EPITA Graduate School of Computer Science

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

over Epita

Opgericht in 1984, Epita is een gerenommeerd tweetalig Graduate School of Computer Engineering gelegen in Parijs. Het is een lid van IONIS Education Group, de grootste private hoger onderwijs groep, met zo'n 20 scholen en onderwijsinstellingen. Dankzij zijn unieke pedagogische aanpak, Epita traint haar studenten tot uitstekende ingenieurs die een solide basis van wetenschappelijke kennis en de meest geavanceerde vaardigheden in de digitale sector bogen geworden. Een computer ingenieur opgeleid aan Epita heeft een complete professionele profiel: als computer-technologie is alomtegenwoordig in alle gebieden van een bedrijf, kan een digitale ingenieur werken op het gebied van human resources, marketing, communicatie en zelfs finance. Epita wordt gerangschikt onder de vijf top computer engineering scholen in Frankrijk en heeft partnerschappen ontwikkeld met een breed scala van bedrijven.

In een oogopslag

Geboren in 1984, Epita (van de Franse Ecole pour l'Informatique et les Techniques AVANCEES: School of Computer Science & geavanceerde technieken) is gestaag een reputatie van uitmuntendheid bij multinationale ondernemingen, die vaak rekruteren onze studenten voor het einde van hun studie . Op Epita, zijn computer-en informatietechnologie als fundamentele onderwerpen en zijn altijd in de context van de toekomstige leidinggevende rol van leerlingen en in het perspectief van hun verantwoordelijke positie geplaatst. Wetenschappelijke studies vullen deze opleiding te verbreden en te voltooien de wetenschappelijke cultuur van vitaal belang voor de toekomstige ingenieur.

Streven naar excellentie

Waardoor studenten om te werken in optimale omstandigheden is eerste zorg Epita's. Docenten, administratief personeel, technische middelen en faciliteiten voor onderzoek zijn alle gericht op het succes van Epita studenten die aan de beste erkende professionals in hun vakgebied te worden.

Epita biedt mogelijkheden om nauw worden betrokken bij baanbrekend onderzoek met een intellectueel divers faculteit in staat niet alleen de individuele academische excellentie, maar dat kan ook te maken en kennis toe te passen als onderdeel van een interdisciplinair onderzoeksteam.

Spirit of Innovation Als een van Frankrijks vooraanstaande wetenschap en engineering scholen wordt Epita vastbesloten ervoor te zorgen dat alle studenten hebben zinvolle mogelijkheden voor persoonlijke groei en professionele prestatie in de toekomst.

Geboren met de uitbreiding van nieuwe technologieën, heeft Epita gelijke tred gehouden met hun evolutie. De cursussen, hoewel zeer technisch aan het begin, hebben een groot deel zelfs als de technische complexiteit is toegenomen geopend. Epita nam de tegenovergestelde benadering van de ene door de meeste andere technische scholen aangenomen: terwijl de laatste toegestane informatica in om te proberen om het een plaats, Epita bracht in de andere wetenschappen om informatietechnologie te sluiten en toch zonder verlies van zijn belangrijkste competenties die vormen zijn kracht en identiteit.

Permanent in contact met het bedrijfsleven, Epita deelt ook haar waarden: pragmatisme, verantwoorde risico's te nemen, en de innovatieve geest. De kernwaarden van de studies zijn: actie, verantwoordelijkheid en efficiëntie. Deelnemen Epita geeft je een leerzame ervaring waar de vooruitgang is een "must" en het succes van een "eis".

Progressieve onderdompeling in de zakenwereld Gebouwd rond de werkelijke behoeften van het bedrijfsleven, wordt de Epita curriculum ontworpen om de verwachtingen te voldoen. Vanaf het Improvement Comite en het Wetenschappelijk Comite, waar senior business executives en high-level managers hun input voor de verbetering van de programma's van de school en het onderzoek te richten (IBM, Microsoft, France Telecom, Cisco, Syntec ...) om de klassen zelf vaak onderwezen door erkende professionals die werkzaam zijn in de industrie, het bedrijfsleven is aanwezig op alle niveaus van de school.

Omdat het zo betrokken bij het onderwijs inhoud en proces, bedrijven bieden logischerwijs een van de hoogste salarissen bij afstuderen en jaar na jaar, op volgorde ze de school tot de beste (Rankings gepubliceerd door de belangrijkste Franse business en IT magazines: Ondernemen, 01 Informatique, 01 DSI, Reseaux et Telecoms ...). Tot slot, elk jaar, bedrijven doneren meer dan € 1.000.000 aanbestedende speciale projecten om de school toegepast onderzoek laboratorium, en € 1.000.000 aan het Junior Enterprise programma.

De sleutel tot alle Computer Engineering Carrière Keer op keer, bedrijven stellen dat wat ze het meest waarderen over Epita is de geest van de school, altijd door de nabijheid van de werkelijkheid gemarkeerd: een groot aantal projecten, hoog niveau stages en nauwe betrokkenheid binnen de zakenwereld. Epita alumni hun professionele specialiteiten gelden in uiteenlopende gebieden als software-en hardware-oplossingen voor ontwerp, advisering, onderzoek en ontwikkeling, netwerken management. Kortom, hun vaardigheden te schitteren in alle aspecten van computer engineering. Ze worden onder andere het vervullen van opdrachten: onderzoek engineers, project of studie managers, technisch directeuren, consultants, business managers, operations managers of netwerk architecten.

Op Epita, zoeken we de beste studenten, studenten gewijd aan de uitdagingen die wij aanbieden, studenten die een smaak voor concreet resultaat, een geest van initiatief, en zeer diverse centra van belang. Vijfendertig studentenverenigingen kunnen getuigen van dit. Sommige bestaan ​​al jaren, terwijl anderen slechts een semester kan duren. Het is een kwestie van gevoel en flexibiliteit. Epita is ook wat je er zelf van maakt.

Locaties

Parijs

EPITA

Address
14-16 rue Voltaire
Kremlin Bicêtre Cedex

94276 Parijs, Île-de-France, Frankrijk