University of York

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over de universiteit

Opgericht op principes van uitmuntendheid, gelijkheid en kansen voor iedereen, opende de University of York in 1963 met slechts 230 studenten. Sindsdien zijn we een van 's werelds toonaangevende universiteiten geworden en hebben we een reputatie opgebouwd als een academische krachtpatser waar een duidelijke focus op excellentie heeft gezorgd voor nationale en internationale erkenning naast langer gevestigde instellingen.

Academische excellentie

Als lid van de elite Russell Group van universiteiten, zijn we een dynamische, onderzoeksintensieve universiteit die zich inzet voor de ontwikkeling van levensreddende ontdekkingen en nieuwe technologieën om enkele van de meest dringende wereldwijde uitdagingen aan te gaan.

Er zijn nu meer dan 30 academische afdelingen en onderzoekscentra en het studentenlichaam is uitgebreid tot meer dan 18.000.

De universitaire strategie

In 2014 leidde vice-kanselier Koen Lamberts in overleg met alle medewerkers en studenten de ontwikkeling van een nieuwe universitaire strategie. Deze strategie zal onze activiteiten leiden en informeren tot 2020.

Hoofddoelstellingen

  1. Wereldleider zijn in onderzoek
  2. Uitstekend onderwijs en leren aanbieden
  3. Om al onze studenten een uitstekende en waardevolle ervaring te bieden

Ondersteunende doelstellingen

  1. Om voldoende groot te zijn om uitstekend, veerkrachtig en financieel duurzaam te zijn
  2. Op de meest efficiënte en effectieve manier worden georganiseerd
  3. Om effectief samen te werken met andere organisaties en belanghebbenden

Awards en prestaties

De University of York is een van de succesverhalen in het Britse hoger onderwijs. Sinds onze oprichting in 1963 hebben we ons een weg gebaand naar een consistent hoge positie in het VK en zijn we een van de zes naoorlogse universiteiten die in de top 100 van de wereld zijn verschenen.119039_photo-1460518451285-97b6aa326961.jpg

De campus en de stad

Onze veilige en aantrekkelijke campus in Heslington, op loopafstand van het centrum van York, biedt onderdak aan onze negen hogescholen en de meeste van onze afdelingen. We hebben ook verschillende afdelingen in het centrum van de historische King's Manor.

In de afgelopen jaren zijn bij onze £ 500 miljoen campusuitbreiding zeven nieuwe gebouwen geopend, waardoor onze capaciteit voor studentenaantallen is toegenomen en meer faciliteiten van wereldklasse zijn geboden voor de 21e eeuw. Duurzaamheid speelt een sleutelrol in deze ambitieuze ontwikkeling.

Hoe de universiteit wordt beheerd

Bij het beschrijven van de manier waarop de universiteit wordt beheerd, is het belangrijk om te begrijpen dat er een verschil is tussen hoe deze wordt bestuurd en hoe deze wordt beheerd.

Bestuur

Alle universiteiten hebben een bestuursorgaan dat verantwoordelijk is voor het toezicht op hun activiteiten, het bepalen van hun toekomstige richting en het monitoren van de voortgang tegen strategische ambities. Het bestuursorgaan van de universiteit is de raad.

De Raad is er ook verantwoordelijk voor dat we financieel duurzaam blijven en dat we aan onze wettelijke verplichtingen voldoen. Het neemt de definitieve beslissing over zaken die een significante impact hebben op de universiteit

Beheer

Terwijl de Raad een toezichthoudende en toezichthoudende rol op zich neemt als het bestuursorgaan, delegeert hij de operationele leiding van de universiteit aan de waarnemend vice-kanselier en president.

De waarnemend vice-kanselier en president nemen zijn verantwoordelijkheden op zich met de steun van zijn senior collega's die twee keer per maand samenkomen als het universiteitsbestuur.

Locaties

York

Address
University of York
York
YO10 5DD

York, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden