Syiah Kuala University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Universitas Syiah Kuala of kortweg Unsyiah genoemd is een openbare universiteit, gelegen in Banda Aceh, de hoofdstad van de provincie Atjeh. De provincie staat bekend als de Bumi Syariat-islam en is gelegen op het meest westelijke punt van het eiland Sumatera met rijke natuurlijke bronnen, tradities, culturen en talen. De universiteit is ook bekend als het hart van de Atjeh of jantong Hatee Rakyat Aceh, en is de oudste universiteit in Atjeh, dat werd officieel opgericht op 2 september nd, 1961. Universitas Syiah Kuala naam werd ontleend aan de naam van een islamitische schriftgeleerde van Atjeh , Abdurrauf bin Ali Aljawi Assingkili die bekend staat als Tengku Syiah Kuala. Hij vestigde een islamitische school aan de riviermonding en liet die na, waarna het een officiële instelling voor hoger onderwijs werd. Gedurende de tijd heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het onderwijs en de islamitische waarden in Atjeh.

140359_DSC071133.JPG

Naast de hoofdcampus van Universitas Syiah Kuala in Darussalam, in de stad Banda Aceh, heeft de universiteit de tweede campus ontwikkeld, dat is het studieprogramma buiten de hoofdcampus (PSDKU) in het district Gayo Lues. Het werd officieel opgericht op 2 september nd 2014.

Universitas Syiah Kuala heeft 12 faculteiten en een postdoctorale school. De faculteiten zijn Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Faculteit Diergeneeskunde, Faculteit Rechtsgeleerdheid, Faculteit Ingenieurswetenschappen, Faculteit Landbouw, Faculteit Lerarenopleiding en Onderwijs, Faculteit Geneeskunde, Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, Faculteit Sociale en Politieke Wetenschappen , Faculteit Visserij en Mariene Wetenschappen, Faculteit Verpleegkunde en Faculteit Tandheelkunde.

Momenteel biedt Universitas Syiah Kuala 135 studieprogramma's die betrekking hebben op het diplomaprogramma, het bachelorprogramma, het beroepsprogramma, het specialistenprogramma, het masterprogramma en het doctoraatsprogramma.

Met verschillende faciliteiten en programma's die beschikbaar zijn, heeft Universitas Syiah Kuala meer dan 32.000 studenten uit verschillende regio's in Indonesië en andere landen.

140357_IMG_0273.JPG

Universitas Syiah Kuala heeft met succes prestaties behaald op nationaal en internationaal niveau, een daarvan is Malem Diwa Electric Car die deelnam aan de Shell Eco-Marathon Azië-competitie en met succes het op één na snelste team werd dat de technische inspectie in de elektrische klasse voltooide.

Op onderzoeksgebied heeft de universiteit ook een goede reputatie op nationaal en internationaal niveau door haar uitstekende onderzoeken en prestaties, zoals Tsunami Disaster Mitigation Research Center en Atsiri Research Center.

Universitas Syiah Kuala beheert wetenschappelijke tijdschriften. Sommigen van hen zijn erkend en geaccrediteerd door de Indonesian Citation Index (SINTA) als kwartiel 1 en 2 tijdschriften. Daarnaast is een van de tijdschriften van de universiteit, het tijdschrift Studies in English Language and Education (SiELE), geïndexeerd door Scopus.

Universitas Syiah Kuala neemt actief deel aan verschillende samenwerkingsprogramma's met verschillende landen in Azië en Europa, waaronder het Erasmus Mobility and Capacity Building Program, het IMT-GT (Indonesia-Malaysia-Thailand Growth Triangle) University Network Program en het Erasmus + -programma.

140369_fotomahasiswaasing.jpg

Universitas Syiah Kuala heeft een groot aantal nationale en internationale samenwerkingen met een aantal universiteiten en bedrijven over de hele wereld. Door deze samenwerking heeft de universiteit met succes verschillende academische en niet-academische evenementen georganiseerd die het prestige van de universiteit vergroten en haar potentieel in Indonesië en in het buitenland vergroten. Slechts een paar bekende programma's zijn het gezamenlijk onderzoeks- en publicatieprogramma, uitwisselingsprogramma, stageprogramma, rampen- en cultureel zomerkamp, humanitair programma en vele andere.

140368_IMG_87851.JPG

Universitas Syiah Kuala kan niet alleen focussen op het verbeteren van de kwaliteit van haar onderwijsaanbod en is er trots op toegang te bieden tot hoger onderwijs aan de gemeenschap. Deze zaken worden ondersteund door de drie Unsyiah-werkeenheden die studenten of alumni verbinden met de universiteit via het Office of International Affairs, Career Development Center en Entrepreneurship Center. Deze units helpen studenten, personeel en alumni om ervaringen uit te breiden in de academische wereld, het bedrijfsleven en daarbuiten.

Daarom groet Universitas Syiah Kuala iedereen die samenwerkt om de universiteit te blijven maken tot wat ze nu is, het hart van Atjehers. De universiteit streeft er voortdurend naar om haar academische activiteiten, onderzoeksontwikkeling, humanitaire projecten en de kwaliteit en kwantiteit van wetenschappelijke publicaties te verbeteren om haar missies te realiseren om de leidende universiteit in Azië en Europa te worden en het niveau van de World Class University te bereiken.

Missies van de Syiah Kuala University van Syiah Kuala University

  1. Het implementeren van "Tri Dharma - drie denotaties" van instellingen voor hoger onderwijs die lokale, nationale en internationale ontwikkeling ondersteunen door gebruik te maken van beschikbare lokale, nationale en internationale bronnen.
  2. Om de academische kwaliteit te verbeteren om zeer competitieve afgestudeerden te produceren.
  3. Geïntegreerd kwaliteitsmanagement toepassen op het gebied van onderwijs door toepassing van transparante, participatieve, efficiënte en productieve principes.
  4. Het netwerk van institutionele samenwerking continu versterken en verbreden bij het streven naar het ontwikkelen en behouden van bevindingen op het gebied van wetenschappen, technologie, geesteswetenschappen, sport en kunst.

Locaties

Banda Atjeh

Address
Banda Atjeh, Aceh, Indonesië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden