Georgian American University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Geschiedenis van Georgian American University

Uitwerking van het universitaire project

De Georgian American University (GAU) werd in 2001 opgericht als een MBA-project van Elene Jamarjashvili MBA, tijdens haar studie aan de Atlanta State University (VS). Aanvankelijk werd de universiteit ontworpen als een rechtenstudie met de afgestudeerden om een Juris Doctor (JD) diploma te behalen.

In Atlanta ontmoette Elene Jamarjashvili Kenneth A. Cutshaw, een prominente advocaat in de Verenigde Staten en Europa. Mr. Cutshaw was oprecht geïnteresseerd in de oprichting van de universiteit en stemde ermee in om de universiteit te helpen een partnerschap op te zetten met een van de toonaangevende Amerikaanse Law Schools - Washington University, Washington, DC.

Begin 2002 keerde Elene Jamarjashvili terug naar Tbilisi en begon het businessplan te verfijnen en op zoek te gaan naar de geschikte investeerder (s). In die tijd ontmoette ze R. Michael Cowgill, de door de VS gefinancierde consultant van de Georgische regering voor de implementatie van de Baku-Ceyhan (BTC) en Zuid-Kaukasus (SCP) -pijplijnprojecten. De heer Cowgill stemde ermee in om mevrouw Jamarjashvili te adviseren en vervolgens de universiteitsvoorzitter te worden.

Oprichting van de Georgian American University

De vraag in Tbilisi naar een echt westerse universiteit was zo duidelijk dat ondanks het feit dat er in die tijd al twee internationale bedrijfsscholen in werking waren, de belangstelling voor een programma met gezamenlijke programma's in het bedrijfsleven en het recht substantieel genoeg was om vooruitgang te boeken met de opening van een Business School en Law School aan de Georgian American University in 2005.

In februari 2005 werd een gezamenlijke naamloze vennootschap van Amerikaanse en Georgische beleggers gevormd. Deze toegewijde groep en de Raad van Bestuur hebben financiële en operationele managementnormen vastgesteld die in overeenstemming zijn met de strikte internationale, ethische en educatieve normen die noodzakelijk zijn. Deze groep investeerders beschikte over een breed scala aan kennis en ervaring, zoals:

  • Ervaring met de Verenigde Staten, Georgisch en internationaal recht;
  • Ervaring met de Verenigde Staten, Georgische en internationale zaken, bankwezen, financiën en management;
  • Public relations in Georgia en internationaal;
  • Ervaring met de Amerikaanse, Georgische en internationale onderwijssystemen; en
  • Ervaring met de regering van de Verenigde Staten.
Ontwikkeling van de universiteit

Vanaf zijn oorsprong heeft GAU veel veranderingen, uitdagingen en successen ervaren. Waar de markt dit vraagt, zijn er nieuwe programma's geïntroduceerd die bestaande programma's verder ontwikkelen en verbeteren. De drang naar perfectie van het onderwijsproces en het management van de universiteit is bij elke oprichter, bestuurslid, faculteit en medewerker aanwezig.

GAU heeft een van de, zo niet de hoogste plaatsingspercentages van zijn studenten en afgestudeerden in Georgië, gedeeltelijk als gevolg van de uitzonderlijke professionele en praktische vaardigheden die zijn ontwikkeld, evenals de concentratie van professioneel Engels.

In het academisch jaar 2011/2012 voegde GAU het programma Internationale Betrekkingen en Diplomatie toe aan haar Law School, wat resulteerde in de naamswijziging van de Law and Social Sciences School. In het academisch jaar 2012/2013 opende GAU, als gevolg van de succesvolle prestaties van zowel zijn Business- als Law Schools en rekening houdend met de prioriteiten van de staat en de marktvraag, de Natural Sciences and Engineering School . In het academisch jaar 2013-2014 heeft GAU de Liberale School voor Onderwijs en Humanitaire Wetenschappen toegevoegd.

Op regelmatige basis krijgen GAU-studenten unieke kansen via stages om met lokale organisaties te werken. GAU-studenten kunnen ook deelnemen aan buitenlandse universitaire uitwisselingsprogramma's.

Voor het academisch jaar 2012/2013 verhuisde GAU naar een nieuwe campuslocatie (8 Merab Aleksidze St.) die meer in overeenstemming was met de hoge universitaire normen. Het 6000 m² grote gebouw bevat grote klaslokalen, een moderne bibliotheek / computercentrum, een café, een fitnessruimte, auditoria en een theater. Dit, samen met uitgestrekte terreinen, creëert een aangename en productieve academische omgeving.109255_pexels-photo-1595391.jpeg

accreditatie

In 2014 heeft GAU een accreditatie van 5 jaar gekregen van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen van Georgië. Alle academische programma's van GAU zijn geaccrediteerd en volledig relevant voor de normen die zijn vastgesteld door het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Bovendien realiseert GAU de principes van het Bolognaproces .

Ethische code

GAU Code of Ethics is de formulering van ethische principes, waarden en gedrag van medewerkers van Georgian American University (leraren onder hen) en de studenten.

Het doel van de code is hulp te bieden aan het personeel en de studenten bij het oplossen en vaststellen van ethische kwesties, die zich kunnen voordoen in de periode van werk en studie. De code is ook gericht op de regulering van relaties tussen collega's, studenten, universiteiten en nationale en internationale groeperingen.

Met behulp van de Code begeleidt GAU, samen met academisch onderwijs, de leer van kwesties van transparantie en oprechtheid, eerlijkheid en respectwaarden, morele en sociale verantwoordelijkheid.

GAU Code of Ethics wordt opgezet en samengevat op basis van beschikbare bronnen. Speciale aanwijzingen met betrekking tot de eerlijkheid en de verantwoordelijkheden van de docenten van de docenten zijn overgenomen van de webpagina van de Amerikaanse universiteit. De ethische code van de Georgian American University (alle bijgewerkte versies) wordt ondertekend door elke student, docent en staflid.109256_pexels-photo-256455.jpeg

Locaties

Tbilisi

Address
10 Merab Aleksidze Street
0160 Tbilisi, Tbilisi, Georgië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden