Lees de Officiële Beschrijving

21 jaar passie

Een innovatief pedagogisch project

Voor spannende transacties

IDEM is een internationale school met een menselijke dimensie en onbeperkte ambitie voor haar studenten met haar twee campussen in Perpignan en Barcelona.


IDEM, de school die door de profs wordt geprezen

Sinds 1997 biedt IDEM een innovatieve aanpak voor creatieve en digitale ambachten, gesanctioneerd door staatstitels, Bachelors of Arts en certificeringen. Haar pedagogische uitmuntendheid en haar nabijheid tot de acteurs van de verschillende beroepen die ze voorbereidt, zorgen ervoor dat haar studenten een succesvolle toegang krijgen tot het professionele leven.

 • 1997 Oprichting van IDEM-formatie
 • 2003 Creatie van IDEM Hoger Onderwijs
 • 2011 Oprichting van IDEM Barcelona
 • 2016 Opening van de grensoverschrijdende regionale CFA voor creatieve en digitale industrieën
 • 2018 Opening van het nieuwe audiovisuele productieplatform van de digitale pool van Le Soler.
ZMorph Multitool 3D Printer / Unsplash

Het IDEM is:

 • RECA lid,
 • met de naam Regional School of Digital,
 • Grensoverschrijdende CFA,
 • School voor Hoger Onderwijs,
 • Referent in training voor creatieve en digitale beroepen

IDEM is een van de belangrijkste opleidingsscholen voor creatieve en digitale ambachten. Met zijn dubbele campus (Perpignan - Barcelona) en het door de staat gecertificeerde curriculum als het hart van nieuwe technologieën, biedt IDEM een oriëntatie op toekomstige beroepen, waaronder webontwikkeling, grafisch ontwerp, digitale communicatie, audiovisuele, 2D-animatie en 3D, videogames en geluidberoepen.


Horizon 2020

IDEM is al 20 jaar een drijvende kracht en een speler in de digitale ontwikkeling van het Catalaanse grondgebied. De toename van zijn reputatie en zijn personeelsbestand is altijd gepaard gegaan met de verwerving van een nieuw pand om zijn klaslokalen en implementatiegebieden (studio, filmset, enz.) Te huisvesten.

Tijdens dit avontuur was de gemeente Soler de centrale en historische partner, waardoor onze school in staat was om aan al deze logistieke uitdagingen te voldoen.


Vandaag neemt IDEM een nieuwe stap door het hart te worden van de digitale hub die in 2020 bij Soler zal worden opgericht om de digitale sector van de stedelijke gemeenschap te versterken en samen te stellen.

De school zal daarom nieuwe gebouwen integreren op bijna 4000 m2 die speciaal hiervoor zijn ontworpen met applicatiestudio's, een polyvalente ruimte en ruimten die speciaal zijn toegewijd aan onze vakgebieden.

Dit geheel van gebouwen zal centraal staan ​​in een district dat zich toelegt op digitale bedrijven en zal IDEM in staat stellen om de synergie met economische spelers in de creatieve en digitale industrie verder te versterken.


Zo zal de digitale pool samenkomen:

 • IDEM Creative Arts School
 • Het eerste grensoverschrijdende opleidingscentrum voor leerwerkplaatsen voor creatieve en digitale industrieën (CFA)
 • De regionale school voor digitaal
 • Het Media Action Center, een groep van 24 startups in de sector gecertificeerd door DATAR sinds 2011
 • Een incubator, een kinderdagverblijf en een zakelijk hotel, ondersteund door de meest bevestigde professionals van het cluster.
 • Een multi-activiteitszaal met 700 zitplaatsen

Onze cursussen in grafisch ontwerp, digitaal ontwerp en motion design

Stel je voor creatieve concepten, voer reclamecampagnes uit, geef leven aan innovatieve en indrukwekkende beelden, koppel een mobiele applicatie of een website. Training met erkende professionals, dat is wat wij voorstellen aan IDEM voor toekomstige creative directors, motion designers, UI

Onze training in 2d-animatie, 3D-animatie, generalistische 3d en conceptart

Creëer personage- en scenery-concepten, storyboard een verhaal, breng personages tot leven door ze te animeren, 3D-assets te modelleren en te textureren, en verrijk een project met speciale effecten. Training op een van de 25 RECA-scholen, dat is wat wij voorstellen bij IDEM voor de toekomstige Artists Concepts, 3D-generalisten, 2D- en / of 3D-animators, FX-specialisten!

Onze audiovisuele en rijke mediatraining

Leg het beeld en het geluid vast, laat u bedienen door een verhaal, sublimeer met de kalibratie, zorg voor de geluidsopname en realiseer het klankverband, verrijk de inhoud met speciale effecten. IDEM biedt al deze vaardigheden die worden overgebracht door een team van beeld- en geluidsprofessionals voor toekomstige directeuren, technici en postproductiemanagers!

Onze opleiding in gezonde beroepen

Geluid is overal, het omringt ons elk moment, het is een integraal onderdeel van onze omgeving, we voelen het, we luisteren ernaar, het raakt ons. Je droomt om het te creëren, te transformeren, te mixen, te sublimeren ... IDEM-professionals trainen je in al deze vaardigheden voor toekomstige discografische regisseurs, geluidstechnici, opnamestudio-assistenten, geluidsmanagers geluidsmanagers

Onze training in applicatieontwikkeling, website, front end en back-end

Ontwikkel een hybride of native mobiele applicatie, beheer de ontwikkeling van een dynamische website of een websoftware. Training met professionele ontwikkelaars, dat is wat we bieden bij IDEM voor toekomstige webprojectmanagers, client-side en server-side ontwikkelaars, snelle of Android-ontwikkelaars!

Opleidingen te volgen in:
Frans

Deze school biedt ook:

Bachelor

L’IDEM Perpignan

Beeld en geluid nemen een prominente plaats in onze omgeving in via de media (televisie, radio, internet), bioscoop, reclame en amusement. Naast de betekenis van storytel ... [+]

Vastleggen van de intensiteit van beeld en geluid

Beeld en geluid nemen een prominente plaats in onze omgeving in via de media (televisie, radio, internet), bioscoop, reclame en amusement.

Naast de betekenis van storytelling, heb je een goed gevoel voor ruimte, geluid, beeld en een goed begrip van evenementen om altijd fans te zijn van steeds veranderende technologieën. Deze transacties zullen u ook stroomopwaarts van de informatiestroom als postproductie plaatsen.

Inhoud van het Curriculum

Het gevoel voor detail en je multivaardigheden zullen je enorme mogelijkheden bieden om beelden te maken voor een steeds groter publiek.

Tijdens je training ontdek je de essentiële lessen om de hele productieketen en de verwerving van de eerste professionele automatisering te begrijpen. De verdieping van de gekozen specialisatie: film- en televisieproductie, beeld, geluid, montage, special effects, special effects, sound design en productie, etc.... [-]

Frankrijk Perpignan
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
L’IDEM Perpignan

Het IDEM biedt meer dan 3 jaar een veelzijdig en uitgebreid hoger onderwijs dat toegang biedt tot alle sectoren van muziek en audioproductie. Met deze training kunt u de ... [+]

We voelen het, we luisteren ernaar, het raakt ons. Je droomt ervan om het te creëren, het te transformeren, het te vermengen, het te sublimeren

Het IDEM biedt meer dan 3 jaar een veelzijdig en uitgebreid hoger onderwijs dat toegang biedt tot alle sectoren van muziek en audioproductie.

Met deze training kunt u de werking en kennis van het professionele netwerk van de muziek- en audiovisuele industrie, het beheer, de productie en de productie-follow-up van een audio-, muziek- en multimediaproject benaderen.

Inhoud van het Curriculum

Ons unieke programma is gebaseerd op een diepgaande theoretische basis, een muzikale cultuur aangepast aan de verschillende productiegebieden, een techniek die wordt aangedreven door de exploitatie van professionele audioapparatuur met de nieuwste technologie: mengpaneel, controllers, software voor audioproductie, omroepsysteem.... [-]

Frankrijk Perpignan
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
L’IDEM Perpignan

Werken in animatie betekent een voortdurend evoluerend veld integreren dat artistieke en technische vaardigheden verbindt. Afhankelijk van de vaardigheden en specialiteit ... [+]

Een midden in Avant Garde, om magie en illusie te creëren

Geanimeerde cinema is een uiterst dynamische sector en Franse animators zijn nu overal op de wereld gewild. Naast cinema en videogames, is 2D / 3D-animatie ook aanwezig in communicatie en internetproductie.

Inhoud van het Curriculum

Werken in animatie betekent een voortdurend evoluerend veld integreren dat artistieke en technische vaardigheden verbindt. Afhankelijk van de vaardigheden en specialiteiten van de studenten zijn de mogelijkheden gevarieerd: storyboard, lay-out (ontwerp van sets), personageontwerp (tekenaarstekening), 2D- of 3D-animatie, artistieke richting, realisatie, enz.

Deze cyclus vereist motivatie en nauwgezetheid. Het eerste jaar zal worden gebruikt om de hele productieketen te begrijpen. Vanaf het tweede jaar kun je je specialiseren in concept-art, traditionele 2D- en digitale animatie, 3D-animatie of 3D-computergraphics.... [-]

Frankrijk Perpignan
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
L’IDEM Perpignan

De cursus "visuele communicatieontwerper" nodigt u uit om uw creativiteit te overstijgen en er uw bedrijf van te maken. Met een duur van 4 jaar (1 voorbereidend jaar en 3 ... [+]

Geef gevoel, geef zichtbaarheid

Visuele communicatie combineert de zoektocht naar concepten, grafisch ontwerp en digitaal ontwerp om te communiceren met 360 ° (posters, websites, smartphone-applicaties, logo's, verpakkingen, reclamespots, enz.) En zorgt voor de ontwikkeling van een gezond bedrijf. klant.

De ontwerper empathiseert en luistert naar zijn cliënt en zijn doelen. Hij ontwikkelt een strategie van middelen en resultaten die hij implementeert door middel van zijn voorstellen van creatieve concepten en grafische producties.

Visuele communicatie omvat een reeks creatieve en opwindende beroepen die door alle soorten bedrijven worden gezocht tot ver buiten de enige communicatiebureaus.... [-]

Frankrijk Perpignan
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands