Staatlich Anerkannte Physiotherapie Schule Ortenau

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

FILOSOFIE

Mensen zijn in het hart van wat we doen

Een liefde voor het werken met mensen en het genot van lichamelijke activiteiten zijn fundamentele kenmerken van een fysiotherapeut. Ze zijn kwaliteiten die naar voren komen en helpen ze dagelijks, vooral wanneer ze samen met hun patiënten werken. Dichte interpersoonlijke relaties en samenwerking spelen een essentiële rol - dit is ook het geval bij de Ortenau School of Physiotherapie. Dit komt doordat de carrière van de fysiotherapie, in overeenstemming met de manier waarop we het leren, niet alleen naar het lichaam van de patiënt kijkt, maar ook op de persoon als geheel.

Wij, de leden van het schoolmanagement, zien onszelf als collega's die samen met onze studenten werken, altijd toegankelijk en handig om hen te ondersteunen. We streven ernaar om een ​​aangename sfeer te creëren waar onze studenten zich thuis voelen en zonder druk of stress kunnen leven en leren. Bovendien streven wij ernaar om hen te ondersteunen bij het realiseren van een realistisch begrip van de kwaliteiten die nodig zijn om als fysiotherapeut te werken. Het aangeboden niveau is zeer hoog. Nog belangrijker is echter de dagelijkse ervaring die mensen in het centrum staan ​​van alles wat we doen.

Eerste klas training

De kwaliteit van ons onderwijs heeft de Ortenau School of Physiotherapy in een internationaal gerenommeerd en geaccrediteerd opleidingscentrum. Ondersteund door een team van ervaren onderwijzend personeel bestaande uit universitaire professoren, specialistische artsen en fysiotherapeuten, besteden onze studenten drie jaar intensief aan op elk detail van de verschillende interdisciplinaire, theoretische en praktische aspecten van het beroep.

Na afstuderen zullen de studenten praktische behandeling kunnen geven en technieken op een methodische manier toepassen. Daarnaast zullen zij in staat zijn om hun patiënten holistisch te bekijken. Interpersoonlijke vaardigheden en empathie spelen een belangrijk rol in het beoefenen van ons beroep. Geleid door hun docenten, ervaren onze studenten en voelen hoe hun eigen lichamen bewegen om een ​​begrip te krijgen van de omstandigheden van hun patiënten.

De Ortenau School of Physiotherapy werkt samen met ziekenhuizen in heel Duitsland, Frankrijk (in het bijzonder Alsace) en Zwitserland. Onze locatie in Zuid-Baden, dicht bij de franse en Zwitserse grenzen, stelt ons in staat onze professionele relaties te onderhouden met collega's van deze vestigingen en nauw samen te werken met onze partner school in de naburige Straatsburg. Onze studenten profiteren van de manier waarop we met onze buren interactie hebben, en van onze nabijheid van uitstekende onderzoekscentra zoals Freiburg, Karlsruhe en Straatsburg.

Naast onze standaard training bieden wij gespecialiseerde geavanceerde klassen die de laatste bevindingen op het gebied van geneeskunde en fysiotherapie bezorgen. Onze studenten kunnen deze gespecialiseerde lessen bijwonen, zowel tijdens als na hun opleiding. Ideeën bijgedragen door externe deelnemers en levendige discussies helpen de leerlingen om vanuit verschillende perspectieven verschillende velden te bekijken. Daarnaast helpen deze sessies vaak studenten om contacten te creëren die hen kunnen helpen bij het betreden van het werkleven.

Beweging

We richten ons op mensen als ze bewegen. Het spreekt dus vanzelf dat de gemiddelde schooldag zeer divers is en dat onze studenten altijd onderweg zijn. Beweging is ook een integraal onderdeel van de aangeboden activiteiten die hen in hun vrije tijd kunnen volgen. Het Zwarte Woud en het Vogezengebergte zijn praktisch aan de voorkant en zijn een open uitnodiging om daar te komen en ik laat hen daar wegkomen en in een prachtige natuurlijke omgeving bewegen. Bewaakte fiets- en wandelroutes rondom Eckartsweier, evenals lokale voorzieningen voor voetbal, atletiek en gymnastiek, bieden andere uitstekende mogelijkheden voor sport en recreatie.

Als alternatief kunnen dagtochten naar Freiburg, Karlsruhe, Straatsburg en Basel perfect zijn voor studenten die een pauze nodig hebben. Buiten lessen bieden wij gratis cursussen aan in onderwerpen zoals aerobics, tai chi, qigong en academische tekening. Deze zijn bedoeld om studenten te helpen zich te ontspannen, terwijl ze hun zelfbewustzijn en de perceptie van hun eigen lichamen verbeteren.

Het is altijd spannend om te zien hoe onze studenten hun persoonlijke ervaring van beweging trekken en, geïnspireerd door de verschillende activiteiten die wij aanbieden, zich volledig inzetten voor hun professionele doelen. Dit is essentieel, want alleen door dergelijke persoonlijke ervaringen worden ze bewust van het feit dat het menselijk lichaam veel meer is dan de som van zijn delen.

stages

Fysiotherapeuten werken in verschillende gespecialiseerde medische gebieden en de carrière biedt een breed scala aan activiteiten en kansen, tot aan het privé-bedrijf. Wij tonen onze studenten alle beschikbare opties en ondersteunen hen actief om hun persoonlijke specialisatie op het gebied van fysiotherapie te vinden.

Als onderdeel van een grensoverschrijdend netwerk kunnen we hen in contact brengen met collega's en instellingen die op deze gebieden werken. Vanaf het tweede jaar van de opleiding voeren de studenten toezicht op werkplaatsen in geselecteerde instellingen in Baden-Württemberg, Alsace en in heel Duitsland.

De klinische plaatsingen omvatten 1600 uur in totaal gesplitst in gespecialiseerde segmenten. Ze vormen een intensief onderdeel van de training en vormen een beslissende stap om een ​​succesvolle professionele toekomst te waarborgen. Nergens anders zullen de verwachtingen en eisen van hun gekozen beroepen directer ervaren dan wanneer ze hen daadwerkelijk beoefenen. Degenen die in hun carriere beginnen, hebben de gelegenheid om uit te zoeken hoeveel fysieke en psychische stress ze kunnen uitoefenen, hun geduld en doorzettingsvermogen op de proef stellen en deze nieuwe inzichten gebruiken om hun persoonlijke doelen te herdefiniëren.

Een school in het hart van de gemeenschap - de campus

Fysiotherapie omvat het helpen van elk individu om de beste manier te vinden om een ​​volledig gevoel van welzijn te verwerven. Deze filosofie komt tot uitdrukking in de sociale omgeving van onze school. Leven en leren in de gemeenschap van Eckartsweier, waar onze school zich bevindt, wordt gekenmerkt door nauwe interpersoonlijke relaties, samenwerking en de inwoners 'South Baden-charme. De kleurrijk geschilderde, moderne schoolgebouwen passen perfect bij de traditionele vakwerkhuizen van het dorp, die in de idyllische, landelijke omgeving blussen als een warme kleurplons. Als elkaar perfect aanvullen, verenigen de campus en het dorp als één. Onze studenten komen uit heel Europa, waardoor Eckartsweier een levendige ontmoetingsplaats vormt voor allerlei culturen. De uitstekende infrastructuur met een verscheidenheid aan winkels en recreatieve voorzieningen, evenals de ontspannen manier van leven, maken het leven aan de rand van het Zwarte Woud een zeer aangename ervaring. Deze perfecte omgeving helpt studenten om te slagen in het begrijpen en ervaren van de carrière van fysiotherapie eerste hand.

Locaties

Duitsland online

Address
Staatl. anerkannte Physiotherapieschule Ortenau gGmbH
Birkenstraße 5 (entrance Willstätterstraße)
77731 Willstätt-Eckartsweier
Germany

Duitsland online, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: