Plymouth College of Art

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Wie we zijn

Plymouth College of Art , opgericht in 1856, is een kunstacademie die wordt gerund door kunstenaars en ontwerpers voor kunstenaars en ontwerpers.

We zijn de thuisbasis van een dynamische, multidisciplinaire gemeenschap van makers en denkers voor wie maken net zo belangrijk is als lezen en schrijven, en waar het doel van leren onafscheidelijk is van dat van je leven leiden. Een plek om dingen te maken en dingen te laten gebeuren. Om een verschil te maken.

Wat wij geloven: Live. Maken. Blijf creëren

Wij zijn van mening dat hoogwaardig onderwijs voor het leven in de hedendaagse kunstpraktijk de creatieve katalysator is voor persoonlijke, professionele en culturele transformatie.

Sociale rechtvaardigheid, door gemeenschapsimpact en sociale mobiliteit, en creatief leren, door pedagogische innovatie, maken deel uit van ons DNA en vormen de kern van alles wat we doen.

We bieden een platform, een smeltkroes, ruimte waar mensen samenkomen, nieuwe horizonten verkennen en de grenzen van de creatieve praktijk verleggen.

Samen bedenken, experimenteren, denken, leren, dingen maken en dingen laten gebeuren. Wat je ook wilt maken, waar je ook heen wilt, de reis begint hier en stopt nooit.

Tien stellingen

  • Maken is net zo belangrijk als lezen en schrijven, als wetenschap en wiskunde.
  • Maken komt voor het weten.
  • Kunst gaat niet 'over' het leven, het gaat over leven.
  • Het doel van leren is niet te scheiden van dat van je leven leiden.
  • In het kunstonderwijs heeft de leerling geen 'onderwerp' om zich achter te verschuilen.
  • Doelgericht leren creëert een keuzevrijheid, geen afhankelijkheid, bij de leerling.
  • De ruimte van leren biedt, of trekt de mogelijkheid van leren in.
  • Ruimte kan geen energie bevatten, energie creëert ruimte.
  • Als leerling, als kunstenaar, komt je identiteit van de horizon, niet van de grens.
  • Wat is jouw voorstel?

Ruimtes om te maken

Onze werkomgeving wordt algemeen beschouwd als een van de rijkste en meest diverse ecosystemen van materialen, technologieën, processen, praktijken, kunstvormen en ideeën die je zult vinden in de vorm van een kunstacademie.

In een tijd waarin anderen het bereik en de ecologie van hun leeromgevingen verkleinen, hebben we zwaar geïnvesteerd in zowel digitale als analoge dimensies - omdat we geloven dat de ruimte van leren de mogelijkheid van leren biedt of intrekt.

Het verschil maken

We zijn vastbesloten om een verschil te maken in alles wat we doen.

Als reactie op de voortdurende drang om de creatieve kunsten in het reguliere onderwijs in het VK te marginaliseren, hebben we Plymouth School of Creative Arts opgericht en The Red House gebouwd in een binnenstedelijk gebied met een aanzienlijke sociale en economische achterstand. Samen bouwen we aan een progressief continuüm van creatief leren en oefenen, van de eerste jaren tot postdoctorale studie, onderzoek en professionele praktijk op masterniveau.

In 2016 werd Plymouth College of Art gerangschikt in de top vijftien instellingen voor hoger onderwijs in het land vanwege het hoogste vrouwelijke lidmaatschap van bestuursorganen.

"Het hele doel van echt onderwijs is om mensen ... niet alleen geleerd te maken, maar van kennis te houden - niet alleen maar, maar om naar gerechtigheid te hongeren en dorsten."

- John Ruskin, The Crown of Wild Olive: Four Lectures on Industry and War (1882)

In 2016/17 had Plymouth College of Art het hoogste percentage van in het hele Zuid-Oosten, het Zuid-Westen en Londen, van voltijds nieuwkomers onder de 21 jaar die voor het eerst naar het hoger onderwijs gaan vanuit buurten met lage deelname aan het hoger onderwijs.

In 2017 kregen we de Social Enterprise Gold Mark voor onze systematische inzet voor gemeenschapsbetrokkenheid en het creëren van positieve sociale verandering. En in 2018 werden we gerangschikt als 5e van de instellingen voor hoger onderwijs in het VK voor gelijkheid van klassen en toegang tot hoger onderwijs.

In 2018 hebben we in samenwerking met de Millfields Trust een mode-productiebedrijf, Makers HQ, opgericht als een Community Interest Company (CIC), om het herstel van de gemeenschap te stimuleren, de retentie van hoogopgeleide afgestudeerden te vergroten en de mode-industrie in het Zuiden opnieuw te stimuleren West.

138563_pexels-photo-2559741.jpeg

Plymouth: een stad vol creativiteit

Plymouth ligt aan de kust van Devon in het zuidwesten van Engeland en is de Britse Ocean City. Met een prachtige waterkant en een haven met een liefdevol gerestaureerd art deco-lido uit 1935 en tal van prachtige omliggende landschappen, biedt onze bloeiende stad een schat aan inspiratie naast levendige cultuur en evenementen van wereldklasse voor meer dan 35.000 studenten.

Er is iets speciaals aan de manier waarop muziek, kunst en film in Plymouth versmelten. En we zijn actief betrokken bij een intergenerationeel placemakingproject dat de stad transformeert tot de regionale hoofdstad van de beeldende kunst - weerspiegeld in investeringen van Arts Council England.

Locaties voor hedendaagse kunst zoals KARST huisvesten innovatieve tentoonstellingen en residenties van hedendaagse kunst, terwijl het college onze eigen gerenommeerde Gallery en Plymouth Arts Cinema herbergt, een onafhankelijke arthouse-bioscoop.

Je vindt locaties voor livemuziek waar je lokale en rondreizende bands kunt zien, maar ook doe-het-zelf-creatieve gemeenschappen en bedrijven uit de gemeenschap die overal in de stad opduiken. Devonport's Market Hall-regeneratieproject van £ 7,2 miljoen, geleid door de Real Ideas Organization, heeft tot doel een digitaal centrum voor kunst, gemeenschapsactiviteiten en ondernemingen te creëren, en banen en kansen te creëren.

De stad organiseert grote tentoonstellingen, waaronder British Art Show 7 (met British Art Show 9 die in 2021 terugkeert naar Plymouth), We The People Are The Work, Rebel Film Festival en The Atlantic Project, met internationaal gerenommeerde artiesten waaronder Ryoji Ikeda , Postcommodity-collectief, Ciara Phillips en Matt Stokes naar de stad met speciaal in opdracht gemaakte, locatiespecifieke installaties.

Naast de geliefde creatieve ruimtes van de stad zijn onlangs een groot aantal nieuw ontwikkelde centra voor kunst en ondernemen geopend.

The Box is de nieuwe thuisbasis voor het museum- en stadsarchief van Plymouth, met een verbouwing van £ 40 miljoen die in 2020 zal worden geopend, met zeven grootschalige permanente galerijen, waaronder collecties uit het South West Film and Television Archive.

Ondertussen biedt Ocean Studios in het historische Royal William Yard van Plymouth samenwerkingsfaciliteiten, residenties en workshops in de open ruimte, en is het al de thuisbasis van een schat aan creatieve, onafhankelijke bedrijven - van zeefdrukworkshops tot hedendaagse juweliers.

De artistieke geest van Plymouth schittert ook in Theatre Royal, het grootste en best bezochte regionale theater in het Verenigd Koninkrijk. Onze relatie met het theater biedt kansen voor samenwerkingen en ervaring in de industrie - het is momenteel de locatie voor onze afstudeerceremonie.

Plymouth Pavilions trekt de grootste namen in muziek en komedie, en de hele stad wordt betrokken bij MTV Presents Ocean City Sounds, een jaarlijks muziekfestival dat onder meer Clean Bandit, Rudimental en Charli XCX aantrekt - om er maar een paar te noemen.

Buiten Plymouth

Op slechts een steenworp afstand vindt u enkele van de mooiste kusten van het zuidwesten, heidevelden en prehistorische bossen, evenals opwindende creatieve centra waar u onafhankelijke winkels en cafés, tentoonstellingsruimten en meer kunt ontdekken.

Het nabijgelegen marktstadje Totnes is de thuisbasis van buitengewone vintage winkels en eclectische platenwinkels - de perfecte bestemming voor een dagje rondkijken op markten, galeries en winkelen.

Bekroonde fotograaf Nicholas White omarmde Dartmoor tijdens zijn studie aan het Plymouth College of Art .

Minder dan een uur rijden, het Eden Project is 's werelds grootste overdekte regenwoud en organiseert elke zomer de Eden Sessions, waar artiesten als Björk, Muse, Massive Attack en PJ Harvey intieme shows hebben gespeeld in deze adembenemende setting.

Iets verder in Cornwall vind je het stadje St Ives. Genesteld in een heuvel en met uitzicht op de Atlantische Oceaan, is St Ives de thuisbasis van Tate St Ives, dat de artistieke connecties van de stad viert, die al sinds de Victoriaanse tijd een bestemming is voor kunstenaars. Bekende namen die verband houden met de stad variëren van Mark Rothko tot Barbara Hepworth - een must om te bezoeken terwijl je studeert aan Plymouth College of Art .

We hebben altijd van onze stad gehouden, maar de laatste tijd is er een nog grotere drukte dan normaal. Kom het zelf ontdekken.

Locaties

Plymouth

Address
Plymouth College of Art,
Tavistock Place

PL4 8AT Plymouth, Engeland, Verenigd Koninkrijk