Lees de Officiële Beschrijving

DEKRA | Hochschule für Medien is een door de staat erkende universiteit, geaccrediteerd door de Wissenschaftsrat en met het hoofdkantoor in Berlijn-Friedrichshain.

Het biedt drie niet-gegradueerde programma's: film en televisie, journalistiek en PR- en communicatiemanagement. Het spectrum van specialisatiemogelijkheden is breed en varieert van mediaontwerp, marketingcommunicatie en communicatiepsychologie tot online journalistiek, tv-journalistiek, moderatie en PR tot regie, camera, productie, postproductie en audio.

De universiteit maakt deel uit van het DEKRA Academy Network, een van de grootste particuliere onderwijsaanbieders in Duitsland.

Praktische relevantie en sterk netwerk

Alle cursussen bij DEKRA | Hochschule für Medien volgt een toepassingsgerichte aanpak. De nadruk ligt op praktische training voor de media en de creatieve industrie op basis van wetenschappelijk gefundeerd onderwijs. Een van onze manieren om te zorgen voor praktijk en levenslang leren is door samenwerking met verschillende partners: mediabedrijven, non-profitorganisaties en overheidsorganisaties en andere onderwijsinstellingen.

Intensieve zorg en aantrekkelijke leeromgeving

We bieden onze studenten een persoonlijke service die specifiek ingaat op hun individuele sterke punten en behoeften. Daarnaast is een prettige en vertrouwde onderwijs- en leeromgeving een van de speciale kenmerken van de universiteit. De lezingen vinden plaats in kleine studiegroepen. In deze context fungeren de leraren als impulsgeneratoren die hun ervaring en expertise uit de wetenschap en de privésector opnemen in hun studies. Zelfs buiten de colleges nemen de docenten tijd voor de vragen van onze studenten.

Je bent belangrijk voor ons - vanaf het begin

Formele vereiste voor een bachelordiploma bij DEKRA | College of Media is de universitaire toelatingsexamen (Abitur of Fachhochschulreife) of een beroepsopleiding met meerdere jaren professionele ervaring. Er is geen numerus clausus (NC). Bovendien moeten vooraf geen mappen, films, artikelen enz. Worden ingediend. Het belangrijkste voor een succesvolle studie hier is uw eigen motivatie: daarom besteden we bijzondere aandacht aan gedetailleerde informatie en individuele raadpleging. Proeverijen, workshops, evenementen, persoonlijke studiebegeleiding zijn slechts enkele van onze vaste aanbiedingen voor aankomende studenten.

Uw voordelen in één oogopslag

 • Door de staat goedgekeurde studies aan een gevestigde universiteit
 • Uitstekend onderwijs met professoren en docenten uit het veld
 • Consistente praktische relevantie met diverse projecten
 • Groot netwerk met partners uit de media, het bedrijfsleven en de samenleving
 • Maximale individuele ondersteuning - intensief leren in kleine groepen
 • Open en creatieve leeromgeving
 • Technische leningen ook voor particuliere projecten
 • Geen verborgen kosten - aantrekkelijk financieringsmodel
 • Semester ticket inbegrepen
 • Centrale locatie in het hart van Berlijn met geweldige verbindingen

We zijn er persoonlijk voor u

Wil je meer weten over een opleiding, vragen hebben over financiering of algemene universiteit? Onze studentenadvisering helpt je graag.

Het beste inzicht dat u direct ter plaatse krijgt. Daarom nodigen wij onze toekomstige studenten van harte uit om onze evenementen aan de universiteit bij te wonen.

Opleidingen te volgen in:
 • Duits
 • Engels

Deze school biedt ook:


DEKRA Hochschule für Medien

De bacheloropleiding leert de nodige theoretische basisbegrippen, zoals filmgeschiedenis, filmanalyse, scriptwerk, film- en videotechnologie en audiotechnologie. In de pr ... [+]

Film en televisie bestuderen richt zich op de vele productiestappen - van idee tot eindproduct.

De bacheloropleiding leert de nodige theoretische basisbegrippen, zoals filmgeschiedenis, filmanalyse, scriptwerk, film- en videotechnologie en audiotechnologie. In de praktijk komen met name de methoden en technieken van film en televisieproductie aan bod. Communicatie en projectgericht leren staan ​​centraal in de studie in film en televisie. Naast de wetenschappelijke en technische kennis verwerven de studenten uitgebreide praktische ervaring.

Na het voltooien van de basisstudies, kiezen de studenten tussen de specialisaties regie, camera, productie, postproductie of audio. Ze schrijven, schieten, filmen, knippen en produceren hun eerste korte films, documentaires, muziekvideo's en soortgelijke film- en tv-premières. Onze docenten ondersteunen hen. De studie wordt afgesloten met een vakspecifieke bachelorscriptie.... [-]

Duitsland Berlijn
Oktober 2019
Engels,Duits
Voltijd
6 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
DEKRA Hochschule für Medien

De communicatiemanagementopleiding concentreert zich op de conceptie van communicatiestrategieën en mediaproducten, evenals hun creatieve implementatie. De communicatie- ... [+]

De communicatiemanagementopleiding concentreert zich op de conceptie van communicatiestrategieën en mediaproducten, evenals hun creatieve implementatie. De communicatie- en mediasector is een van de grootste groeisectoren ter wereld. Dat is de reden waarom gekwalificeerde specialisten veel vraag hebben.

De bachelor in communicatiemanagement leert de basis van economie, projectmanagement, fotografie en design, bedrijfsmanagement en communicatie, markt- en media-onderzoek en sociale marketing. Deze gefundeerde kennis wordt doelgericht gebruikt binnen praktische projecten en verdiept interdisciplinair.

In de gevorderde fase van de studie kunnen studenten zich specialiseren in de drie gebieden van mediaontwerp, communicatiepsychologie en marketingcommunicatie. Aan het einde van de specialisatie realiseren alle afdelingen gezamenlijk een interdisciplinair crossmediaal project voor een klant uit het veld. De studie wordt afgesloten met een vakspecifieke bachelorscriptie.... [-]

Duitsland Berlijn
Oktober 2019
Duits
Voltijd
6 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
DEKRA Hochschule für Medien

De studie Journalistiek en PR is gericht op praktijkgerichte en creatief geïnteresseerde kandidaten die willen werken op het gebied van multimedia en creatief werk met ee ... [+]

De studie Journalistiek en PR is gericht op praktijkgerichte en creatief geïnteresseerde kandidaten die willen werken op het gebied van multimedia en creatief werk met een focus op tv, moderatie en online gebieden of werkterreinen van public relations.

Het programma biedt een uitgebalanceerde mix van voornamelijk seminars en praktisch redactiewerk. De verplichte modules van alle vakgebieden brengen basiscompetenties over op het gebied van de media en het politieke systeem van de Bondsrepubliek Duitsland, statistieken en media-onderzoek, media-ethiek, mediawet evenals basisontwerp- en productievaardigheden op het gebied van schrijven en copywriting, fotografie, videotechnologie, audiotechnologie, bewerkingssystemen , Afdelingen en formaat klant.... [-]

Duitsland Berlijn
Oktober 2019
Duits
Voltijd
6 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands