mogelijkheid om te communiceren met andere programma's van de Engineering Division en te kiezen voor een dubbel programma in een aantal van hen voor diegenen die voorwaarden van hoge academische prestaties aantonen.... [-]

Colombia Bogota
Januari 2020
Spanish (Colombia)
Voltijd
10 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Universidad Santo Tomas

In het kader van de institutionele missie is de faculteit psychologie van de Universidad Santo Tomás verantwoordelijk voor een uitgebreid humanistisch onderwijs aan haar ... [+]

Presentatie van het programma

missie

In het kader van de institutionele missie is de faculteit psychologie van de Universidad Santo Tomás verantwoordelijk voor een uitgebreid humanistisch onderwijs aan haar studenten, zodat de afgestudeerde zich kan bezighouden met psychologie, ethiek, kritisch en creatief de problemen van de maatschappij; en voor het faciliteren van de training van een professional die het individu, systemen en menselijke organisaties opvat vanuit een multi-paradigmatisch psychologisch perspectief, zodat het, door onderzoek en sociale projectie, het begrip van het gezin bevordert als de fundamentele basis van alle maatschappij.

TrainingsdoelstellingenBeheer strategieën om de interesse in de ontwikkeling van een psychologie te versterken die, als een discipline en als een beroep, permanent op zoek is naar alternatieve oplossingen voor sociale problemen.Maak een uitgebreide visie op menselijke ontwikkeling mogelijk die een multidimensionaal begrip van het individu, het gezin en andere menselijke systemen mogelijk maakt.Faciliteer onderwijsprocessen gericht op het behalen van autonoom leren als een resultaat van een permanent proces van zelfevaluatie, co-evaluatie en hetero-evaluatie, op het persoonlijke, professionele en ethische niveau.Ontwikkel pedagogische voorstellen die het mogelijk maken om competenties te kwalificeren voor de realisatie van multiparadigmatische en pluralistische psychologische lezingen voor fenomenen van sociale en individuele ontwikkeling in verschillende actiescenario's.Bied academische ruimten die de voorkeur geven aan de erkenning van kennis die verschilt van die van de psychologie, om voorstellen voor onderzoek en interventie te genereren met een grotere impact op de samenleving.Bevorder de sociale verantwoordelijkheid van het vakgebied met de realiteit van het land, van de ontwikkeling van ondernemende, wetenschappelijke en esthetische vaardigheden,... [-]
Colombia Bogota
Januari 2020
Spanish (Colombia)
Voltijd
10 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Universidad Santo Tomas

De Faculteit Sociale Communicatie heeft als missie om sociale communicatoren actieve onderwerpen uit de geschiedenis te trainen, toegewijd aan de nationale realiteit, waa ... [+]

Wat is de carrière van sociale communicatie?

De Faculteit Sociale Communicatie heeft als missie om sociale communicatoren actieve onderwerpen uit de geschiedenis te trainen, toegewijd aan de nationale realiteit, waarheid en gerechtigheid die, door hun professionele interventie, bijdragen aan de constructie en versterking van participatieve ruimten van dialoog, overeenkomst en respect voor de dienst van de vrede.

Daarom biedt de faculteit ruimte voor reflectie en actie op de rol van communicatie als een bevoorrecht scenario voor de productie, reproductie en transformatie van de sociale realiteit. De relevantie van een communicatieprogramma voor vrede is evident in verband met de noodzaak om communicatoren op de hoogte te houden van hun land en haar geschiedenis, door middel van een curriculum gekoppeld aan de constructie en versterking van nieuwe vormen van burgerschap en ruimten inclusief publiek.... [-]

Colombia Bogota
Januari 2020
Spanish (Colombia)
Voltijd
9 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Universidad Santo Tomas

Het sociologieprogramma van de USTA wordt gekenmerkt door een uitgebreide opleiding in sociaal onderzoek, kritisch-proactieve analyse en planning voor sociale ontwikkelin ... [+]

Presentatie / informatie van het programma

Wie we zijn

Het sociologieprogramma van de USTA wordt gekenmerkt door een uitgebreide opleiding in sociaal onderzoek, kritisch-proactieve analyse en planning voor sociale ontwikkeling. Deze ruimtes zijn van vitaal belang voor het begrijpen van sociale fenomenen in het kader van een constante bijdrage aan publieke en niet-gouvernementele organisaties. Bovendien biedt het ondersteuning in privé-instellingen, van het begrijpen en homologeren van hun behoeften en vereisten, bij het zoeken naar een land en een democratische, rechtvaardige en vreedzame samenleving.

Het Sociology-programma van de Universidad Santo Tomás onderscheidt zich dus in wezen door in te spelen op lokale, regionale en nationale behoeften, door haar werk- en opleidingsprocessen te begeleiden in een interdisciplinair en multidisciplinair werk, van en met zeer kwetsbare gemeenschappen en bevolkingen. sociaal.... [-]

Colombia Bogota
Januari 2020
Spanish (Colombia)
Voltijd
10 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

¡Conéctate con la Santoto!