Lees de Officiële Beschrijving

Over Bard College Berlin

Bard College Berlin is een erkende Duits-Amerikaanse universiteit die intensief, transdisciplinair onderwijs biedt in de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. De student is zeer internationaal en divers in termen van geografie, cultuur, klasse en economische achtergrond en ontmoet faculteit in kleine seminars gegeven in het Engels. Een nadruk op kritisch denken, intellectuele ambitie, creativiteit en de verbinding tussen het leven in en buiten de klas is een fundamenteel kenmerk. In aanmerking komende studenten kunnen zowel een Amerikaanse als een Duitse BA-graad behalen.

119436_GermanClass_IrinaStelea.jpg

Het is door het stellen van de "grote vragen" die in de loop der tijd zijn herhaald en door jonge individuen de vaardigheden te geven die nodig zijn om ze te begrijpen en te beantwoorden in dialoog en met verwijzing naar hedendaagse uitdagingen, dat Bard College Berlin persoonlijke bloei mogelijk maakt en zijn studenten voorbereidt om bij te dragen naar een gedeelde wereldwijde toekomst.

Gelegen in het politieke, economische en artistieke centrum van Europa, waar wereldwijd economisch beleid en maatregelen op het gebied van migratie en veiligheid worden besproken en getest, en waar de kunsten hun meest gevarieerde en experimentele uitdrukking vinden, bevindt Bard College Berlin zich in een unieke positie om haar studenten directe blootstelling aan de huidige politieke, sociale en culturele ontwikkelingen door middel van seminars en activiteiten geworteld in de stad. Een stageprogramma biedt kansen om werkervaring op te doen op een breed scala van gebieden, zoals kunst, mensenrechten, publiceren, stadsplanning, startups van technologie en onderwijs.

Deze tweevoudige Bard-focus van gespecialiseerde studie van een intellectueel erfgoed van voortdurende relevantie, en de toepassing van ideeën in het 'echte leven' door lokale verkenning, artistieke praktijk, openbaar debat en maatschappelijke betrokkenheidsprogramma's, heeft Bard College Berlin alumni / ae voorbereid op creatieve probleemoplossende en succesvolle samenwerkingen in publieke en private sectoren op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Als gevolg daarvan hebben ze carrières kunnen nastreven op domeinen zoals internationale betrekkingen, openbaar beleid, onderwijs, journalistiek en de kunsten, evenals afgestudeerd aan 's werelds meest gerenommeerde universiteiten.

Educatieve missie

Bard College Berlin werd opgericht met het doel om seminarie in kleine groepen en interdisciplinair universitair onderwijs in de vrije kunsten terug te brengen naar het hoogste niveau van de Europese universitaire context waar het voor het eerst ontstond. De tweegraadsprogramma's die Bard College Berlin aanbiedt, zijn gebaseerd op het principe dat gespecialiseerde studie in individuele disciplines moet plaatsvinden op basis van een brede en grondige kennis van intellectuele tradities en de grote debatten, werken en transformaties die hen hebben bezield. De academische afkomst van 'sociaal denken', die zijn wortels heeft in het naoorlogse Duitsland en in de Verenigde Staten, streeft ernaar de belangrijkste innovaties van het menselijk leven en de cultuur te onderzoeken in het kader van hun sociale en politieke beslissingen. Bard College Berlin kerncursussen van Bard College Berlin in intellectuele geschiedenis weerspiegelen dit engagement direct, maar het is ook een leidend ideaal van de programma's als geheel.

119438_Screenshot_1.png

Geesteswetenschappen, kunst en sociaal denken

Bard College Berlin BA-graad van Bard College Berlin in Humanities, the Arts and Social Thought onderzoekt de belangrijkste gebieden van de geesteswetenschappen (filosofie, literatuur, filmstudies, politieke theorie, kunstgeschiedenis) met betrekking tot hun interdisciplinaire ontwikkeling. De graad omvat de mogelijkheid om de praktiserende kunst (theater- en studiokunst) te verbinden met de filosofische theorievorming van kunst, en om de algemene historische relatie tussen kennis, ambacht en specialistische discipline te overwegen.

Economie, politiek en sociaal denken

Bard College Berlin BA van Bard College Berlin in Economie, Politiek en Sociaal Denken geeft training in de sociale wetenschappen die is gebaseerd op de geschiedenis van menselijke culturele verandering en reflectie. De fundamentele methoden en modellen van de hedendaagse economie worden bestudeerd in dialoog met de beweging van intellectuele geschiedenis, en in verband met theorieën over politiek en modellen van sociaal functioneren.

Maatschappelijk engagement

In overeenstemming met het geloof van het College in het verstrekken van een goed geïnformeerde, creatieve en betrokken opleiding, omvat de studie van de sociale wetenschappen de mogelijkheid om te werken in de praktiserende kunst, zowel esthetische als sociaal constructieve projecten na te streven. Studenten van alle programma's van Bard College Berlin worden aangemoedigd en ondersteund bij het uitvoeren van stages en maatschappelijke betrokkenheid. Het college wil ervoor zorgen dat een liberale kunsteducatie actief en productief burgerschap cultiveert.

119437_Campus_InasaBibic.jpg

Accreditatiegeschiedenis

Bard College Berlin : een Liberal Arts University is op 20 januari 2017 institutioneel geaccrediteerd op nationaal niveau in Duitsland door de Wissenschaftsrat.

Het college ontving voor het eerst staatsherkenning van het Senaatsdepartement van Berlijn voor Onderwijs, Jeugdzaken en Wetenschap (Senatsverwaltung für Bildung, Jugend und Wissenschaft) in overeenstemming met sec. 123, par. 1 van de wet op het hoger onderwijs van de deelstaat Berlijn (Berliner Hochschulgesetz - BerlHG) in 2011.

Accreditatie van het programma voor de BA in Humanities, the Arts and Social Thought werd in het najaar van 2013 verleend door het accreditatiebureau ACQUIN. In 2015 ontving de BA in Economie, Politiek en Sociaal Gedachte accreditatie van ACQUIN.

Bard College is geaccrediteerd door de Middle States Commission on Higher Education (VS) en kent een BA-diploma toe aan studenten die de BA in Humanities, the Arts and Social Thought of BA in Economics, Politics and Social Thought hebben afgerond, verleend door Bard College Berlin . door de New York State Board of Education.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

Bachelor

Bard College Berlin

De BA-opleiding Economie, Politiek en Sociaal Denken biedt disciplinaire training in economie en politiek in het kader van een kernprogramma in intellectuele geschiedenis ... [+]

De BA-opleiding Economie, Politiek en Sociaal Denken biedt disciplinaire training in economie en politiek in het kader van een kernprogramma in intellectuele geschiedenis dat de doordachte en cultureel goed geïnformeerde toepassing van sociaal-wetenschappelijke methodologie en principe aanmoedigt.StructuurKern Het kernprogramma bestaat uit cursussen die enkele van de belangrijkste teksten en artefacten in de culturele nalatenschappen van Europa en de wereld behandelen.specialisatie Alle studenten krijgen een basisopleiding in de basistools van economische analyse en modellering, evenals een inleiding tot de politieke theorie en sociale en historische studies. Op het geavanceerde niveau kiezen studenten een van de volgende concentratiegebieden:EconomiePolitiekStudenten voltooien modules over vergelijkende mondiale vraagstukken, toegang tot keuze en besluitvorming, en over belangrijke ideeën, bewegingen, methoden en uitdagingen op elk gebied. Gedurende het programma ligt de nadruk op het verfijnen van het schrijven en het ontwikkelen van wiskundige en analytische vaardigheden.Duitse taalstudie Taalstudie in het Duits van beginners- tot gevorderdenniveau is gedurende het programma beschikbaar. Alle kandidaten voor BA in economie, politiek en sociaal denken moeten aan het einde van hun tweede jaar een gemiddelde vaardigheid in het Duits hebben.keuzevakken Keuzevakken in studiokunst (theater, dans, schilderen, filmmaken, kunstproductie) zijn beschikbaar, evenals een breed scala aan keuzevakken in filosofie, kunstgeschiedenis, literatuur en sociale theorie.Studeren in het buitenland (optioneel) Studeren in het buitenland in Europa (via het ERASMUS-netwerk) of de Verenigde Staten (op Bard College of de bijbehorende programma's en campussen) en over de hele wereld (binnen het Bard Network of via de internationale uitwisselingsovereenkomsten van Bard College Berlin ) is mogelijk in de derde... [-]
Duitsland Berlijn
Oktober 2019
Engels
Voltijd
8 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Bard College Berlin

Bard College Berlin BA-graad van Bard College Berlin in Humanities, the Arts and Social Thought biedt studenten de mogelijkheid om een grondige opleiding te volgen op het ... [+]

Bard College Berlin BA-graad van Bard College Berlin in Humanities, the Arts and Social Thought biedt studenten de mogelijkheid om een grondige opleiding te volgen op het gebied van de geesteswetenschappen, terwijl ze ook kennis verwerven van de belangrijkste intellectuele ontwikkelingen, werken en debatten die ten grondslag liggen aan de oorsprong van de disciplines van de sociale en natuurwetenschappen en de praktiserende kunsten. Het kernprogramma bestaat uit cursussen die enkele van de belangrijkste teksten en artefacten in de culturele nalatenschappen van Europa en de wereld behandelen. Naast het kernprogramma kiezen studenten een van de volgende concentratiegebieden: kunst en esthetiek, ethiek en politiek, literatuur en retoriek.... [-]

Duitsland Berlijn
Oktober 2019
Engels
Voltijd
8 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

Debate Club at Bard College Berlin

Campus Life: Barbecue

Bard College Berlin
Address
Platanenstrasse 24
13156 Berlijn, Berlin, Duitsland
Website
Telefoonnr.
+49 30 437330