Jade University of Applied Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Kernwaarden van Jade University of Applied Sciences

De kernwaarden van Jade University of Applied Sciences verplichten de universiteit tot maatschappelijke verantwoordelijkheid en definiëren het raamwerk voor het plannen van haar ontwikkeling en doelstellingen. De kernwaarden beschrijven de cultuur die we op Jade University of Applied Sciences willen belichamen.

Innovatief

Bij Jade University of Applied Sciences ondersteunen we een innovatieve cultuur die actief creativiteit ondersteunt en systematisch het vermogen ontwikkelt om nieuwe ideeën te implementeren. Zo creëren we de vrijheid die nodig is voor wetenschappelijke nieuwsgierigheid en fris denken. Jade University of Applied Sciences brengt innovatie naar de regio door onderwijs en onderzoek gericht op de echte wereld en door hooggekwalificeerde afgestudeerden op te leiden.

Competent

Jade University of Applied Sciences is een broeinest van nieuwe ideeën en interdisciplinair denken. We stellen onze kennis en competenties ter beschikking van de samenleving. We ontwikkelen probleemoplossende vaardigheden die rekening houden met de toekomstige eisen van de arbeidsmarkt en wetenschap. In ons academisch onderwijs en dagelijks werk combineren we professionele en sociale competentie.

Coöperatie

Samen creëren we een constructieve leer- en leersfeer. Open samenwerking vormt de basis van een succesvolle werk- en onderzoekscultuur aan de Jade University of Applied Sciences . We onderhouden nauwe banden in de regio en daarbuiten. Dat betekent dat we voortdurend in wisselwerking staan met andere academische instellingen en ook op praktisch niveau samenwerken met onze partners. Als universiteit die openstaat voor de rest van de wereld, waarderen we internationale en interculturele samenwerkingsprogramma's.

Verschillend

We waarderen diversiteit als een verrijking van ons leven en werken samen. Het vergroot ook de academische impact van onze universiteit. Jade University of Applied Sciences is een plek waar we gezamenlijk doelen ontwikkelen voor cursussen, onderwijs en onderzoek, en waar we deze doelen met toewijding nastreven. Jade University of Applied Sciences geeft enthousiaste talenten toegang tot een breed spectrum aan onderwijs.

Open voor anderen

We benaderen andere mensen met openheid en respect en houden rekening met hun verschillende ervaringen en situaties. We nemen de individuele zorgen van mensen altijd serieus. Open communicatie zorgt voor oriëntatie. Voor ons is het een essentieel onderdeel van onze transparante en eerlijke houding bij Jade University of Applied Sciences .

Profiel van Jade University of Applied Sciences

Menselijke waarden, toekomstige oriëntatie, goede onderzoeksomstandigheden en kwaliteit van het onderwijs zijn de hoekstenen van de Jade University met haar drie locaties in het noordwesten van Duitsland.

Oorsprong van de naam

Bij de oprichting in 2009 had de nieuwe universiteit een levendige naam nodig. De perfecte naam was niet moeilijk te vinden, omdat de rivier de Jade de drie campussen van Wilhelmshaven, Oldenburg en Elsfleth met elkaar verbindt. De Jade is een rivier in Nedersaksen van ongeveer 22 km lang met zijn bron bij Oldenburg. Het slingert zich door Oldenburg in het Wesermoergebied en bereikt uiteindelijk de zee in Jade Bay, ten zuiden van Wilhelmshaven.

Beter voor je

 • Er zijn veel goede redenen om een universiteit te overwegen.
 • Jade University of Applied Sciences legt de lat hoog voor zichzelf en zet zich in voor continue verbetering.
 • Met zijn optimale condities - kleine groepen, praktische oriëntatie en persoonlijke ondersteuning - is Jade University of Applied Sciences een geweldige keuze voor jou.

Leuk weetje

Een keer per jaar in november nemen zo'n 30 hoogleraren van Jade University of Applied Sciences en Oldenburg University de draaitafels over in populaire Oldenburgse clubs. De Nacht van de Profs is erg leuk en trekt meer dan 2.000 studenten die hun profs vanuit een heel andere hoek leren kennen. De professoren in Wilhelmshaven leggen ook regelmatig de beats voor hun studenten.

Competentie overtuigt

Bij Jade University of Applied Sciences onderwijs en onderzoek zich door innovatieve benaderingen, samenwerking die je vooruit helpt en een ondersteunende omgeving. Op alle gebieden past de universiteit haar principes van expertise en variëteit toe. De focus op de praktijk, nauwe contacten met het bedrijfsleven en afstuderen binnen een redelijke termijn plaatsen het al jaren hoog in de ranglijst.

De ongeveer 50 cursussen in architectuur, civiele techniek, geo-informatie, gezondheidstechnologie, engineering, bedrijfskunde, maritieme studies, logistiek of management / IT / technologie, informatica in de bouw, logopedie, verloskunde bieden iets voor een breed scala aan interesses en ambities.

Een hechte gemeenschap

Bij Jade University of Applied Sciences studeert niemand alleen. In een bijna familiaire sfeer vinden studenten gemakkelijk vrienden en kunnen ze gebruikmaken van tal van ondersteuningsprogramma's die hen tijdens hun studie helpen. De professoren zijn altijd beschikbaar voor een praatje met studenten. Onze docenten hebben allemaal een praktische achtergrond en onderhouden contacten met het bedrijfsleven. Daar profiteer je als student continu van.

Jade University of Applied Sciences is een gezinsvriendelijke universiteit die ervoor zorgt dat al haar medewerkers en studenten kunnen lesgeven, leren en werken met behoud van een goede balans tussen werk en privé. Dat omvat zowel flexibele werktijden als voorzieningen voor kinderopvang.

Bovendien zetten we ons in voor gelijke kansen en sociale waarden en ondersteunen we met name eerste generatie studenten zodat ze de sociale ladder kunnen beklimmen.

Kennis stimuleert vooruitgang

Jonge academische talenten dragen veel bij aan het onderzoekswerk van Jade University of Applied Sciences . Op dit moment zijn meer dan vijftig Ph.D. studenten doen onderzoek in onze vakafdelingen en instituten. "Door goede contracten en beursprogramma's aan te bieden, bieden we onze jonge academici zekerheid voor hun carrièreplannen", zegt universiteitsvoorzitter Dr. Manfred Weisensee. En natuurlijk dragen naast onze studenten zo'n 200 professoren een indrukwekkend wetenschappelijk potentieel bij.

Kwaliteit maakt het cijfer

Jade University of Applied Sciences is een jonge universiteit, maar put uit een lange onderwijstraditie. Waarom? Omdat onze universiteit in 2009 is opgericht door het samenvoegen van twee technische hogescholen. Je vindt hier dus de allernieuwste onderwijsconcepten en ervaring en gedegen expertise die teruggaat tot onderwijsinstellingen uit 1832.

134158_pexels-photo-1595391.jpeg

Feiten en cijfers

 • Oprichtingsjaar: 2009
 • Totaal aantal studenten: 7.600
 • Wilhelmshaven: 4.800
 • Oldenburg: 2.100
 • Elsfleth: 700
 • Cursussen: 37 bachelor- en 13 mastercursussen
 • Aantal medewerkers: ongeveer 650
 • waarvan meer dan 200 professoren
 • 90 partneruniversiteiten in het buitenland

locaties

Jade University of Applied Sciences heeft drie campussen in het noordwesten van Duitsland.

 • Wilhelmshaven
 • Oldenburg
 • Elsfleth

134159_pexels-photo-1438072.jpeg

Locaties

Wilhelmshaven

Address
Friedrich-Paffrath-Straße 101
26389 Wilhelmshaven, Nedersaksen, Duitsland

Oldenburg

Address
Ofener Straße 16/19
26121 Oldenburg, Nedersaksen, Duitsland

Elsfleth

Address
Weserstr. 52
26931 Elsfleth, Nedersaksen, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden