TUM School of Management Heilbronn

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Waar Management Technologie ontmoet

Ervaar onderwijs en onderzoek in een inspirerende omgeving

Bij TUM School of Management verrichten we onderwijs en onderzoek op het snijvlak van management, engineering, natuur- en levenswetenschappen. Gelegen in het hart van München, een bloeiende stad in een van de meest welvarende regio's van Duitsland, genieten we van een academische, culturele en economische infrastructuur die talenten trekt van over de hele wereld.

Sinds de oprichting in 2002 is de faculteit bezig met een breed scala aan onderzoeksprojecten die de kloof tussen disciplines overbruggen. Ons onderzoek richt zich op toekomstige trends en real-world oplossingen die innovatie-gebaseerde bedrijven bevorderen en de samenleving ten goede komen.

Onze zeer gemotiveerde, internationale studentenorganisatie, evenals de samenwerking met gerenommeerde universiteiten en managementscholen wereldwijd, garanderen een wereldwijd perspectief, terwijl de knowhow van de industrie in onze programma's wordt gebracht door een sterke samenwerking met onze zakelijke partners. Samen creëren we een dynamische, inspirerende en internationale gemeenschap.

Maak er deel van uit!114474_beautiful-beauty-carefree-1458318.jpg

Feiten en cijfers

  • 5 Academische afdelingen
  • 300 wetenschappelijk personeel
  • ~ 4M in fondsen van derden (2015)
  • ~ 90 Samenwerking met internationale universiteiten (ca.)

Accreditaties

AACSB International

De Association to Advance Collegiate School of Business (AACSB) is 's werelds grootste alliantie voor bedrijfsonderricht. AACSB Accreditatie is wereldwijd bekend als de langst bestaande, een meest erkende vorm van gespecialiseerde / professionele accreditatie die een instelling en haar zakelijke programma's kunnen verdienen.

EFMD Equis

TUM School of Management kreeg in 2017 de EQUIS-accreditatie van de EFMD. EQUIS is het toonaangevende internationale systeem voor kwaliteitsbeoordeling, verbetering en accreditatie van instellingen voor hoger onderwijs in management en zakelijke administratie.

Vereniging van MBA's

In 2015 heeft de Association of MBA (AMBA) gecertificeerd dat evidence-based managementkennis voldoet aan branchekennis binnen onze drie Executive MBA-programma's.114476_adults-blur-business-people-1811991.jpg

Internationale netwerken

TEM

In 2016 is TUM School of Management toegetreden tot het netwerk Kwantitatieve technieken voor economie en management (QTEM), een internationaal netwerk dat uitstekende studenten, academische partners en internationale bedrijven samenbrengt.

Het QTEM-masterprogramma staat open voor excellente studenten die zijn ingeschreven aan een van de QTEM Academic Partner Institutions.

Global Business School Network

In 2016 is TUM School of Management toegetreden tot het Global Business School Network (GBSN). Het GBSN is een netwerk van gerenommeerde bedrijfsscholen, industrie, stichtingen en hulporganisaties, dat tot doel heeft de toegang tot kwaliteitsvol, lokaal relevant managementonderwijs voor de ontwikkelingslanden te verbeteren. Het netwerk bevordert grensoverschrijdende netwerken, kennisuitwisseling en samenwerking, zowel binnen het netwerklidmaatschap als met de bredere onderwijs- en ontwikkelingsgemeenschappen voor bedrijven.

Missie

Missie

Geaard in het technologische en ondernemende ecosysteem van TUM, leidt TUM School of Management verantwoorde talenten op en streeft zij naar relevant onderzoek om op innovatie gebaseerde bedrijven en samenlevingen in Duitsland, Europa en de wereld vooruit te helpen.

Visie

Een van Europa's leidende managementscholen worden op het snijvlak van techniek en wetenschap, en bijdragen aan oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen.

TUM School of Management - erkend voor uitmuntend onderwijs en onderzoek

Nee. 1 - "WirtschaftsWoche Ranking 2019": TUM School of Management is de topuniversiteit van Duitstalige universiteiten en de tweede van de top algemeen voor bedrijfsonderzoek. Daarnaast werd prof. Helmut Krcmar bekroond als de beste onderzoeker van het bedrijfsleven.

Nee. 1 - In 2018 werd TUM School of Management erkend als de beste Duitse bedrijfsschool in de Worldwide Business Research Rankings, gepubliceerd door Korea University Business School.

Nee. 3 - In 2014 stond TUM School of Management op de derde plaats van alle Duitstalige universiteiten op de ranglijst van "Handelsblatt", Duitslands toonaangevende financiële krant.

20 of 135 - QS World University Rankings: In 2019 plaatste de TUM School of Management 20 van de 135 universiteiten in de wereldwijde Master in Management Rankings.

11 van 12 - In de CHE-ranglijst van 2017 scoorde TUM School of Management drie topranglijsten voor onderzoek en behaalde topposities in 11 van de 12 categorieën met studenten.

Nee. 3 en 7 - Onze hoogleraren behoren tot de meest invloedrijke economen en managementgeleerden in Duitsland en Duitstalige landen volgens "Frankfurter Allgemeine Zeitung" en "Handelsblatt".

Nee. 3 en 9 - FT Master in Management Ranking: ook in 2018 behaalde TUM School of Management twee top tien-ranglijsten voor Master in Management in de vakken Ondernemerschap (9e plaats) en Industrie / Productie (3e plaats).114475_adult-concentrated-concentration-6972.jpg

waarden

Onze bijdrage aan verantwoord management

Wij geloven dat we de samenleving ten goede kunnen komen met ons onderzoek en de opvoeding van individuen die beslissers van de toekomst zullen worden.

Verantwoordelijkheid en integriteit

We doen onderzoek in overeenstemming met de hoogste wetenschappelijke en ethische normen en zetten ons in voor vooruitgang en innovatie om het leven van mensen te verbeteren.

We geven algemene managementvaardigheden met de nadruk op technologie en pleiten daarbij voor de duurzaamheidswaarden van de Verenigde Naties inzake vrijheid, gelijkheid, solidariteit, verdraagzaamheid, respect voor de natuur en gedeelde verantwoordelijkheid.

Passie voor uitmuntendheid

We streven naar uitmuntendheid in onze onderzoeksgebieden en publiceren onze bevindingen om een impact te creëren.

Wij bieden onze studenten op alle niveaus een degelijke wetenschappelijke opleiding, niet alleen om hun start in loopbanen in het bedrijfsleven of in de wetenschap te vergemakkelijken, maar ook om hun kritisch denken te verbeteren, zodat ze verantwoordelijk handelen in relatie tot de samenleving.

Ondernemende houding

We onderzoeken ondernemerschap en innovatie en integreren de resultaten in het onderwijs van onze studenten op alle niveaus om onze studenten in staat te stellen om ondernemend te denken en te handelen.

We moedigen onze TUM-collega's, studenten en promovendi aan om op groei gerichte startups te starten en hun succesvolle ontwikkeling te vergemakkelijken.

Nieuwsgierigheid en openheid

We moedigen onderzoek aan buiten de disciplinaire, institutionele en nationale grenzen om nieuwe perspectieven te openen en nieuwe onderzoeksresultaten en manieren te ontwikkelen om managementpraktijken te benaderen.

We ontwikkelen getalenteerde individuen ongeacht geslacht, nationaliteit, religie of overtuiging, handicap, leeftijd of seksuele geaardheid en zijn vastbesloten om te leren van de culturen, ervaringen en meningen van onze studenten.

Collegialiteit en Gemütlichkeit

We bevorderen een klimaat van wederzijdse interactie, hulp en samenwerking tussen studenten, docenten en administratief personeel.

We cultiveren een houding van Gemütlichkeit - de Beierse manier van leven - en een warme en vriendelijke sfeer binnen de school.

Locaties

München

Address
Technical University of Munich
TUM School of Management
Arcisstraße 21
80333 Munich

München, Beieren, Duitsland

Heilbronn

Address
Am Bildungscampus 2, 74076 Heilbronn, Alemanha
Heilbronn, Baden-Württemberg, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Accreditaties