SRH Hochschule der populären Künste (hdpk)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

58599_IMG_0040.jpg

De HDPK is een toonaangevende private universiteit voor de creatieve industrieën, gelegen in een van de creatieve hubs van Duitsland: in Berlijn. De studieprogramma's behandelen zowel artistieke als technologische aspecten alsook praktische managementvraagstukken en media theorie. Het curriculum richt zich op de muziek- en media-industrie (afgezien van film en televisie).

Zowel de universiteit zelf als de docenten zijn betrokken bij de muziek- en mediamarkten, en hun ervaring stroomt in de programma's.

De hdpk is in april 2010 geopend als een particuliere universiteit van toegepaste wetenschappen en is goedgekeurd door de Senaat van Berlijn voor onderwijs, wetenschap en onderzoek.

Centraal in het onderwijs van de universiteit is dat het praktijkgerelateerd is, weerspiegeld in de interdisciplinaire projecten die in alle studieprogramma's zijn gerealiseerd en aangevuld met wetenschappelijk georiënteerde, doordachte curricula. De curriculumplanning is gebaseerd op de realiteit van een snel veranderende professionele wereld, waardoor de studieprogramma's voortdurend aangepast worden aan nieuwe eisen. Zowel het personeel als de leden van de raad van trustees zijn betrokken bij de industrie, die deze aanpak versterkt.

Wat onderscheidt ons

Uitstekende studie voorwaarden

Wij stellen hoge normen voor onszelf. Kleine groepen, professoren met sterke achtergronden in hun vakgebied en state-of-the-art apparatuur in onze geluids- en fotografische studio's en in de digitale werkplekken zorgen voor een echt professionele werkomgeving voor onze studenten.

58613_IMG_9987.jpg

Real-world benadering

Met betrekking tot de administratieve en financiële aspecten van de toekomstige beroepen van studenten, projectmanagement, mediawetgeving en mediabedrijven zijn zo veel onderdeel van het curriculum als artistieke en technische opleiding. We houden nauwe banden met belangrijke spelers in de industrie om de inhoud van onze programma's te allen tijde relevant te houden en gericht te zijn op de voortdurend veranderende professionele mogelijkheden.

Levenslang leren

De studenten worden respectvol behandeld als gehele mensen. Het doel is een aanpak aan te moedigen, die oriëntatie geeft in veranderende, opkomende omgeving en ondersteunt levenslang leren. Daarom richten we ons op communicatieve en sociale vaardigheden en praktische projecten, evenals op puur academische onderwerpen.

Vennootschap

Met bijna 600 studenten van ongeveer 20 landen (vanaf mei 2016), 24 professoren, ongeveer 74 docenten, 6 bachelor- en 2 masterprogramma's en 2 SRH-zusteruniversiteiten in Berlijn (samen met 2.000 studenten en 28 programma's), is hdpk een van de succesvolle particuliere universiteiten in Duitsland, en een onderdeel van SRH-groep met 12.000 studenten en 10 universiteiten.

58600_hdpk_DACH.jpg

Locaties

Berlijn

Address
Potsdamer Straße 188
10783 Berlijn, Berlijn, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden