Lees de Officiële Beschrijving

VIA University College is de grootste en meest internationale universiteit van Denemarken - ook bekend als een universiteit voor toegepaste wetenschappen - met in totaal 18.500 studenten, waarvan 2.500 internationale studenten van over de hele wereld.

Onze focus op innovatie en ondernemerschap heeft ons de prijs toegekend als de toonaangevende ondernemende instelling voor hoger onderwijs in Denemarken in zowel 2014 als 2018.

Onze educatieve programma's richten zich zowel op nieuwe als oude beroepen en onze programma's behoren tot een lange traditie van hoogwaardig onderwijs in Denemarken. Sommige van onze programma's zijn meer dan 100 jaar oud en hebben daarom een belangrijke bijdrage geleverd aan het vormgeven en ontwikkelen van de beroemde Deense welzijnsmaatschappij.

We behandelen de regio Midden-Denemarken met in totaal acht moderne campussen, die allemaal worden gekenmerkt door een dynamische en interdisciplinaire omgeving waar studenten elkaar ontmoeten in programma's en faculteiten.

VIA biedt 40 programma's - bijna de helft in het Engels - in de volgende gebieden:
animatie
Gebouwde omgeving
Bedrijf
Ontwerp
bouwkunde
Film

De kracht van onze programma's blijft de combinatie van op onderzoek gebaseerd theoretisch onderwijs met praktische stages en klinische training. Ons doel is om de professionele praktijk te helpen ontwikkelen om oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar de samenleving voor staat - in Denemarken en internationaal.

14355_6.760_Billeder_studieportal_Billedudvalg_19.jpg

accreditatie

VIA is een gecertificeerd houder van een ERASMUS-charter. Wij zijn lid van de Europese vereniging voor kwaliteitsborging in het hoger onderwijs (ENQA) en hebben een kwalificatiecertificaat uit de Volksrepubliek China. VIA is ook de enige geaccrediteerde instelling van Denemarken door het Chartered Institute of Architectural Technologists (CIAT).

Een andere leerstijl

De Scandinavische benadering van het hoger onderwijs is diep geworteld in de beroepen waarvoor we onze afgestudeerden trainen.

Studenten leren de nieuwste theorieën en methoden, nemen deel aan onderzoeks- en innovatieactiviteiten en krijgen hands-on ervaring door praktische training.

We moedigen studenten aan om deel te nemen en ideeën uit te wisselen met gemakkelijke toegang tot docenten en personeel. We bieden klassen van kleine omvang, op simulatie gebaseerde training en e-learning.

14350_6.760_Billeder_studieportal_Billedudvalg_14.jpg

R

Onderzoek, ontwikkeling en ondernemerschap zijn geïntegreerde onderdelen van onze programma's. Sinds enkele jaren is VIA de meest ondernemende universiteitsinstelling in Denemarken, met 25% van de studenten die deelnemen aan innovatie-activiteiten.

Onze 21 onderzoekscentra voeren projecten uit die praktijkgestuurd, multidisciplinair en in toenemende mate internationaal zijn. Wij nemen deel en leiden nationale en internationale onderzoeksprojecten en streven ernaar een voorkeurspartner te zijn in ons vakgebied.

14349_6.760_Billeder_studieportal_Billedudvalg_4.jpg

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

Bachelor

VIA University College

De bacheloropleiding Branding en Marketing Management binnen Mode en Meubilair is een 3½-jarig full-time programma in het Engels gestructureerd als een AP-diploma en een ... [+]

Korte introductie

De bacheloropleiding Branding en Marketing Management binnen Mode en Meubilair is een 3½-jarig full-time programma in het Engels gestructureerd als een AP-diploma en een BA-aanvulling.

U leert over de veranderende aard van de markt, en hoe u een merk een commerciële dimensie kunt geven en ervoor kunt zorgen dat de doelgroep er niet aan kan denken om erover te horen. Je leert verschillende marketingkanalen te gebruiken - van homepages tot outdoor-commercials - en hoe de respectieve kanalen helpen het merk de juiste positie in de markt te bereiken.

De leer omvat een combinatie van cases en levensechte kwesties met betrekking tot mode- en lifestylebedrijven.

... [-]
Denemarken Herning
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
7 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
VIA University College

3½-jarige bacheloropleiding in het Engels met focus op ontwerp, planning en uitvoering van bouwprojecten. ... [+]

Korte introductie

De bacheloropleiding Architectural Technology and Construction Management is een 3½-jarig full-time programma in het Engels. Je krijgt uitgebreide kennis bij het ontwerpen, plannen en implementeren van bouwprojecten. Het programma biedt je ook de mogelijkheid om je te specialiseren in een of meerdere professionele gebieden. Duurzaamheid en energie-efficiënt ontwerp en constructie spelen een zeer belangrijke rol in het programma. Het programma vindt plaats op Campus Horsens of op de afdeling van VIA in Aarhus. Studenten met een AP diploma of een vergelijkbaar diploma kunnen een bachelordiploma in twee jaar afronden.

Inhoud en structuur

Het programma is georganiseerd in zeven semesters, waarbij elk semester een thema behandelt dat leidt tot een goed begrip van alle betrokken elementen, zoals ontwerp, planning en uitvoering van bouwprojecten. Het leerproces omvat theorie in combinatie met een aantal multidisciplinaire projecten die zowel individueel als in groepen moeten worden uitgevoerd. Theorie lessen en lessen zullen aan het begin van elk semester een hogere intensiteit hebben, terwijl ze later meer projectgericht zijn. In het 5e semester van dit programma moet je een specialisatie kiezen, terwijl het 6e semester de mogelijkheid biedt om praktische ervaring op te doen tijdens een stageperiode. In het laatste 7e semester schrijf je je laatste Bachelor-project.... [-]

Denemarken Horsens Århus
Februari 2020
Engels
Voltijd
3.5 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
VIA University College

4½-jarige bacheloropleiding in het Engels die studenten voorbereidt op een carrière in het bedrijfsleven en in de industrie. ... [+]

Korte introductie

Combineer engineering en business om uw internationale carrièreperspectieven te verbeteren! Global Business Engineering is een 4½-jarige professionele bachelor-in-engineering-opleiding in het Engels en is gevestigd in een levendige omgeving van Deense en internationale studenten. Als afgestudeerde kun je kennis van technische en zakelijke kwesties combineren en beschikken over de wereldwijde vaardigheden in taal en communicatie die nodig zijn om wereldwijd te werken. Deze combinatie maakt de Global Business Engineer echt uniek. Tijdens studies leer je hoe je technische oplossingen ontwerpt en implementeert, en ook hoe je producten op de markt brengt en verkoopt. Door middel van marktanalyses, productontwikkeling, enz., Leert u ook over culturele factoren die het gedrag van de koper kunnen beïnvloeden. Het programma wordt in het Engels gegeven op Campus Horsens en op Campus Aarhus C.... [-]

Denemarken Århus Horsens
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4.5 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
VIA University College

3½-jarige bacheloropleiding in het Engels met een focus op het creëren van ideeën, het ontwikkelen en ontwerpen van nieuwe producten. ... [+]

Korte introductie

De 3½-jarige volledige opleiding wordt in het Engels gegeven. De Mechanical Engineer creëert ideeën, ontwikkelt en ontwerpt nieuwe producten - een proces dat zowel creatieve vaardigheden als technische vaardigheden vereist. Kennis van sociale en economische omstandigheden, evenals werkgerelateerde en milieuomstandigheden, is ook essentieel. Dit programma vindt plaats op Campus Horsens.

Inhoud en structuur

Werktuigbouwkunde is een zeven semester-programma dat professioneel georiënteerd en gestructureerd is, zodat u in de loop van het programma met projectthema's samenwerkt in nauwe samenwerking met bedrijven op het gebied van industrie, automatisering, energie en milieu.... [-]

Denemarken Horsens
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3.5 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
VIA University College

3½-jarige bacheloropleiding in het Engels met aandacht voor technische expertise en management in de gebouwde omgeving. ... [+]

Korte introductie

De bacheloropleiding Civiele Techniek is een 3½-jarig full-time programma in het Engels, dat je de vaardigheden en kennis verschaft die nodig zijn om structurele berekeningen, tekeningen, grondmechanica, belastingberekeningen, enz. Te beheren.

Dankzij de flexibiliteit van het programma en de verscheidenheid aan keuzevakken, kun je een individueel diploma maken dat je voorbereid op een gewenste carrière.

Civiele techniek is een internationaal beroep dat betrekking heeft op het ontwerp, de bouw, de werking en de verbetering van de gebouwde omgeving. Civiel-ingenieurs bieden de technische expertise en managementvaardigheden om voorzieningen, zoals gebouwen, lucht- en zeehavens, watervoorzieningssystemen, afvalverwerkingssystemen, weg- en spoorwegnetwerken en bruggen te plannen, ontwerpen, bouwen en onderhouden - op een duurzame manier om de impact te verminderen in de omgeving. Dit programma vindt plaats op Campus Horsens.... [-]

Denemarken Horsens
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3.5 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
VIA University College

3½-jarige bacheloropleiding in het Engels met een focus op het analyseren, verbeteren en innoveren van waardeketens in wereldwijde zakelijke omgevingen. ... [+]

Korte introductie

De 3½-jarige volledige opleiding in Value Chain Management wordt in het Engels gegeven en bereidt studenten voor op een loopbaan in het bedrijfsleven en de industrie. Je zult de vaardigheden en kennis verwerven die nodig zijn om de manier te managen waarop bedrijven grondstoffen als input ontvangen, waarde toevoegen aan de grondstoffen via verschillende processen en bovendien afgewerkte producten aan klanten verkopen. Dit wordt bereikt door analyses, verbetering en innovatie van waardeketens in wereldwijde zakelijke omgevingen. Het programma vindt plaats op Campus Horsens en op Campus Aarhus C.

Inhoud en structuur

Het doel van het Value Chain Management-programma is om u een overzicht te bieden van het netwerk van processen dat leidt tot de productie en marketing van goederen. Je leert deze processen vanuit een algemeen perspectief te bekijken.... [-]

Denemarken Horsens Århus
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3.5 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
VIA University College

De bacheloropleiding in Fashion Design is een 3½-jarige full-time programma onderwezen in het Engels gestructureerd als een AP-diploma en een BA-top-up. Het Fashion Desig ... [+]

Korte introductie

De bacheloropleiding in Fashion Design is een 3½-jarige full-time programma onderwezen in het Engels gestructureerd als een AP-diploma en een BA-top-up.

Het Fashion Design-programma kwalificeert u om de processen af te handelen en om uw materialen met vertrouwen te kiezen. Je leert om te werken met trendonderzoek en -analyse om innovatieve ontwerpen voor de mode-industrie te maken. Natuurlijk biedt het programma u ook de mogelijkheid om de identiteit van het bedrijf waarvoor u werkt in gedachten te houden, zodat u trouw blijft aan hun visie. Je verwerft competenties in creatief en visueel werken met het genereren van ideeën en bij het maken van grafisch presentatiemateriaal. Allemaal op een hoog niveau.... [-]

Denemarken Herning
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
7 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
VIA University College

De bacheloropleiding in het klimaat ... [+]

Korte introductie

De bacheloropleiding in Klimaat

Als afgestudeerde supply engineer kun je werken in nutsbedrijven, adviesbureaus, aannemersbedrijven of in de publieke sector.

Je hebt volop mogelijkheden om in het buitenland te werken, waar het gebrek aan schoon water en afvalwaterverwerking een groeiende wereldwijde uitdaging is waarvoor geschoolde ingenieurs nodig zijn.

Het programma vindt plaats op Campus Horsens.

Inhoud en structuur

Het programma is georganiseerd in zeven semesters en in alle semesters werk je aan een multidisciplinair project dat de verschillende vakken die tijdens het semester worden gegeven, combineert in een afstudeerproject. Je zult ervaren dat je projectwerkvaardigheden verbeteren van het ene semester naar het volgende.... [-]

Denemarken Horsens
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
7 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
VIA University College

3½-jarige bacheloropleiding in het Engels bereidt studenten voor op banen in de verkoop en marketing wereldwijd. ... [+]

Korte introductie

De bacheloropleiding International Sales and Marketing Management is een programma van zeven semesters dat in het Engels wordt gegeven. Het programma is gebaseerd op toegepaste wetenschap en biedt u een combinatie van onderwerpen op het gebied van business, economie, organisatie en management, communicatie, cultuur en ondernemingsrecht met een grote focus op internationale marketing en verkoop. Het programma combineert theorie met praktijk door projectwerk en case-studies van een breed scala van bedrijven. Verder omvat het programma 2 afzonderlijke bedrijfsplaatsperiodes van elk 12 weken. Het doel van de stageperiodes is om u uit te rusten met werkervaring in een zakelijke omgeving en om u de gelegenheid te geven om diepgaand te focussen op zakelijke problemen en problemen in de praktijk. Het programma vindt plaats op Campus Horsens.... [-]

Denemarken Horsens
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3.5 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
VIA University College

De bacheloropleiding Materials Science Engineering is een 3½-jarig full-time programma in het Engels, waarmee je kunt werken met materialen en productieprocessen in de mo ... [+]

Korte introductie

De bacheloropleiding Materials Science Engineering is een 3½-jarig full-time programma in het Engels, waarmee je kunt werken met materialen en productieprocessen in de mode- en meubelindustrie. Je krijgt vakkennis van nieuwe en innovatieve materialen en inzicht in moderne verwerkingstechnologie.

Daarnaast krijgt u inzicht in de moderne verwerkingstechnologie, waardoor u deel kunt uitmaken van het optimaliseren van aspecten als het gaat om technieken, productontwerp, productontwikkelingsproces, economie en productie in productiebedrijven.

Het programma vindt plaats in Herning in samenwerking met de technische trainingsprogramma's van VIA en de Universiteit van Aarhus in Herning (AU Herning).... [-]

Denemarken Herning
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
7 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
VIA University College

3½-jarige bacheloropleiding in het Engels biedt studenten de vaardigheden en kennis die nodig is om informatiesystemen te beheren. ... [+]

Korte introductie

Het Software Technology Engineering Program is een 3½-jarige volledige opleiding in het Engels. Het is het onderwijs van de toekomst en biedt studenten de vaardigheden en kennis die nodig is om informatiesystemen te beheren in bedrijven van vandaag en morgen. Dit programma geeft je kennis van informatietechnologie, microprocessors en webtechnologieën, evenals de manier waarop bedrijven vandaag de dag met IT werken. Het programma vindt plaats op Campus Horsens.

Inhoud en structuur

Het programma is een combinatie van theoriecolleges en projectwerk binnen Software Development in het algemeen, het programmeren van elektronische apparaten, real-time programmeren, computernetwerken, internet-of-things, gameontwerp, webontwerp, augmented en virtual reality, databasetechnologie, groot data en cloud computing.... [-]

Denemarken Horsens
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3.5 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

VIA - The movie (English)

Address
VIA University College Campus Herning Birk Centerpark 5 DK-7400 Herning Denmark
7400 Herning, Denemarken
VIA University College - Campus Aarhus C
Address
VIA University College Campus Horsens Chr. M. Oestergaards Vej 4 DK-8700 Horsens Denmark
8700 Horsens, Denemarken
Website
Telefoonnr.
+45 87 55 00 10
Address
VIA University College Campus Aarhus C Ceresbyen nr. 24 DK-8000 Aarhus C
8000 Århus, Denemarken