CODE University of Applied Sciences Berlin

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

CODE is een in Berlijn gevestigde staat-geaccrediteerde hogeschool die bacheloropleidingen aanbiedt op het gebied van Digital Product Development.

Soms hebben goede ideeën een decennium nodig om te rijpen

Toen Thomas Bachem - autodidactisch softwareontwikkelaar en ontwerper - op zoek was naar studieprogramma's om zijn inspanningen als internetondernemer te promoten, was hij teleurgesteld om te zien dat het academische landschap voornamelijk gericht is op de nooit veranderende basisprincipes van informatica, in plaats daarvan van de opwindende nieuwe mogelijkheden van internet en zijn kansen.

Hij besloot economie te studeren aan een privéschool in Keulen, waar hij uit eerste hand de radicale drang ervaart om academische theorieën toe te passen op de echte wereld en een persoonlijke, ondersteunende leeromgeving. Van zijn vruchteloze zoektocht naar een echt toegepast software-engineeringprogramma en zijn revolutionaire ervaring aan de privé-universiteit, werd het idee voor CODE geboren: CODE zou voor computerwetenschappen zijn wat business schools zijn voor klassieke economische programma's.

Een decennium later had Thomas al verschillende succesvolle internet-startups opgericht. Als ondernemer en werkgever ontdekte hij keer op keer dat goede software-engineers, ontwerpers en productmanagers - de belangrijkste drijfveren voor ambitieuze digitale bedrijven - een zeldzaam hulpmiddel zijn in Europa en Duitsland, vooral omdat klassieke universitaire programma's jonge mannen en vrouwen zelden kwalificeren voor de uitdagingen van de nieuwe economie.

Ondersteund door de academische gemeenschap

Onze academische raad biedt ons de nieuwste inzichten in ons veldonderzoek, een sterke band met de wetenschappelijke gemeenschap en tientallen jaren ervaring in het creëren van zinvolle leeromgevingen. Ze helpen ons om die professoren, onderzoekers en docenten te identificeren die onze drive voor uitmuntendheid, onze gemeenschappelijke missie delen en onze educatieve aanpak ondersteunen.

Op een missie om de digitale pioniers van morgen kracht bij te zetten

CODE biedt een projectgerichte en uitdagende leerervaring die persoonlijke groei stimuleert en studenten in staat stelt om professionele competenties en communicatieve en sociale vaardigheden te ontwikkelen. CODE wordt ondersteund door twee dozijn van Duitslands meest gerenommeerde internetondernemers en biedt een inkomensafhankelijk uitgesteld collegegeldmodel om de meest getalenteerde studenten aan te trekken, ongeacht hun persoonlijke financiële achtergrond.

Locaties

Berlijn

Address
Lohmühlenstr. 65
12435 Berlin Berlijn, Berlijn, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden