American College Dublin

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over ons

American College Dublin , een deelnemende universiteit van de Irish American University, is geaccrediteerd door de Middle States Commission on Higher Education en heeft een vergunning als instelling voor hoger onderwijs in de Republiek Ierland en de staat Delaware. American College Dublin is gelegen aan het Merrion Square, in het hart van de hoofdstad van Ierland, en biedt een uitstekend post-secundair onderwijs op het niveau van bachelor en master in de vrije kunsten, podiumkunsten, creatief schrijven, internationaal zakendoen, accounting en financiën, hospitality management en evenementen beheer. Het College is opgericht als non-profit educatief vertrouwen in 1993 door Lynn University (gevestigd in Boca Raton, Florida) en is uitgegroeid van een studiecampus in het buitenland voor Amerikaanse studenten tot een mondiale instelling met vijfendertig nationaliteiten onder de studentenorganisatie. ACD heeft een zustercampus in Lewes, Delaware, genaamd American College Delaware, via welke het gedeelde programma's en overdrachtsmogelijkheden biedt tussen Ierland en de VS.

American College Dublin neemt de aloude Amerikaanse traditie van de liberale kunstinstelling zonder winstoogmerk en plaatst deze in een internationale context, met campussen aan beide zijden van de Atlantische rand. De instelling tracht de beste kenmerken van het Ierse en Amerikaanse hoger onderwijs aan te bieden in een intieme omgeving die wordt ondersteund door het holistische model van de liberale kunst van leren, waardoor studenten hun potentieel kunnen realiseren en met succes aan de wereld kunnen deelnemen. Het College biedt een opleiding die rigoureus, stimulerend en waardevol is, met de nadruk op de kernwaarden van academische excellentie, innovatie, ethische integriteit en multiculturalisme. De klassen zijn klein (meestal niet meer dan twintig studenten per klas) en de docent betrekt de student bij een leerzame, actieve, participatieve en uitdagende leerervaring. Veel van de studieprogramma's hebben een stagecomponent, waarmee studenten hun klaslokaal kunnen toepassen in relevante industriële omgevingen en hen praktische ervaring bieden op het gebied van hun studierichting. Een groot deel van de studenten van de Academie gaat door naar vervolgstudies op postacademisch niveau.

American College Dublin streeft er vooral naar een passie voor onderwijs te ontwikkelen die de ontwikkeling van de talenten van het individu en een proces van levenslang leren bevordert.

Geschiedenis

American College Dublin , geaccrediteerd door de Middle States Commission on Higher Education, is in mei 1993 opgericht als een non-profit onafhankelijk onderwijstrust door Lynn University, een liberale kunstinstelling gevestigd in Boca Raton, Florida. Het College gaf in september 1993 zijn eerste studenten in de kunst- en zakelijke geneeskunde toe en studeerde in 1996 af in de eerste klas. De keynote spreker van de eerste afstudeerceremonie was Jean Kennedy Smith, Amerikaans ambassadeur in Ierland en zus van voormalig president John F. Kennedy, die een traditie begon van vooraanstaande keynote speakers bij de start van het College, die later de Nobelprijswinnaar voor de vrede omvatten John Hume en Senator George Mitchell, voormalig procureur-generaal en Goldman Sachs voorzitter Peter Sutherland, voormalig voorzitter van het Europees Parlement Pat Cox, Fianna Fail-leider Micheál Martin, voormalig Tánaiste Mary Harney en de zus van de voormalige Amerikaanse vicepresident Joe Biden, Valerie Biden Owens. De ontwikkeling van de campus van Dublin in Dublin werd in de jaren negentig voortgezet; in 2002 breidde de instelling haar activiteiten uit met de oprichting van een zustercampus in Delaware, die bekend werd onder de naam American College Delaware.

Een instituut van de Irish American University, de instelling is goedgekeurd door het ministerie van Onderwijs van de staat Delaware en is geaccrediteerd door het regionale accreditatiebureau voor de staat, de Middle States Commission on Higher Education (MSCHE). Verantwoordelijk voor accreditatie voor hoger onderwijs in de staten New York, New Jersey, Pennsylvania, Maryland, Washington, DC en Delaware. American College Dublin biedt ook een aantal programma's geaccrediteerd door Quality and Qualifications Ireland (QQI), inclusief baccalaureaatprogramma's in de vrije kunsten, internationale handel en boekhouding en financiën, en een masterprogramma in internationale zaken.

In de jaren na zijn oprichting heeft American College Dublin zijn positie als hoogwaardige liberale kunstinstelling geconsolideerd. Studentenaantallen zijn gestegen van een handjevol tot de honderden, met alumni nummering in de duizenden sinds de eerste diploma-uitreiking. Fysiek is het College uitgegroeid van een enkel huis op Merrion Square naar een huis dat drie aangrenzende panden bezet, twee aan weerszijden van de oorspronkelijke locatie. De ondersteuningsfaciliteiten zijn uitgebreid met een uitgebreide bibliotheek, computerlaboratoria, studentenrestaurants en recreatiefaciliteiten. Maar temidden van de veranderingen zijn sommige dingen constant gebleven. Het College blijft zich inzetten voor het verzorgen van een postsecundair onderwijs dat aansluit bij de beste tradities van het Amerikaanse model voor de vrije kunsten. een die stimulerend, uitdagend, interessant en nuttig is. Het blijft zich inzetten voor lesgeven in kleine klassen (over het algemeen niet meer dan dertig studenten); om les te geven die inspeelt op de behoeften van studenten met verschillende vaardigheden en achtergronden; en om les te geven die de student actief betrekt bij de leer- en beoordelingsprocessen. Het blijft een internationale kijk stimuleren en projecteren, via zijn studentenwerving (60% van het totale studentenlichaam komt van buiten de Republiek Ierland), door de inhoud van veel van zijn cursussen en het bevorderen van contacten met de internationale gemeenschap in Ierland. . Ten slotte blijft het College zijn Amerikaanse connectie promoten, het meest natuurlijk door zijn naam, maar in wezen ook: door zijn basis in de vrije kunsten, zijn accreditatie bij de Middle States Commission on Higher Education, zijn historische banden met Lynn University, zijn zuster campus in Lewes, Delaware, het Amerikaanse studieprogramma in het buitenland en de actieve rekrutering van Amerikaanse studenten voor vierjarig baccalaureaat en masterstudieprogramma's.

Missie

" American College Dublin probeert de beste kenmerken van het Ierse en Amerikaanse hoger onderwijs te bieden in een intieme omgeving, ondersteund door het holistische liberale kunstmodel van leren, waardoor binnenlandse en internationale studenten hun potentieel kunnen realiseren en met succes aan de wereld kunnen deelnemen."

Visie

American College Dublin biedt kwalitatief hoogstaand niet-gegradueerd en postdoctoraal onderwijs: een opleiding die rigoureus, stimulerend en waardevol is. De instelling zal de kernwaarden van academische excellentie, innovatie, ethische integriteit en multiculturalisme benadrukken. De institutionele ethiek en studieprogramma's zullen het beste van de Ierse en Amerikaanse hogeronderwijstradities inprenten en weerspiegelen, waarbij de student wordt betrokken bij een educatieve ervaring die actief, participatief en uitdagend is. American College Dublin handhaaft de hoogste normen van ethisch gedrag in al zijn activiteiten, waaronder ondersteuning voor academische vrijheid, gepaste bekendmaking van informatie aan de belanghebbenden van de instelling, gelijke toegang en kansen. Het College streeft ernaar een passie voor onderwijs te ontwikkelen die de ontwikkeling van de talenten van het individu en een proces van levenslang leren bevordert.

Locaties

County Dublin

Address
1 Merrion Square
D02 NH98 County Dublin, Ierland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden