Lees de Officiële Beschrijving

60853_Screenshot-2017-11-16GroupeSupdeCoLaRochelle.png

Een groep die zich toelegt op het hoger onderwijs

De La Rochelle Business School werd in 1988 opgericht en was een van de eerste groepen in het hoger onderwijs in Frankrijk. De Groep heeft niet alleen een sterke aanwezigheid in de lokale regio, maar ook op internationaal niveau, ondersteund door een groot netwerk van partneruniversiteiten en bedrijven, zowel in Frankrijk als wereldwijd.
De Groep is onafhankelijk en autonoom in haar besluitvorming, is multidisciplinair en heeft meerdere campussen en beschikt vandaag over 5 verschillende scholen met een sterke identiteit, gericht op inzetbaarheid en verantwoordelijkheid.

1 Groep / 5 Scholen

De groep omvat de La Rochelle Business School , La Rochelle School of Tourism

60855_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle.png

 • Bachelor Bedrijf - BBA International - Maser in Management - MSc en MBA
 • Gerangschikt in de top 20 van de beste Franse business schools
 • Een school die AACSB-geaccrediteerd is voor alle programma's en EPAS geaccrediteerd voor zowel de BBA International als de Master in Management.

60859_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle1.png

 • Bachelor in toerisme en gastvrijheid - MSc in Tourism
 • De enige Franse school waarvan de cursussen UNWTO.TedQual zijn geaccrediteerd.

60858_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle2.png

 • Bachelor in webdesign en grafische communicatie

60857_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle3.png

 • Bachelor Foundation Year
 • Business Foundation-programma
 • Zomer- en winterscholen
 • Frans als vreemde taal

60856_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle4.png

 • Executive Education en zakelijke diensten.

WIJ BIEDEN PROGRAMMA'S AAN DIE IN HET FRANS OF IN HET ENGELS WORDEN GEBEURD.

Een campus met een wereldwijde blik

Als universiteitsstad bij uitstek trekt La Rochelle studenten, leraren en docenten van over de hele wereld aan. Op de stadscampus vormt deze culturele diversiteit een ware rijkdom, waar verschillende ervaringen kunnen worden gedeeld.

Internationale studenten vertegenwoordigen 22% van de studenten

De Groep verwelkomt ongeveer 3500 studenten, van wie er 785 internationaal zijn en 82 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen. Daarnaast bestaat 41% van de onderwijsfaculteit uit internationale researchdocenten en bedrijfsdocenten.

Dit internationale element vormt een echte aanwinst voor de hele 'gemeenschap' van onze Groep, waarbij verschillende culturele aspecten en internationale ervaringen worden geïntroduceerd, waardoor een beter begrip van het bedrijfsleven mogelijk wordt ... op mondiaal niveau. Het biedt ons ook de mogelijkheid om professionele vaardigheden te ontwikkelen die in overeenstemming zijn met zowel de problemen waarmee we geconfronteerd worden, als de behoeften van internationale bedrijven.

Accreditaties en ranglijsten

60866_Screenshot-2017-11-16MBA-15836X500jpgimagemJPEG1536500pixels.png

Financiële tijd ranglijst
In 2014 ontving La Rochelle Education Group na ontvangst van de AACSB-accreditatie de prestigieuze internationale ranglijst van de Financial Times. Vandaag telt deze ranglijst 95 grote business schools, waarvan 24 Frans. Dit jaar werd La Rochelle Business School 5e in de categorie 'Internationale cursuservaring' voor haar Master in Management-programma.

60864_Screenshot-2017-11-16logo-AACSB-logo-EQUIS-logo-EPAS-logo-AMBApngimagemPNG320200pixels.png

AACSB, een garantie voor internationale uitmuntendheid
Sinds 2013 is de La Rochelle Business School geaccrediteerd door AACSB, een internationaal toplabel van slechts 5% van de business schools wereldwijd. AACSB werd opgericht in 1916 en is de oudste van de accreditaties, waarvan het doel is om de missie van de school, de kwalificaties van de faculteit, intellectuele bijdragen en de onderwijsprogramma's, met het oog op het waarborgen van de algehele kwaliteit en continue verbetering.

60867_Screenshot-2017-11-16Tedqual-LogojpgimagemJPEG198198pixels.png

NWTO.TedQual-certificering

In 2009, La Rochelle School of Tourism

60865_Screenshot-2017-11-16logo_qualite-fle_maria_128x174jpgimagemJPEG128174pixels.png

FLE Qualité - het kwaliteitslabel French and Foreign Language
Het IEF Frans Taalinstituut binnen La Rochelle Education Group heeft het FLE Qualité-label ontvangen voor zijn basiscursussen in het Frans als vreemde taal. Het label wordt toegekend door drie verschillende ministeries (Ministerie voor Nationaal Onderwijs, Hoger Onderwijs en Onderzoek, Ministerie van Cultuur en Communicatie en Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling) en is een garantie voor kwaliteit met betrekking tot de aangeboden diensten (opnames, onthaal, huisvesting, administratieve ondersteuning, faciliteiten), het aangeboden onderwijs en de aangeboden programma's.

Sleutel figuren

 • 1988: La Rochelle Education Group werd opgericht
 • 3500 studenten op de campus
 • 785 internationale studenten
 • 14 500 afgestudeerden
 • 82 nationaliteiten
 • 41% internationale professoren
 • 170 partneruniversiteiten in 48 landen
 • 50 studentenverenigingen en clubs
 • 102 permanente faculteit (waarvan 72 in management science)
 • 58 onderzoeksprofessoren
 • 204 managementbeoefenaars
 • 57 belangrijke zakelijke partners
 • 12 000 m² gebouwen
Opleidingen te volgen in:
Engels
Frans

Deze school biedt ook:

BBA

La Rochelle Education Group

De BBA International is een echte springplank voor degenen die internationaal willen werken of in een multiculturele omgeving willen werken. Dankzij zijn accreditaties wo ... [+]

De BBA International is een echte springplank voor degenen die internationaal willen werken of in een multiculturele omgeving willen werken. Dankzij zijn accreditaties wordt de kwalificatie internationaal erkend en kunt u overal ter wereld werken of studeren.

De BBA International is een 4-jarig post-high schoolprogramma aangeboden door La Rochelle Business School om studenten op te leiden die een internationale carrière in management zoeken. De duur van het programma is in overeenstemming met internationale bachelordiploma's. Door een groot aantal academische en professionele ervaringen, zal meer dan de helft van je studietijd in het buitenland doorgebracht worden.

Dit programma staat open voor studenten die:afgestudeerd aan de middelbare school of internationale equivalental een 1-jarige post-High School kwalificatie voltooidal een 2-jarige post-High School kwalificatie... [-]
Frankrijk La Rochelle
September 2019
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Bachelor

La Rochelle Education Group

Het Bachelor in Business-programma biedt studenten een solide basis in het bedrijfsleven, waardoor ze de fundamenten van management (marketing, boekhouding en financiën, ... [+]

Het Bachelor in Business-programma biedt studenten een solide basis in het bedrijfsleven, waardoor ze de fundamenten van management (marketing, boekhouding en financiën, human resources en bedrijfsstrategie) kunnen ontdekken. Bovendien kan het programma worden gepersonaliseerd om de doelstellingen en het project van elk van onze studenten weer te geven. Ze ontwikkelen met vertrouwen hun professioneel project en garanderen zo hun toekomstige inzetbaarheid.

De Bachelor in Business is een 3-jarig algemeen bedrijfsmanagementprogramma , open voor studenten die zijn afgestudeerd aan de middelbare school of internationale equivalent. Toelating gebeurt via een selectieve ingangstest. De cursus is een bachelordiploma op het gebied van business, sales en marketing management en is bedoeld om studenten voor te bereiden op het bedrijfsleven in zowel Frankrijk als in het buitenland. Het fungeert als een springplank voor verdere studies (bijv. Master in Management programma, MBA of MSc) of, dankzij de verschillende stages die zijn ondernomen, studenten kunnen kiezen om direct naar de arbeidsmarkt (100% werkgelegenheidsgraad).... [-]

Frankrijk La Rochelle
January 2020
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
La Rochelle Education Group

De bachelor in toerisme ... [+]

De bachelor in toerisme/>

De bachelor in toerisme

Dit programma bereidt studenten voor op een reeks carrières in het toerisme, waaronder vrijetijdsmanagement, hospitality management, evenementenbeheer en bestemmingsbeheer. Het leidt studenten op tot veelzijdige, operationele managers op een gemiddeld managementniveau en fungeert als springplank voor verdere studies zoals een gespecialiseerd MBA of MSc.

De bachelor in toerisme

De bachelor in toerisme

Jaar 1: De fundamenten van management en toerisme verwervenJaar 2: Conce... [-]
Frankrijk La Rochelle
January 2020
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
La Rochelle Education Group

De digitalisering van bedrijfsactiviteiten in alle sectoren leidt tot nieuwe banen en vaardigheden. De bachelor in webdesign en grafische communicatie is gebaseerd op de ... [+]

De digitalisering van bedrijfsactiviteiten in alle sectoren leidt tot nieuwe banen en vaardigheden. De bachelor in webdesign en grafische communicatie is gebaseerd op de ervaring en de kracht van zowel La Rochelle Education Group als ICAN en streeft ernaar aan deze behoefte tegemoet te komen door een kwalitatief en erkend professioneel programma aan te bieden.

Via de Bachelor in Web Design en Grafische Communicatie, leer je hoe je websites kunt bouwen en grafische communicatie-elementen kunt ontwikkelen. Tegenwoordig heeft u naast deze vaardigheden die zeer gewild zijn bij bedrijven, andere competenties nodig zoals uitstekende communicatieve vaardigheden, artistieke vaardigheden en technische kennis, die allemaal deel uitmaken van het programma.... [-]

Frankrijk La Rochelle
October 2019
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

La Rochelle: the place to be, the place to study!

Class of 2016: International graduates share their experience with you

La Rochelle Business School International Students share their experience

Welcome Days at La Rochelle Education Group!

Groupe Sup de Co La Rochelle
Address
102 RUE DE COUREILLES
17024 La Rochelle, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk
Website
Telefoonnr.
+33 (0)5 16 19 63 94