Lees de Officiële Beschrijving

106029_105926_coverpage.jpg

Partner van de Kamer van Koophandel en Nijverheidsindustrie van Nantes, L'École De Design Nantes Atlantique is een particuliere instelling voor hoger onderwijs gewijd aan designberoepen, in samenwerking met de Universiteit van Nantes.

Opgericht in 1988 en erkend door de staat, is de school een non-profitorganisatie.

106031_yellow-metal-design-decoration.jpg

Vier kernwaarden

Het project van de school is gebaseerd op vier waarden die onze visie op design belichamen:

 • de erkenning van creatieve werkers als ware professionals,
 • de promotie van design als een sterke economische troef,
 • ontwerp als trigger voor innovatie,
 • ontwerp als een praktijk die sociale, economische en milieukwesties op een verantwoorde manier aanpakt.

Ontwerpkennis door L'École de design

 • een 3-jarig undergraduate-programma, waarin studenten zich specialiseren in een van de 8 opties: Interieurarchitectuur, Scenografie, Grafisch ontwerp, Motion Design, Interactieontwerp, Gameontwerp, Productontwerp of Transportontwerp.
 • een 2-jarige postdoctorale opleiding die leidt tot een Master's Degree in Design (MDes), gecertificeerd door het Franse Ministerie van Hoger Onderwijs. Postdoctoraal kiezen tussen een van de 10 aangeboden multidisciplinaire programma's, inclusief een 2-jarig curriculum in de leertijd.
 • Beroepscursussen onder toezicht van het beroepsopleidingscentrum voor opleidingscentrum Creation and Industrial Innovation (CFA) dat leidt tot een hoger beroepsdiploma (BTS), een bachelordiploma of een universitair diploma.
 • Permanente educatie.
 • Zakelijke diensten en ontwerpbevorderende activiteiten.

Tot 1.465 studenten zijn geregistreerd najaar 2018.

106032_pencil-typography-black-design.jpg

Een instelling die is geworteld in zijn territorium en open is voor de wereld

Sinds 1998 bevindt L'École De Design Nantes Atlantique zich op de technologische campus Atlanpole La Chantrerie, in het noordoosten van Nantes (Frankrijk), gehuisvest in een op maat gebouwde faciliteit dankzij de steun van de lokale autoriteiten (Nantes Saint-Nazaire Kamer van koophandel en industrie, de regionale autoriteiten van het Pays de la Loire, de plaatselijke gemeente Loire-Atlantique, Nantes Métropole). De enige ontwerpinstelling in West-Frankrijk, de school profiteert van een unieke regionale situatie.

Al tien jaar volgt het proactief een naar buiten gericht internationaal ontwikkelingsbeleid: academische uitwisselingsprogramma's, deelname aan de internationale vereniging Cumulus, opening van vier internationale studio's (China Studio in Shanghai, India Studio in Pune, Brazilië Studio in São Paulo, Le Studio Montréal in Canada) verschillende internationale MDes

L'École De Design Nantes Atlantique is een actief lid van verschillende academische netwerken en professionele organisaties: Conférence des Grandes Écoles (Franse hogeronderwijsinstellingen van topniveau), Campus France ... Al vele jaren worden haar studenten bekroond met prestigieuze prijzen competities. De succesvolle loopbaan van onze afgestudeerden is een goed bewijs van de kwaliteit van onze lesmethoden.

Een centrum voor ontwerp en innovatie

L'École de design heeft een expertise opgebouwd op vier sociaal-economische gebieden, waarbij eductie, experimenteel onderzoek en innovatie worden gecombineerd, via vier Design Labs:

 • READi Design Lab gewijd aan digitale cultuur,
 • Sustainable Cities Design Lab gewijd aan de evolutie van mobiliteit en gebouwde omgeving,
 • Nieuw eetgewoonten designlab gewijd aan voedselsystemen,
 • Care Design Lab gewijd aan gezondheid, kwaliteit van leven en sociale innovatie.

Opleidingen te volgen in:
 • Engels

Deze school biedt ook:

Bachelor

L’École De Design Nantes Atlantique

De International Class verwelkomt Franse studenten en internationale studenten van verschillende nationaliteiten die willen deelnemen aan een MDes-programma via het derde ... [+]

3e jaar / Internationale Klasse

De International Class verwelkomt Franse studenten en internationale studenten van verschillende nationaliteiten die willen deelnemen aan een MDes-programma via het derde (en dat is het laatste) jaar van de bachelor-niveaubewaking.

Het doel is ook om studenten van onze partnerscholen te verwelkomen voor een academisch uitwisselingssemester.

Studenten van over de hele wereld die een minimum van twee jaar hebben afgerond in ruimtelijke, interieur, product, visuele communicatie, interactie ontwerp of grafisch ontwerp komen in aanmerking voor toepassing.

Studenten zijn georganiseerd in een van de vier programma's, afhankelijk van hun eerdere studies:... [-]

Frankrijk Nantes Brazilië São Paulo China Sjanghai India Pune  + 4 Meer
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Présentation du China Studio de L’École de design Nantes Atlantique (sous-titres français)