ESO Paris - École Supérieure d’Ostéopathie

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

presentatie

De School voor Osteopathie werd geboren in april 1990 op initiatief van de huidige president

Instelling van particulier hoger onderwijs geregistreerd bij het rectoraat van de Academie van Créteil - Kanselarij van de Universiteiten, goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid bij besluit van 9 augustus 2007.

De taak van ESO is om exclusieve, verantwoordelijke en competente artsen op te leiden, in overeenstemming met de aanbevelingen van de International Society of Osteopathy en de Wereldgezondheidsorganisatie op het gebied van preventie en behoud van de gezondheid.

ESO Parijs is de historische school voor de opleiding van osteopaten na een bachelor in Frankrijk. Vanaf de oprichting hanteert het etablissement een voorloperbenadering van osteopathietraining door als eerste :

 • In Frankrijk, na het baccalaureaat of gelijkwaardig, een volledige universitaire opleiding , dat wil zeggen 5 jaar voltijdse opleiding in osteopathie.
 • Vraag het Directoraat van Gezondheid en Sociale Actie voor de wettigheid van initiële opleiding in osteopathie na het Baccalaureate (1990).
 • Verzoek om registratie van zijn / haar hoger onderwijsactiviteit bij het ministerie van Nationaal Onderwijs (1992).
 • Het onderwijs opmaken volgens de normen die door de Europese Unie in Bologna (2001) zijn vastgesteld.
 • De registratie van zijn diploma , het Franse diploma van osteopathie, verkrijgen in de National Directory of Professional Certifications (gecertificeerd diploma van niveau II, decreet van 10 april 2009 - PB van 21 april 2009). In 2014 werd ESO bevestigd zijn diploma te registreren in niveau I ( ministerieel besluit van 20 januari 2014).

  neck and shoulder treatment at physical therapistJesper Aggergaard / Unsplash

De waarden van ESO: Passie en precisie

De missie van ESO Parijs is om zeer competente en zeer competente beoefenaars op het gebied van osteopathie op te leiden, op Europees niveau erkend door de beroepsorganisaties en bijgevolg volledig in hun beroep te kunnen leven.

Studenten van ESO Parijs zijn osteopaten opgeleid in wetenschappelijke strengheid, in een minimum van 5 jaar. Voor afgestudeerden van osteopathie biedt ESO Parijs een optioneel extra jaar dat nieuwe kansen biedt gericht op onderzoek, onderwijs of verschillende specialiteiten (peri-natale osteopathie, aquatische osteopathie, sportosteopathie, geriatrische osteopathie).

De certificering van ESO Parijs volgens ISO 9001-normen voor de kwaliteit van het onderwijs, de organisatie en het management, in mei 2003, getuigt van de kwaliteitsinspanning die door de instelling wordt ondersteund en haar inzet om studenten (en hun ouders!) die hem hun vertrouwen gaven. De tevredenheid van de studenten gaat voorbij aan de studievoorwaarden die hen worden voorgesteld en het succes dat aan het einde van deze studies zou kunnen zijn. ESO Parijs streeft dit belangrijke succesdoel na via:

 • Een programma van keuze en hoog niveau, door middel van een langdurige multifunctionele en generalistische training met een optioneel extra jaar en optionele specialisatie (baccalaureaat 5 1)
 • Een geïntegreerde kliniek, de grootste osteopathische kliniek in Frankrijk, die meer dan 25.000 interne consulten per jaar biedt en studenten een progressieve, regelmatige en terugkerende professionele ervaring biedt, waaraan meer dan 10.000 osteopathische consulten buiten de instelling moeten worden toegevoegd in openbare, particuliere of associatieve ziekenhuizen
 • Een faculteit bestaande uit academische specialisten , professoren , ervaren beoefenaars , onderzoekers en internationaal gerenommeerde internationale sprekers
 • Een duurzame relatie met het universitair hoger onderwijs, aan de basis van uitgebreide opleidingen en specifieke stages
 • Een leraar / student-ratio van bijna 1 op 12
 • Gemeenschappelijke reflectie en onderzoekswerk in kleine groepen: TP, TD, case studies, projecten, tutorials, ...
 • Absolute autonomie , waarmee hij zijn eigen programma's kan ontwikkelen en aanpassen (vaak in verband met andere Franse of buitenlandse instellingen), om zichzelf uit te rusten met de menselijke en materiële middelen die hij nodig heeft om efficiënt te zijn en de een technologische universiteit op menselijke schaal.

plaats

De Ecole Supérieure d'Osteopathie ligt in het hart van de universiteitscampus Marne-la-Vallée, op een bevoorrechte locatie waar Franse en buitenlandse studenten hogere studies kunnen volgen in een rustige en groene omgeving, hoewel ze in de buurt liggen van Parijs (luchthavens Roissy Charles De Gaulle en Orly 30 minuten, Paris Gare de Lyon 20 minuten met RER A). ESO verwelkomt 600 studenten per jaar, alle studieniveaus gecombineerd. De nabijheid van andere grote scholen op de campus bevordert de uitwisseling tussen mensen met verschillende achtergronden.

Locaties

Champs-sur-Marne

Address
8 rue Alfred Nobel – Cité Descartes – 77420 CHAMPS SUR MARNE
77420 Champs-sur-Marne, Île-de-France, Frankrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: