Macromedia University of Applied Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij Macromedia University - de universiteit voor digitale transformatie

Het kiezen van een universiteit is een belangrijke levensbeslissing. Het is de plek waar je de basis legt voor je toekomstige carrièrenetwerk en je gekozen werkgebied ontdekt en je professionele identiteit begint te vormen. We zijn verheugd dat je interesse hebt getoond in Macromedia, een erkende Duitse privé-universiteit, en we willen je graag meer vertellen over hoe we je kunnen helpen je toekomst vorm te geven.

Succes op internationaal niveau
In 2020 nam Macromedia deel aan de U-Multiranking samen met 1800 universiteiten wereldwijd en 104 uit Duitsland en stond in de top 15% van alle business schools, top 25 voor contact met de werkomgeving en nummer 2 in Duitsland voor ondernemend denken.

109589_029-Macomedia-Erstsemesterstart-II-Causalux-Fotograf-Potsdam.jpg


Onze programma's - uw toekomst
Bij Macromedia University ligt onze focus op onze studenten. We willen een ruimte creëren waar ze zich kunnen ontwikkelen. We promoten sleutelcompetenties zoals communicatieve vaardigheden en een ondernemersmentaliteit. Een groot deel van onze cursussen is gebaseerd op praktische projecten in de vorm van individuele coaching. Digitale transformatie verandert de structuur van onze professionele wereld fundamenteel en we hebben mensen nodig in het hart van deze veranderingen die in staat zijn om over disciplines te denken en persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen. Dit zijn de mensen die we opleiden. Als de universiteit voor digitale transformatie zien we onze rol als enablers: we stellen onze studenten in staat verandering te begrijpen en vorm te geven. Het proces en de uitkomst kunnen kort en bondig worden samengevat: u verandert. absolvia_Mafaldanews.jpg

Onze studieprogramma's zijn een mix van theoretische lezingen en praktisch projectwerk. Studenten worden aangemoedigd verantwoordelijkheid te nemen voor hun studie en krijgen de kans om in contact te komen met toonaangevende mediacijfers en belangrijke spelers van internationale organisaties, die nauw samenwerken met de universiteit als gastsprekers en projectsponsors. We bieden fulltime bacheloropleidingen en postacademische masteropleidingen voor een internationaal carrièrepad in de media- en communicatiesector. Alle programma's zijn geaccrediteerd door FIBAA en leiden tot een internationaal erkend diploma. Een samenwerking met onze Britse partner, de Universiteit van Westminster, stelt ons in staat om aanvullende bachelorgraden aan te bieden binnen onze bacheloropleidingen.

Onze campus - verbonden met de beste industriële spelers in Duitsland

Onze campussen zijn gevestigd in enkele van de meest levendige steden van Duitsland: München, Stuttgart, Keulen, Hamburg, Freiburg, Leipzig en Berlijn. Onze studenten profiteren van onze uitstekende verbinding met de lokale industrie op elke campuslocatie. De universiteit heeft ongeveer 100 hoogleraren en gerenommeerde wetenschappers en experts van mediabedrijven, multinationale bedrijven, universiteiten en communicatiebureaus. Tot nu toe zijn er ongeveer 3.000 studenten ingeschreven, waaronder een toenemend aantal internationale studenten die ervoor kiezen om aan Macromedia te studeren en de al bloeiende kosmopolitische cultuur aan de Macromedia University te versterken.

Masterprogramma - vormgeven aan de digitale toekomst in hogere posities

De masterprogramma's van Macromedia zijn in principe nauw afgestemd op de professionele eisen van de media- en communicatie-industrie. Dit principe wordt weerspiegeld in de onderwijsprocessen van de universiteit. Alle lezingen worden in het Engels gehouden en op een stimulerende en praktische manier in kleine klassen gegeven.

Case studies, simulaties en projectwerk - meestal in samenwerking met media-ondernemingen - helpen studenten bij het ontwikkelen van expertise die de toegang tot felbegeerde carrières zal vergemakkelijken. Met kleine klassen en intensieve supervisie weerspiegelt de leeromgeving van Macromedia de Angelsaksische mastercultuur, inclusief individuele coaching door gekwalificeerde docenten. Onze Graduate School zal je voorzien van de relevante methoden en hulpmiddelen om actief de permanente transformatie van samenleving en economie als professional vorm te geven, en je voor te bereiden op een succesvolle carrière met uitstekende toekomstperspectieven.

De voordelen van het kiezen van Macromedia University

 • Hoogste positie in CHE Ranking 2014/15
 • Kleine klassen met intensieve, individuele begeleiding
 • Wereldwijd erkende, door de staat goedgekeurde graden
 • Campussen in Berlijn, München en Keulen; Berlijn en München staan in de Top 10 van "Beste studentensteden 2017" van de beste universiteiten
 • Authentieke, praktijkgerichte projecten met meer dan 500 bekende bedrijven
 • Hooggekwalificeerde professoren en insiders uit de industrie als docenten
 • Goed uitgeruste medialabs
 • Sterke carrièremogelijkheden in Duitsland: 18 maanden visum na succesvolle afstuderen
 • Masterclasses worden drie dagen per week gegeven
 • Studieprogramma's volledig in het Engels
 • Campussen in top industriële steden van Duitsland
 • Wereldwijd netwerk van partneruniversiteiten

107660_Studentinnen_drei_Projektion_790_445.jpg

Locaties

München

Address
Macromedia University of Applied Sciences
Sandstrasse 9

80335 München, Beieren, Duitsland

Berlijn

Address
Macromedia University of Applied Sciences
Mehringdamm 33

10961 Berlijn, Berlijn, Duitsland

Keulen

Address
Macromedia University of Applied Sciences
Brüderstraße 17

50667 Keulen, Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Hamburg

Address
Macromedia University of Applied Sciences
Gertrudenstraße 3

20095 Hamburg, Hamburg, Duitsland

Freiburg

Address
Haslacher Straße 15
21729 Freiburg, Nedersaksen, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden