University of Copenhagen

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Een onderzoeksuniversiteit van wereldklasse

Gedreven door intellectuele creativiteit en kritisch denken sinds 1479, hebben onderzoekers en studenten aan de University of Copenhagen hun horizon verruimd en bijgedragen aan het vooruit helpen van de wereld. Met zijn 5.000 onderzoekers en 39.000 studenten heeft de universiteit een internationale onderzoeks- en studieomgeving en staat ze hoog aangeschreven op de leidende ranglijsten van 's werelds beste universiteiten.

De universiteit biedt onderzoekers en studenten de mogelijkheid om hun talent te ontwikkelen en lanceert ambitieuze interdisciplinaire initiatieven om de sterke academische gemeenschap te ondersteunen. Door op onderzoek gebaseerd onderwijs - en hen te betrekken bij onderzoek - zijn studenten uitgerust om de uitdagingen en behoeften van de samenleving aan te pakken.

De University of Copenhagen werkt eraan om een van 's werelds groenste campusgebieden te worden, met zo min mogelijk ecologische en klimaatvoetafdruk. De universiteit faciliteert cross-organisationele samenwerking, onderhoudt contacten met het bedrijfsleven en helpt studenten bij het vinden van relevante programma's en projecten op het gebied van duurzaamheid.

De universiteit richt zich ook op gendergelijkheid en ziet diversiteit als een kracht.

109623_clinic-doctor-health-hospital.jpg

In het kort

De University of Copenhagen werd in 1479 opgericht door de Deense koning Christian 1 en heeft momenteel ongeveer 39.000 studenten en 9.000 werknemers - van wie ongeveer 5.000 onderzoekers - en een omzet van 8,6 miljard DKK.

Negen Nobelprijzen zijn toegekend aan onderzoekers van de universiteit.

allianties

De University of Copenhagen is lid van twee internationale allianties van vooraanstaande universiteiten:

  • Internationale Alliantie van Onderzoek Universiteiten (IARU)

en

  • League of European Research Universities (LERU)

alumni

De universiteit wil levenslange relaties met haar alumni ondersteunen. Als je bent afgestudeerd aan de University of Copenhagen , ben je meer dan welkom om deel te nemen aan het alumni-netwerk. Het lidmaatschap is gratis.

Locaties

Kopenhagen

Address
10 Nørregade
1165 Kopenhagen, Denemarken

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden