EIT RawMaterials Academy EMerald

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Van het ijzer en staal van onze spoorwegnetten, vereist voor het vervoer van mensen en goederen, tot goud en zilver gebruikt in het circuit van mobiele telefoons, nodig voor het overbrengen van informatie, materialen zijn van vitaal belang voor het moderne leven. Materialen zijn ook cruciaal voor de transformatie naar een economie die minder broeikasgassen uitstoten. Elektrische voertuigen hebben kobalt en lithium nodig voor oplaadbare Li-ionbatterijen, fotovoltaïsche cellen en zonnepanelen zijn afhankelijk van silicium en zonder tandwieloverbrengende windturbines zijn zeldzame aardelementen nodig om hernieuwbare energie te genereren.

Materialen zijn ook eindig. Er is veel vraag naar slimme, circulaire, hulpbronnenefficiënte manieren om de levering van primaire en secundaire materialen voor de Europese industrie en economie veilig te stellen. We hebben mensen nodig met de juiste kennis, vaardigheden en attitudes om deze overgang te pionieren. Onze EIT-gelabelde programma's bereiden studenten voor om deel uit te maken van de oplossing!


EIT RawMaterials is in staat om studenten een unieke kans te bieden om te leren in een dynamische omgeving, gericht op echte uitdagingen.

EIT RawMaterials wordt geïnitieerd en gefinancierd door het EIT (Europees Instituut voor innovatie en technologie), een orgaan van de Europese Unie. Het EIT-label is een kwaliteitscertificaat dat alleen wordt toegekend aan uitstekende onderwijsprogramma's op Master- en Doctoraalniveau.

Als student van een EIT RawMaterials gelabeld programma, maak je deel uit van het grootste Europese grondstoffenpartnerschap - met meer dan 120 kern- en geassocieerde partners en 180 projectpartners uit meer dan 22 Europese landen afkomstig uit het hoger onderwijs, onderzoeksinstellingen en de industrie. Als een student van het EIT-label, krijg je de kans om deel te worden van dit toegewijde partnerschap en als kampioen een bijdrage te leveren aan de EIT RawMaterials-doelstelling om nieuwe, innovatieve oplossingen te vinden om de duurzame toevoer van grondstoffen in de waardeketen veilig te stellen - van exploratie , mijnbouw en winning, minerale verwerking, recycling en ontwikkeling van circulaire economie strategieën.

EIT RawMaterials wil een nieuwe generatie innovators in Europa op de markt brengen, uitgerust met de nodige ondernemersmentaliteit voor het ontwerpen en leveren van oplossingen. U krijgt ook de kans om internationaal samen te werken om creatieve en duurzame oplossingen te ontwikkelen voor het dringen van middelen en maatschappelijke uitdagingen.

Kortom, het is een geweldige kans om een ​​wereldwijde game-changer te worden, de kennis, vaardigheden en ervaring op te doen die werkgevers op zoek zijn naar toekomstige afgestudeerden en deel te gaan uitmaken van de RawMaterials Academy Label-studentengemeenschap.


EIT RawMaterials Gelabelde programma's bieden u

 • Thesis stageplaatsingen bij toonaangevende Europese bedrijven
 • De kennis om een ​​expert te worden in een bepaalde grondstoffendiscipline, gekoppeld aan een overzicht van de gehele waardeketen van grondstoffen
 • Europese mobiliteit - studie in minstens twee Europese landen
 • Innovatieve 'learning-by-doing', op uitdagingen gebaseerde cursussen die zich richten op echte problemen
 • Lidmaatschap van de EIT Label Alumni Community
 • Cursussen ontworpen om start-up ideeën te koesteren bij accelerators en incubators
 • Studiereizen en bedrijfsbezoeken aan bedrijven en industrieterreinen
 • Nieuwe manieren van leren - online cursussen, virtuele en augmented reality en MOOC's
 • Cursusmodules gewijd aan ondernemerschap en innovatievaardigheden en competenties
 • EIT RawMaterials Innovatie-ondersteuning: businessplanwedstrijden, innovatie-bootcamps, startkapitaal
 • EIT RawMaterials zomerscholen en interdisciplinaire cursussen


Financiële ondersteuning voor studenten

De RawMaterials Academy biedt beurzen tot EUR 9.000 per student die een masteropleiding willen volgen, met extra financiële steun voor studentenbetrokkenheid bij conferenties, zomercursussen en andere evenementen. Verdere mogelijkheden voor beurzen zijn beschikbaar voor geselecteerde programma's via nationale of Europese financieringsinstanties.


EIT RawMaterials Alumni Association

Een groot voordeel van het bestuderen van een EIT RawMaterials gelabeld programma is lidmaatschap van de exclusieve EIT RawMaterials Alumni Association. Dit brengt deelnemers samen uit het volledige scala van EIT RawMaterials-activiteiten, waaronder master- en PhD-programma's, start-ups, ideeënwedstrijden voor bedrijven en cursussen voor professionele ontwikkeling. De vereniging maakt gebruik van het diverse talent en de vele ervaring binnen de EIT RawMaterials-community om haar leden netwerk- en professionele ontwikkelingskansen te bieden, niet alleen binnen grondstoffen, maar ook door links via EIT aan te bieden aan de bredere EIT-alumni. Dit brengt collega's uit de innovatiegemeenschappen Raw Materials, Climate, InnoEnergy, Digital, Food en Health samen om innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen te ontwikkelen en de professionele ontwikkeling van haar leden te ondersteunen.

Locaties

Espoo

Address
Espoo, Finland

Stolberg (Rijnland)

Address
Stolberg (Rijnland), Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Delft

Address
Delft, Zuid Holland, Nederlanden

Bordeaux

Address
Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk

Darmstadt

Address
Darmstadt, Hesse, Duitsland

Grenoble

Address
Grenoble, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk

Luik

Address
Luik, Waals Gewest, België

Metz

Address
Metz, Grand Est, Frankrijk

Luleå

Address
Luleå, Norrbotten County, Zweden

Freiberg

Address
Freiberg, Saksen, Duitsland

Gent

Address
Gent, Vlaanderen, België

Bastaardklaver

Address
741 45 Bastaardklaver, Uppsala County, Zweden

Leuven

Address
Leuven, Vlaanderen, België

Leoben

Address
8700 Leoben, Stiermarken, Oostenrijk

Trento

Address
Trento, Trentino-Zuid-Tirol, Italië

Milaan

Address
Milaan, Lombardy, Italië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: