Lees de Officiële Beschrijving

OVER

Onze studenten vormen de kern van de Academy of Music and Sound, ondersteund door ons team van toegewijde docenten. We bieden gespecialiseerde muziekprestaties en productie-educatie en bereiden je voor op een carrière in de moderne muziekindustrie met erkende muziekkwalificaties.

Opgericht in 1994, biedt de Academy of Music and Sound muziekonderwijs door professionele musici van 16-19 jaar, tot undergraduate en postdoctorale studie in Edinburgh, Exeter, Gateshead, Glasgow, Southampton, Swindon en Online.

Met Britse artiesten die de wereldmuziekscene domineren en de toenemende populariteit van festivals en livemuziek die £ 4 miljard in de Britse economie brengen, is het een opwindende industrie om er deel van uit te maken. Er is een enorm scala aan loopbaantrajecten die u kunt volgen, van songwriting en productie tot en met het stadiumbeheer en degelijke engineering. Bron: UK Music, Wish You Were Here.

AMS-alumni werken nu met succes in de Britse en mondiale muziekindustrie, waaronder alumni:

Tristan Evans of the Vamps

Tristan Evans - Drummer in Virgin EMI heeft de band The Vamps getekend. Hij is ook de producent van veel van hun liedjes. Ze hebben hun eigen platenlabel gelanceerd en speelden in stadions over de hele wereld.

Laurence Jones Blues-artiest van het jaar

Laurence Jones - Songwriter, gitarist en vocalist, won Young Blues Artist of the Year in 2014, 2015 en 2016. Hij heeft Van Morrison, James Bay, Jools Holland en Buddy Guy ondersteund.

Alumni Josh Kumra

Josh Kumra - Ondertekend bij Sony RCA, co-schreef hij de nummer 1 single, 'Do not Go' met Wretch 32. Ging zijn album uit en werkte samen met onder andere Naughty Boy en Emeli Sandé.

Eddy Thrower drumt voor Lower than Atlantic

Eddy Thrower - Drummer in Lower Than Atlantis, verkoopt 6 reizen in het VK en heeft 2 Top 40-albums. Ze hebben muziek in games zoals Tony Hawk en Guitar Hero.

Programs taught in:
Engels