Lees de Officiële Beschrijving

De Katholieke Universiteit van Congo is een katholieke particuliere universiteit bekend om zijn uitmuntendheid, haar dynamiek, de uitzonderlijke kwaliteit van het onderwijs aangeboden aan haar studenten en de relevantie van haar curriculum. Gemaakt in 1987 door de bisschoppenconferentie van Zaïre, onder de naam veranderd van de Faculteit Katholieke Theologie van Kinshasa aan de Katholieke Faculteiten van Kinshasa (FCK). De instelling dus geteld twee faculteiten: Faculteit Godgeleerdheid en de filosofie. In juli 1989 heeft het Permanent Comité van de bisschoppen besloten om een ​​derde optie te creëren, die van Science and Technology Development, bekend sinds de 2000-2001 academisch jaar Faculteit Economie en Ontwikkeling. Het heeft ook besloten, tijdens dezelfde sessie in juli 1989 te organiseren binnen de Faculteit Godgeleerdheid, een Canon Law Department. In juni 1991 heeft het Permanent Comité van de bisschoppen besloten om een ​​vierde optie te maken: de Faculteit der Sociale Communicatie, waarvan de officiële opening vond plaats in oktober 1993.

Aan het einde van juni 2007 heeft de Raad van Bestuur, het Permanent Comite van de bisschoppen besloten om een ​​zesde faculteit te maken: Faculteit der Rechtsgeleerdheid en Politieke Wetenschappen, die in oktober 2009 geopend. Na vijf jaar van het bestaan, zal het worden geëxplodeerd in twee, in oktober 2013; ten eerste, de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en ten tweede, dat in de politieke wetenschappen.

Gezien de status van de katholieke faculteiten van Kinshasa, de plenaire vergadering in juli 2009 en werd officieel uitgeroepen tot de Katholieke Universiteit van Congo (UCC) waarvan de statuten werden reeds in 2003 het reglement van orde goedgekeurd en in 2008.

De Katholieke Universiteit van Congo biedt vandaag de dag een gediversifieerd programma per faculteit en de mate van de 1e, 2e en 3e cyclus, gekenmerkt door interdisciplinariteit, de waardering van de algemene cultuur en christelijke waarden.

De Katholieke Universiteit van Congo (UCC) heeft twee campussen, één gelegen in het hart van de stad Kinshasa in Limete, de andere in het westelijke deel van de stad, in de stad van Mont Ngafula. De twee campussen die ofwel campus Limete en Mont Ngafula bevatten, passen in het stedelijk weefsel van de stad Kinshasa.

Campus Mont Ngafula in aanbouw is, is gelegen in het westelijke deel van de stad Kinshasa, in de gemeente Mont Ngafula in de buurt van de parochie van Sint-Rita, tegenover het City-Green wijk. Het bestaat uit drie faculteiten die van theologie die de voorzitter van de Katholieke Universiteit van Congo, filosofie houdt, en die van de Sociale Communicatiemiddelen. Het gebouw is gebouwd op drie niveaus, in de vorm van een kruis van Jezus, dat elke vleugel is een set van publiek. Campus Limete, die vier faculteiten bestaat, ligt aan de Avenue van de universiteit # 2 in het centrum van Kinshasa in de gemeente Limete, in de buurt van de parochie van Saint Raphael, vlak bij de Pastoraal Centrum Lindonge. De faculteiten georganiseerd Limete site zijn: Kerkelijk Recht, Economie en Ontwikkeling, rechten en politieke wetenschappen. Dit is waar deze site is gebaseerd beheer van de universiteit, waaronder ook in dat de grote bibliotheek, het onderzoekscentrum van het kantoor, apotheek en vele restaurants en terrassen bezocht door studenten.

De Katholieke Universiteit van Congo is direct bereikbaar door middel van het rollen vervoer. Een breed veld kunt Parker voertuigen, die begeleiden studenten en die leraren zijn bijna alle gebouwen. De UCC is de stedelijke universiteit bij uitstek en kwaliteitsborging.

Officiële erkenning van de instelling door de Congolese Staat

De Katholieke Universiteit van Congo is erkend door het besluit nr 06/0106 van 12 juni 2006 tot goedkeuring van een aantal particuliere instellingen voor hoger en universitair onderwijs 12 juni 2006 ondertekend door de president van de Democratische Republiek Congo, Joseph Kabila in Kinshasa .

Mont Ngafula: Een moderne campus

Studenten van de Katholieke Universiteit van Congo waarderen hun moderne campus, gebouwd op de heuvel van de stad Mont Ngafula, waarop een gebouw voldoen aan internationale standaarden, met het publiek, administratiekantoren, bibliotheek, computerruimte en cafetaria's omvat . Andere resultaten zijn aan de gang.

Een uitstekende coaching

De faam van de prestigieuze Katholieke Universiteit van Congo is gebaseerd op het streven, de beschikbaarheid en bruikbaarheid van de docenten (docenten en assistenten), evenals de vele aangepaste omlijstingen. Een UCC, zul je docenten die je stimuleert en duw je aan het wetenschappelijk onderzoek, om je mening te geven en wie zal u ondersteunen bij momenten van twijfel of moeilijkheden te vinden.

Belangrijke onderzoeksactiviteiten

In de afgelopen jaren heeft de UCC zijn stempel gedrukt als een van de beste universiteiten in de DRC. Er wordt onderzoek gedaan in de wetenschappelijke, economische, sociale, culturele, milieu- of verbetering van de kwaliteit van het leven. Met inbegrip van de organisatie van het interdisciplinair symposium, lezingen per faculteit, wetenschappelijke workshops, etc.

De kosten van de totale financiering van onderzoek bij UCC bereikt soms ......... ..L'UCC geeft een belangrijke en essentiële plaats kijken in de categorie van de katholieke universiteiten voor algemene doeleinden.

Opleidingen te volgen in:
  • Frans

Deze school biedt ook:

BA

L’Université Catholique Du Congo

Gebouwd door de Nationale bisschoppenconferentie van Congo in juli 2009, de Faculteit Politieke Wetenschappen streeft naar diepgaande onderwijs en rigoureus onderzoek in ... [+]

Gebouwd door de Nationale bisschoppenconferentie van Congo in juli 2009, Faculteit Politieke Wetenschappen is van plan om diepgaande onderwijs en rigoureus onderzoek in de politieke wetenschappen te promoten. Het is ook van plan bij te dragen aan de opkomst en ontwikkeling van het beleid op basis van de ervaringen van de volkeren.

De faculteit Politieke Wetenschappen wordt zo genoemd om politieke wetenschappers aan te moedigen en te ondersteunen met de wensen van de mensen die in de richting van de oprichting van goed politiek bestuur te trainen. Studenten opgeleid in deze wetenschappen moeten de academische en professionele rijping met de vorming van morele en religieuze principes en introductie van de sociale leer van de Kerk te harmoniseren. Het curriculum en beschikken over een passende ethische vorming en bieden hen de mogelijkheid om cursussen te volgen in de katholieke leer.... [-]

Democratische Republiek Congo Kinshasa
September 2019
Frans
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands

Bachelor

L’Université Catholique Du Congo

Basic training omvat twee cycli: 3 jaar van graduate en 2 undergraduate jaar. De theologie opleiding kan worden afgerond door een van de samenvoeging van het secundair on ... [+]

In 1996, het Permanent Comite van de bisschoppen van Congo goedkeuring gehecht aan een nieuwe organisatie van de studie aan de Faculteit der Theologie, die in oktober van datzelfde jaar in werking getreden. De hervorming nam zijn vertrek uit de evaluatie van de theologie afdeling van het programma en geesteswetenschappen, waarvan de dubbele aanvankelijke doel was in de theologische vorming van religieuzen en leken studenten die niet bestemd zijn voor het priesterschap, en inculturatie evangelie door middel van integratie, in theologische opleiding, menswetenschappen aandacht voor het milieu en de culturele tradities.

Zonder het verlaten van deze twee problemen, het Permanent Comité van de bisschoppen bevestigt dat de Kerk moet leken opgeleid in de theologie, en benadrukte dat de vorming van deze hetzelfde als voor de priesters moet zijn (behalve natuurlijk, aangelegenheden met betrekking tot het priesterambt). Er zal geen speciaal programma voor leken, noch priesters. Voor alle, het zal hetzelfde zijn op alle niveaus: Diploma, graad, diploma (DEA), PhD.... [-]

Democratische Republiek Congo Kinshasa
September 2019
Frans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
L’Université Catholique Du Congo

De Faculteit der Sociale Communicatie is gericht op zowel communicatie professionals, wetenschappelijk bevoegde en opgeleide mannen, bereid om deel te nemen en de boodsch ... [+]

De Faculteit der Sociale Communicatie is gericht op zowel communicatie professionals, wetenschappelijk bevoegde en opgeleide mannen, bereid om deel te nemen en de boodschap van het Evangelie te integreren in de nieuwe cultuur gecreëerd door middel van het ontwikkelen van moderne communicatie (...) met nieuwe talen, nieuwe technieken en gedrag (zie Johannes Paulus II, Redemptoris missio, 37), in welke voordelen te identificeren en welke gevaren kon deze cultuur om de identiteit en Afrikaanse waarden te presenteren.

Om haar doelstellingen te bereiken, de faculteit biedt studenten die klassen, klassikaal onderwijs, praktisch en mens, bij te wonen door zijn rijke leer, laboratoria en professionele studio's, tal van workshops, seminars en conferenties; training die gericht is op haar afgestudeerden de volgende taken uit te voeren:... [-]

Democratische Republiek Congo Kinshasa
September 2019
Frans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
L’Université Catholique Du Congo

Baseline studies zullen vijf jaar, of 3 jaar van de licentie en 2 jaar Master nemen. De opleiding kan worden afgerond door een van de samenvoeging van het secundair onder ... [+]

De Faculteit der Filosofie heeft de belangrijkste doelstelling bij te dragen aan de opleiding van professionele filosofen en hebben, als een groot belang en reflectie centra, de man in het algemeen en de Afrikaanse religieuze fenomeen in het bijzonder. De filosofische training programma is bedoeld om studenten de breedte en kritische geest kracht geven in een filosofische en wetenschappelijke kennis van de samenleving, gedachte, wijsheid en Afrikaanse spiritualiteit.

De faculteit en is van plan om te helpen haar studenten in dialoog met theologen en andere wetenschappers aan te gaan. De begunstigden van een dergelijke opleiding zijn ten dienste van de kerk en de natie in de verschillende sectoren van het onderwijs en alle andere nationale ontwikkeling taken die de beoogde training.... [-]

Democratische Republiek Congo Kinshasa
September 2019
Frans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
L’Université Catholique Du Congo

Baseline studies worden gespreid over vijf jaar, 3 jaar van graduate en 2 undergraduate jaar. De opleiding kan worden afgerond door een van de samenvoeging van het secund ... [+]

De Faculteit Economie en Ontwikkeling ontvangen Cenco missie om leidinggevenden kan bevorderen in een christelijke geest van ontwikkelingsactiviteiten in het land en de wetenschappelijke studie van de sociale problemen en de voorgestelde oplossingen te trainen op basis van operationele de sociale leer van de Kerk en de fundamentele opties van de Nationale bisschoppenconferentie van Congo op de zaak.

Baseline studies worden gespreid over vijf jaar, 3 jaar van graduate en 2 undergraduate jaar. De opleiding kan worden afgerond door een van de samenvoeging van het secundair onderwijs van een hoger niveau (georganiseerd door het ministerie van aggregatie van het secundair onderwijs van hoger niveau), die de licentiehouder om les te geven op middelbare scholen toestaat.... [-]

Democratische Republiek Congo Kinshasa
September 2019
Frans
Voltijd
5 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
L’Université Catholique Du Congo

De opleiding kerkelijk recht kan worden ingevuld door één van de samenvoeging van het secundair onderwijs van hogere graad, die de licentiehouder om les te geven op midde ... [+]

Gemaakt door nationale bisschoppenconferentie van Congo en canoniek opgericht door de Congregatie voor de Katholieke Opvoeding, de Faculteit Kerkelijk Recht van plan om diepgaand onderwijs en onderzoek te bevorderen in een rigoureuze canonieke wetenschap in harmonie met het Romeinse recht, de moderne burgerlijk recht Afrikaanse douane.

Het vormt dus de experts in het canonieke recht in een geest van dienstbaarheid en de totale trouw aan het leergezag. Deze deskundigen zijn van toepassing in aanvulling op de inculturatie van de canonieke wetten in Afrika, "zonder schending van de wet van God en de grote discipline van de Kerk."

In dit perspectief is de Faculteit Kerkelijk Recht helpt op te lossen, in eerste instantie, de dringende noodzaak van de Afrikaanse Kerk: - faculteiten, verschillende kerkelijke superieuren instituten verzorgen en seminars Department of Qualified tijdens het canoniek recht; - om ter beschikking van de kerkelijke rechtbanken, een bevoegde rechterlijke macht te zetten; - aan de bisschoppen en hogere oversten van instituten van gewijd leven en sociëteiten van apostolisch leven te bieden, specialisten om hen te helpen bij hun respectieve regeringen.... [-]

Democratische Republiek Congo Kinshasa
September 2019
Frans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands