Lees de Officiële Beschrijving

Welkom in de wereld van media

Hoe worden boeken afgedrukt? Hoe wordt informatie gearchiveerd en gedocumenteerd? Wat betekent "communicatie"? Hoe worden virtuele werelden gecreëerd? Wat gebeurt er achter de schermen in tv-studio's? Wat is belangrijk bij het ontwerpen van verpakkingen en hoe werkt reclame eigenlijk? Studenten bij Hochschule der Medien houden zich bezig met deze en vele andere vragen.

111634_ScreenShot2019-03-07at4.24.13PM.png

Sinds 1 september 2001 heeft Hochschule der Medien de gecombineerde knowhow van de voormalige universiteit van Printing and Media, een onderwijsinstelling met meer dan 100 jaar traditie, en de Universiteit voor bibliothecarissen en informatie, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1942, bijeengebracht. Met 16 bacheloropleidingen en 6 masteropleidingen, een parttime MBA en een doctoraatsprogramma, biedt Hochschule der Medien een breed spectrum van media-expertise: van gedrukte media tot elektronische media, van massamedia en mediatheorie tot mediaproductie, van mediaontwerp tot het beschikbaar maken van media.

111633_ScreenShot2019-03-07at4.24.25PM.png

Op de Hochschule der Medien leren studenten in moderne collegezalen, in workshops en studio's, op drukmachines of achter de camera. Spannende praktische projecten in de laboratoria van de universiteit of in samenwerking met partnerbedrijven vullen de theoretische kennis en wetenschappelijke werkmethoden aan. Oorspronkelijk had de universiteit twee campussen. Sinds 2014 bestaat de universiteit uit een centrale campus in Stuttgart, Vaihingen, met een nieuw faculteitsgebouw dat symbool staat voor "één mediawereld".

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Duits

Deze school biedt ook:

Bachelor

Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

Deze Bachelor of Engineering biedt technisch onderwijs in Duitsland, terwijl studenten gewapend zijn met de professionele, creatieve en interculturele vaardigheden die no ... [+]

Deze Bachelor of Engineering biedt technisch onderwijs in Duitsland, terwijl studenten gewapend zijn met de professionele, creatieve en interculturele vaardigheden die nodig zijn om thuis en in het buitenland te gedijen.

In Duitsland is Print Media Technologies het eerste en enige internationale undergraduate-programma in engineering gericht op media, dat uitsluitend in het Engels wordt aangeboden en is ontworpen voor studenten van over de hele wereld. Het is een uniek onderwerp dat creativiteit, wetenschap, technologie, interculturele studies, bedrijfsmanagement en talen combineert.

Afgestudeerden genieten van hoogwaardige banen. De plaatsingsratio is 100%. Het programma moet geschoolde leiders en praktijkmensen vormen bij mediakwesties; waaronder senior technische, management- en marketingfuncties over de hele wereld. Afgestudeerden werken in internationaal groeiende bedrijven. Het programma is stevig ontworpen om vaardigheid in mediatechniek te bevorderen; daarnaast zullen studenten kritisch denken en spreken in het openbaar.... [-]

Duitsland Stuttgart
Oktober 2019
Engels
Voltijd
7 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
Hochschule der Medien
Nobelstrasse 10

Stuttgart, Baden-Württemberg, 70569 DE