Lees de Officiële Beschrijving

Glasgow Caledonian University is een onderscheidende, inclusieve en toekomstgerichte universiteit die zich inzet voor haar sociale missie om het algemeen welzijn te bevorderen. We zijn een internationaal topcentrum geworden in het hoger onderwijs, dat inzetbaarheid en mondiaal burgerschap bij onze afgestudeerden bevordert. We winnen prijzen voor onze steun en toewijding aan de studentenervaring, terwijl we innovatie leveren door ons onderzoek van wereldklasse op belangrijke krachtgebieden. We hebben een traditie van verruiming van de toegang tot hoger onderwijs voor getalenteerde individuen ongeacht hun achtergrond, en we maken gebruik van ons intellectueel en sociaal kapitaal ten behoeve van de gemeenschappen die we in Schotland en internationaal dienen.

Glasgow Caledonian University (GCU) is een levendige, innovatieve en met meerdere prijzen bekroonde universiteit voor het algemeen welzijn.

We willen een bijdrage leveren aan de samenleving op een manier die omhelst, maar die verder gaat dan de traditionele rol van een universiteit. GCU's For the Common Good commitment komt tot leven en wordt geleverd door studenten en medewerkers van academische scholen en afdelingen.

Welkom bij de School of Health and Life Sciences

De School of Health en Life Sciences, een van de drie academische scholen in GCU, brengt de afdelingen Life Sciences, Psychology, Social Work en Allied Health Sciences en Nursing and Community Health samen.

In samenwerking met onze medewerkers, studenten en externe belanghebbenden heeft de School of Health en Life Sciences een verenigende visie ontwikkeld die is ontworpen om de Universitaire Strategie van 2020 te realiseren, excellentie, betrokkenheid en energie te integreren in elk aspect van het schoolleven.

Onze school brengt de afdelingen Life Sciences, Psychology, Social Work en Allied Health Sciences en Nursing and Community Health samen. Door samenwerking tussen afdelingen kan de school een ongeëvenaard aanbod van onderwijsprogramma's en flexibele leveringsopties, onderzoek, op maat gemaakte training en adviesdiensten aanbieden in de sectoren gezondheid, sociale zorg en life sciences.

De school heeft meer dan 280 academici, waaronder hoogleraren, lezers, postdoctorale onderzoeksgenoten en onderzoeksmedewerkers. We ontvingen een uitstekende studenttevredenheid van 93% in de meest recente Nationale Studentenenquête. We hebben meer dan 4000 studenten uit de hele wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Canada, Myanmar, Indonesië, Koeweit, Saoedi-Arabië en Bangladesh. Ze zijn een zeer gewaardeerd en integraal onderdeel van onze academische gemeenschap.

Wij zetten ons in voor innovatief, boeiend en interprofessioneel onderwijs voor al onze studenten. Dit wordt onderbouwd door onze faciliteiten van wereldklasse en baanbrekend onderzoek. Het succes van onze methodologie wordt aangetoond door onze uitstekende resultaten van de National Student Survey.

Onderzoek Excellence

Excellentie in onderwijs en onderzoek, topacademici, ondersteunende en stimulerende leeromgeving op een breed scala van gebieden - van Food Biosciences tot Nursing.

Ons onderzoek

In REF 2014 stonden we in de top 20 van het VK voor gezondheidsonderzoek op basis van wereldwijd toonaangevende en internationaal uitstekende normen. Lees meer over onze bekroonde academici en levendige onderzoeksgemeenschappen.

Onze faciliteiten

Wij bieden studenten en bedrijven toegang tot de modernste leer- en onderzoeksfaciliteiten op al onze afdelingen.

Onze afdelingen

De sterke punten van de School of Health en Life Sciences en het bijbehorende Institute of Applied Health Research liggen in onze professionele expertise, multidisciplinaire teamgebaseerde dienstverlening en strikte naleving van wettelijke normen die partnerschappen met het publiek en commerciële en niet-gouvernementele organisaties vereisen. organisaties.

De inzet van onze school voor excellentie en samenwerking zorgt ervoor dat we op de hoogte zijn van de undergraduate, postdoctorale en onderzoekspraktijk en kennis, geïnspireerd door een individuele en collectieve wens om bij te dragen aan de verbetering van de gezondheid en het welzijn.

Onze school biedt een breed scala aan theoretische kennis, oefenvaardigheden en educatief engagement dat de gemeenschap bestrijkt, van bank tot bedrijf en van het bed, en terug in de gemeenschap, en ondersteund door voortdurende investeringen in onze mensen en faciliteiten.

De school bestaat uit drie afdelingen die zijn onderverdeeld in academische vakgroepen:

 • Afdeling Verpleegkunde en Gezondheid van de gemeenschap
 • Afdeling Psychologie, Maatschappelijk Werk en Geallieerde Gezondheidswetenschappen
 • Afdeling Life Sciences

Oefen Academische carrières

Ons beleid om de Praktijk / Clinical Academic Careers in alle disciplines te ondersteunen, is van fundamenteel belang voor de School of Health en Life Sciences. Deze zijn ingebed in onze missie naar het Common Weal en ondersteunen onze inzet om ervoor te zorgen dat de praktijk, zowel klinisch als academisch, ons leren en ons onderzoek stimuleert.

Ons doel is om onze School te vestigen als een nationaal en internationaal erkend centre of excellence, met Clinical Academic Research Careers en Practice Education Academic Careers die een sleutelelement vormen in deze visie.

De klinische academici van de school integreren klinische kennis, vaardigheden, onderzoek en onderwijs met succes op hun specialistische gebied ten bate van patiënten / cliënten en leerders, en om de dienstverlening te verbeteren.

Via onze Clinical Academic Research Careers en Practice Education Academic Careers houdt de School of Health en Life Sciences zich bezig met onderzoek en onderwijs in de echte wereld om echte dilemma's in de praktijk te beantwoorden en vragen gesteld door degenen die vooroplopen op het gebied van service en zorgverlening. De praktijk stimuleert ons leren en onderzoek, en ons onderzoek levert bewijsmateriaal dat in de praktijk wordt toegepast ten behoeve van patiënten / cliënten, gemeenschappen, gezondheids- en sociale zorgdiensten.

Ondersteunende praktijk academische carrières

De Academisch Onderzoeks- en Praktijkeducatie Academici vertegenwoordigen alle disciplines van de School of Health en Life Sciences en zijn lid van gevestigde onderzoeksgroepen van het Institute for Applied Health Research, met de bijbehorende infrastructuur en onderzoekseffecten. Ze vervullen sleutelrollen bij het genereren van belangrijke onderzoeksvragen uit de praktijk en bij het werken om ervoor te zorgen dat het nieuwe bewijsmateriaal de dienstverlening en het beleid op het gebied van gezondheid en sociale zorg beïnvloedt en beïnvloedt. De school heeft praktijk / klinisch academisch onderzoek beoefenaars en praktijken onderwijs academische beoefenaars op het gebied van:

 • verpleging
 • Maatschappelijk werk
 • Psychologie
 • Fysiotherapie
 • Bezigheidstherapie
 • pedicure
 • Radiologie
 • Vision Sciences - Optometrie, orthoptica
 • Operationele afdeling

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

BSc

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Afgestudeerden gaan naar loopbanen in onderzoek en ontwikkeling, bijvoorbeeld in onderzoeksinstituten of in industrieën zoals farmaceutica en biotech. ... [+]

Het Cell and Molecular Biology-programma concentreert zich op hoe menselijke cellen functioneren in gezondheid en ziekte. De sterke stijging van de biotechnologie-industrie in Schotland heeft geleid tot voorspellingen van een toename van de werkgelegenheid in deze sector en uitstekende carrièremogelijkheden voor afgestudeerden.

Wetend hoe moleculen, cellen en organen op elkaar inwerken, kunnen biologen de factoren die de celgroei en -deling beheersen beter begrijpen, waardoor sommige mensen vatbaarder zijn voor ziekten dan anderen en de ontwikkeling van nauwkeurigere diagnostische methoden en nieuwe geneesmiddeltherapieën of kuren.

Het programma omvat fysiologie, microbiologie, biochemie en genetica, cellulaire communicatie, medicamenteuze werking en moleculaire geneeskunde. Je zult een hoog niveau van praktisch wetenschappelijk werk verrichten om je laboratoriumvaardigheden te verbeteren, inclusief een vijfdaagse praktische workshop over moleculaire biologie.... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Dit is het enige Institute of Food Science and Technology (IFST) goedgekeurde Food Bioscience-programma in Schotland. ... [+]

Food Bioscience is de toepassing van biologische en aanverwante wetenschappen op voedselvraagstukken; biowetenschappers van voedingsmiddelen zijn erg in trek om de voedselkwaliteit, veiligheid en beveiliging te garanderen.

Dit is het enige Institute of Food Science and Technology (IFST) - goedgekeurd Food Bioscience-programma in Schotland; het voldoet aan de onderwijsvereisten voor lidmaatschap van het Instituut. Het is ook goedgekeurd door het Royal Environment Health Institute for Scotland (REHIS) om te voldoen aan de pre-registratie academische norm voor de registratiecommissie van de Scottish Food Safety Officers.

Wij zijn de enige instelling in Schotland die dit soort programma aanbiedt en hebben de grootste nadruk van elke Schotse universiteit op voedsel en de ontwikkeling ervan. Je leert over samenstelling van voedingsmiddelen, het effect van chemicaliën en additieven op consumenten en voedselveiligheid, evenals genetica, biochemie, microbiologie en voeding, gecombineerd met belangrijke industriële vaardigheden en een goed begrip van de voedselwetgeving.... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Dit fascinerende en gevarieerde programma kan leiden tot loopbanen in de gezondheidszorg, voedsel- en waterindustrie, biotechnologie, het milieu, geneesmiddelen en onderz ... [+]

Microbiologie is de studie van organismen die te klein zijn om met het blote oog te worden gezien, maar die een diepgaand effect op ons leven hebben.

Micro-organismen zoals bacteriën, virussen, schimmels, algen en protozoa kunnen soms schadelijk zijn en infectieziekten veroorzaken. Anderen zijn nuttig en worden door de biotechnologie-industrie gebruikt om voedsel, alcoholische dranken en medicijnen te produceren.

Tot voor kort dachten veel clinici dat de ziekten veroorzaakt door micro-organismen grotendeels opgelost zijn. Deze beoordeling was te optimistisch en de microbiologie komt opnieuw naar voren als een kritische wetenschap om nieuwe uitdagingen aan te gaan van organismen die niet langer reageren op conventionele antibioticabehandeling of vaccinatieprogramma's.... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Met dit programma kunt u zich kwalificeren als een maatschappelijk werker, die in aanmerking komt voor professionele registratie bij de Scottish Social Services Council ( ... [+]

Maatschappelijk werk is een lonende maar uitdagende carrière, waardoor je met mensen van alle achtergronden kunt werken en iedereen van kinderen tot oudere volwassenen kunt behandelen. Het gaat allemaal om het ondersteunen van die individuen in de samenleving die hulp nodig hebben, ondersteund door een engagement voor sociale rechtvaardigheid.

Wat houdt het zijn van een maatschappelijk werker in de 21e eeuw in? Een recent rapport riep sociale werkprofessionals op om meer autonoom en kritisch te reflecteren - deze elementen vormen de kern van dit programma.

Het BA (Hons) Sociaal Werkprogramma biedt een op onderzoek gebaseerd, uitdagend en uitgebreid curriculum waarmee studenten zich als kritisch bewuste en effectieve hulpverleners kunnen ontwikkelen op alle gebieden van de praktijk. We gebruiken een breed scala aan innovatieve lesmethoden waarmee studenten de vereiste kennis, vaardigheden en waarden voor sociaal werk kunnen opbouwen; dit omvat uitgebreide bijdragen aan onderwijs en leren van onze partners in de lokale overheid, vrijwilligersorganisaties en agentschappen uit de derde sector.... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Dit programma biedt een stimulerende en uitdagende opleiding in toegepaste psychologie met behulp van real-life voorbeelden en is geaccrediteerd door de British Psycholog ... [+]

In de psychologie beschrijven, verklaren en voorspellen we gedachten, gevoelens en gedragingen.

De focus van deze graad is om het belangrijkste psychologische materiaal van onderzoeksmethoden, cognitieve, sociale, ontwikkelings-, persoonlijkheid en biologische psychologie toe te passen op real-life toepassingen.

Je zult alle gebieden van de toegepaste psychologie behandelen met een focus op geestelijke gezondheid, forensische, counseling en gezondheidspsychologie. Je kunt ervoor kiezen om af te sluiten met een genoemd diploma in BSc (Hons) Toegepaste Psychologie (Counseling), (Forensisch) of (Gezondheid), op voorwaarde dat je specifieke modules neemt.

Modules worden gegeven door verschillende gespecialiseerde laboratoria, seminars en lezingen en alle studenten volgen een werkgebaseerde studie in de module psychologie, waarin ze werkervaring relateren aan de psychologische theorie.... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Learning support from the School of Health and Life Sciences

Address
Cowcaddens Road
G4 0BA Glasgow, Schotland, Verenigd Koninkrijk