Lees de Officiële Beschrijving

Over Ca 'Foscari

De Ca 'Foscari Universiteit van Venetië, oorspronkelijk gevestigd als de eerste zakelijke school van Italië in 1868, is nu een multidisciplinaire instelling die een breed scala aan studieprogramma's aanbiedt op het gebied van economie en management, vreemde talen, geesteswetenschappen en wetenschappen, en is uitgegroeid tot een van de landen van het land. hoog aangeschreven universiteiten. Ca 'Foscari heeft een studentengroep van 20.000 niet-gegradueerden en 4.000 afgestudeerde studenten en organiseert jaarlijks meer dan 1.000 buitenlandse studenten.

Dankzij de locatie in het ontzagwekkende historische centrum van Venetië, biedt de universiteit de unieke en lonende mogelijkheid om onderzoek te doen en uit te voeren in een van de mooiste steden ter wereld, een context waarin culturele traditie en intellectuele innovatie samenkomen.

Met een reputatie voor excellentie in onderzoek, heeft het de afgelopen jaren meer van de felbegeerde Marie Curie-beurzen verdiend dan welk ander Italiaans instituut dan ook, en in de QS-ranglijst van 2018 behoort Ca 'Foscari tot de top 150 universiteiten van de wereld voor moderne talen, in de top 200 voor economie

De universiteit bevordert ook een goed afgeronde studie-ervaring door het verstrekken van een waaier van diensten aan studenten en een verscheidenheid aan sportactiviteiten en studentenverenigingen.

Plaats

Ca 'Foscari University is gelegen in de wereldberoemde stad Venetië, een uniek stedelijk centrum gelegen in een lagune aan de noordoostelijke kust van Italië die direct verbonden is met de Adriatische Zee.

Venetië is een stad in het noordoosten van Italië en de hoofdstad van de regio Veneto. Het is gebouwd op een archipel in een ondiepe lagune die bestaat uit meer dan 100 eilanden verbonden door loopbruggen. Omdat kanalen de plaats van wegen innemen, verplaatsen mensen zich te voet en per boot door de stad. Venetië is zelfs de grootste moderne stedelijke autovrije stad van Europa.

De stad wordt gekenmerkt door een schat aan verbluffende historische architectuur en kunst, omdat de historische Republiek Venetië een bloeiende handelshaven en belangrijke maritieme macht was tijdens de middeleeuwen en de renaissance, dus sommige locaties van de stad staan ​​op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. .

Naast een kleurrijk verleden heeft Venetië een even levendig heden, want het blijft een centrum van hedendaagse kunst en cultuur.

Wonen in het historische centrum van Venetië betekent leven in een milieubewuste levensstijl. Vanwege de noodzaak om op de meeste plaatsen te lopen, worden de openbare ruimtes van de stad sociale centra. Een van de meest langverwachte momenten op een Venetiaanse studentendag is de zogenaamde aperitivo in campo of aperitief in de buitenlucht: van 's middags tot' s avonds laat worden gebieden zoals Campo Santa Margherita en de Erbarìa in Rialto locaties waar mensen samenkomen om te kletsen en naar muziek luisteren terwijl ze spritz drinken en cicchetti eten - het traditionele lokale aperitief en snacks waar Venetië beroemd om is.

Studie ervaring

Het studieaanbod van Ca 'Foscari University of Venice is verdeeld in 8 afdelingen die verantwoordelijk zijn voor onderzoeks- en onderwijsactiviteiten van bachelor- en masteropleidingen, 3 scholen en het prestigieuze Collegio Internazionale (International College). Er zijn nog drie andere structuren naast deze:

· Ca 'Foscari Graduate School, die Research Doctorates (PhD's) coördineert;

· Ca 'Foscari Challenge School, die professionele masterprogramma's (1e en 2e niveau) en andere mogelijkheden voor executive onderwijs organiseert;

· Ca 'Foscari School for International Education, die intensieve zomer- en herfstcursussen, oriëntatieprogramma's, propedeuse-programma's en andere buitenschoolse activiteiten voor Italiaanse en internationale studenten bevordert.

Opgedragen aan het bieden van een stimulerend, concurrerend en baanbrekend onderwijs, heeft Ca 'Foscari een uitgebreid academisch netwerk van partneruniversiteiten gecreëerd dat de hele wereld bestrijkt, en als een resultaat biedt het een verscheidenheid aan gezamenlijke en dubbele bachelor- en mastergraden en heeft meer dan 700 actieve internationale uitwisselingsovereenkomsten. Als gevolg van de toewijding van de universiteit om een ​​internationale academische gemeenschap te koesteren, biedt Ca 'Foscari ook een aanzienlijk aantal studieprogramma's in het Engels aan.

Bacheloropleidingen in:

· Digitaal beheer

· Filosofie, internationale en economische studies

· Bedrijfskunde (Business Administration en Management Curriculum)

· Economie en Bedrijfskunde (Economie, Markten en Finance Curriculum)

Masteropleidingen in:

· Wereldwijde ontwikkeling en ondernemerschap

· Conservation Science and Technology for Cultural Heritage

· Vergelijkende internationale betrekkingen (curriculum voor internationale en interculturele betrekkingen)

· Computertechnologie

· Economie en Financiën (Economie- QEM Curriculum / Finance Curriculum)

· Milieuwetenschappen (Global Environmental Change Curriculum)

· Europese, Amerikaanse en postkoloniale taal en literatuur (curriculum Amerikaanse studies / Curriculum Engelse studies)

· Management

· Taalwetenschappen (taalwetenschappencurriculum)

· Wetenschap en technologie van bio- en nanomaterialen;

· Duurzame chemie en technologieën (milieu, duurzame chemie en technologieën Curriculum)

Ga naar deze pagina voor een algemeen overzicht van alle opleidingen (zowel Italiaans als Engelstalig)

Studentenvoorzieningen en Services

De hoofdcampus van Ca 'Foscari ligt in het hart van het historische centrum van Venetië, maar het heeft ook extra campussen op het vasteland. Het biedt studenten het gebruik van 6 bibliotheken, de School for International Education, de post-graduate Challenge School en een taalstudiecentrum. Het heeft ook tentoonstellingsruimten, een theater, een sportcentrum en kantines.

Ca 'Foscari begeleidt studenten tijdens hun gehele universitaire carrière door een reeks leningen, beurzen en beurzen aan te bieden via het Financial Aid Office. Op maat gemaakte ondersteuning is beschikbaar voor internationale studenten, studenten die werken en studenten met een handicap.

De International Welcome Unit biedt een breed scala aan diensten voor internationale begunstigden, zoals begeleiding en assistentie bij inschrijvingsprocedures, erkenning van academische kwalificaties, visumaanvraagproces, verblijfsvergunning, studentenvoorzieningen, gezondheidskwesties en transport.

Beurzen

Om de aanwezigheid van internationale studenten te versterken en de wereldwijde gemeenschap te verrijken, biedt Ca 'Foscari getalenteerde internationale studenten financiële hulp in twee vormen:

• vrijstelling van collegegeld - volledige vrijstelling van betaling van collegegeld en collegegeld

• eenmalige beurzen van 5.000 EUR / elk

Ga voor meer informatie naar de webpagina

accommodatie:

Het Housing Office van Ca 'Foscari is een dienst voor Italiaanse en internationale studenten, onderzoekers, professoren en administratief personeel die komen studeren of werken bij Ca' Foscari. Het biedt nuttige informatie en contacten om geschikte en handige accommodatie-oplossingen te vinden in Venetië en in de nabije omgeving.

Ga voor meer informatie naar de webpagina .

Welkomsteenheid

De Welcome Unit biedt een breed scala aan diensten voor internationale studenten en faculteiten, zoals begeleiding / informatie over en hulp bij de erkenning van academische kwalificaties, het visumaanvraagproces en inschrijvingsprocedures. Het biedt ook algemene informatie over de studentenvoorzieningen van de universiteit, financiële hulp, huisvesting, gezondheidsdiensten en transport.

Ga voor meer informatie naar de webpagina .

Talencentrum

Het centrum biedt op verschillende niveaus cursussen vreemde talen in het Engels, Frans, Russisch, Spaans en Duits.

kantines

De universiteit heeft kantines op veel locaties, zowel in het historische centrum van Venetië als op de campussen op het vasteland in Mestre, Marghera en Treviso.

Uitgaande mobiliteitsmogelijkheden

Dankzij meer dan 650 samenwerkingsovereenkomsten tussen internationale universiteiten en Ca 'Foscari, kun je wat tijd doorbrengen met studeren in het buitenland in meer dan 70 landen over de hele wereld . Het International Office bevordert de uitgaande mobiliteit van studenten van Ca 'Foscari door deel te nemen aan de toonaangevende internationale mobiliteitsprogramma's, het ontwikkelen van relaties met buitenlandse gastuniversiteiten en bedrijven en het stimuleren van deelname door alle leden van de universitaire gemeenschap.

Ga voor meer informatie naar de webpagina

Loopbaanondersteuning

Het Career Office organiseert stages en stages, zowel in Italië als in het buitenland, en het organiseert ook carrièrebeurzen, wervingscampagnes en workshops om huidige studenten en pas afgestudeerden te helpen de professionele vaardigheden te verwerven die ze nodig hebben om competitief te zijn op de arbeidsmarkt.

Ga voor meer informatie naar de webpagina .

Carrière dag

Carrièredag ​​is een dagvullend evenement gericht op werving, waarbij studenten en pas afgestudeerden de managers van de deelnemende bedrijven kunnen ontmoeten en de werkwereld leren kennen. Studenten kunnen de stands van bedrijven bezoeken, hun cv's verspreiden, deelnemen aan interviews en informatie verkrijgen over de professionele kansen en carrièremogelijkheden die voor hen openstaan. Career Day omvat ook een reeks workshops, seminars en bedrijfspresentaties.

Studentenleven

Weinig andere universiteiten bieden de mogelijkheid om te studeren en onderzoek uit te voeren in een van 's werelds mooiste steden. Bij Ca 'Foscari kunnen culturele traditie en intellectuele innovatie samenkomen.

Studeren in Ca 'Foscari biedt een kans om te studeren en te wonen in een zeer unieke stad, waar je uren kunt ronddwalen en zelfs kunt genieten van verdwalen, een Spritz kunt nemen in een van de prachtige pleinen van Venetië, de wereldberoemde musea en tentoonstellingen kunt bezoeken, reizen met de boot door de kleinere eilanden van de lagune, geniet van de stranden van Lido en proef heerlijke gerechten.

De universiteit organiseert ook veel culturele evenementen om studenten en personeel samen te brengen in een stad die als geen ander is, een plek waar verleden en innovatie samenkomen en je honger naar kennis wordt gestimuleerd door tal van initiatieven. Wonen in Venetië is levende kunst, architectuur, ontwikkeling, onderzoek, aandacht voor het milieu en het ontdekken van oude tradities en verschillende culturen.

Bovendien garandeert Ca 'Foscari studenten een goed afgeronde studie-ervaring door het aanbieden van een grote verscheidenheid aan sportactiviteiten en studentenverenigingen:

· Erasmus Student Network (ESN) - Met meer dan 12.000 leden uit 36 ​​landen ondersteunt en bevordert het Erasmus Student Network internationaal netwerken door studenten kansen te bieden op cultureel begrip en zelfontwikkeling volgens het principe van studenten die studenten helpen.

· University Sports Center (CUS) - Het CUS biedt studenten de mogelijkheid om aan een breed scala aan sporten deel te nemen dankzij de faciliteiten in het historische centrum van Venetië.

· Radio Ca 'Foscari - Gemaakt door studenten van Ca' Foscari, het online radiostation van de universiteit is een immens populair communicatiemiddel. Interessante studenten kunnen deelnemen aan de werking ervan op basis van hun individuele vaardigheden en ervaring.

· Universitair Koor en Orkest - Al meer dan vijfentwintig jaar biedt Ca 'Foscari's koor en orkest studenten de mogelijkheid om hun liefde voor muziek te onderzoeken en te koesteren. De repertoires van de groepen veranderen van jaar tot jaar en variëren van middeleeuwse tot hedendaagse stukken.

· Shylock University Theatre Centre (CUT) - Shylock is een culturele vereniging die gericht is op het bevorderen van technisch-artistieke innovatie op het gebied van theatrale prestaties. Het organiseert trainingen en experimentele workshops, gastheren die producties en shows bezoeken en voert onderzoeks- en productieprojecten uit.

Contacten

· E-mailadres recruiting@unive.it

· Facebook

· Twitter

· Instagram - studentenleven in Venetië

· Instagram - Officiële pagina van Ca 'Foscari

· LinkedIn

· YouTube

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Bachelor

Ca' Foscari University of Venice

Deze opleiding maakt het mogelijk om vaardigheden in de marketingsector te verwerven, bij accountcontroles; in administratie en management; Personeel's management; financ ... [+]

Met deze opleiding kun je de nodige vaardigheden verwerven in de martketingsector; administratie en bedrijfsbeheer; organisatie en personeelsbeheer; financiële en financiële intermediatie.

Er zijn twee curricula beschikbaar:

Bedrijfskunde (in het Italiaans onderwezen)Bedrijfskunde en management (in het Engels onderwezen)Over de opleidingVereisten en toepassingKwalificatieniveau

Bacheloropleiding

OnderwijstaalBedrijfskunde (in het Italiaans onderwezen)Bedrijfskunde en management (in het Engels onderwezen)Beroepsprofielen

Het programma biedt studenten de tools die nodig zijn om werk te vinden op de Europese en internationale markten of om deel te nemen aan internationale masteropleidingen.... [-]

Italië Venetië
October 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Ca' Foscari University of Venice

Het programma, in samenwerking met H-FARM Education, biedt studenten de mogelijkheid om de kennis en managementvaardigheden te verwerven, voornamelijk door de studie van ... [+]

Bachelor in digitaal management

Het programma, in samenwerking met H-FARM Education , biedt studenten de mogelijkheid om de kennis en managementvaardigheden te verwerven, voornamelijk door de studie van informatietechnologie, maar ook in het algemeen door het bestuderen van de digitale hulpmiddelen en diensten die worden gebruikt door bedrijven en organisaties over de hele wereld.

Big data, marketinganalyses, ontwerpdenken, lean management en informatiebeveiliging zijn slechts enkele van de expertisegebieden die studenten zullen verkennen, en dragen met name bij aan hun inzetbaarheid voor bedrijven die te maken hebben met uitdagingen op het gebied van digitale transformatie.

De cursus wordt gekenmerkt door een evenwichtige mix van lezingen, team- en individuele projecten, interacties en samenwerking tussen de universiteit en bedrijven, evenals seminars onder leiding van oprichters en managers van grote Italiaanse bedrijven.... [-]

Italië Venetië
October 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Ca' Foscari University of Venice

Deze flexibele en diepgaande opleiding biedt u de nodige vaardigheden om economische verschijnselen kritisch te analyseren en de wereld van particuliere bedrijven of open ... [+]

Dit programma biedt studenten een flexibele en veelzijdige basis in economische, wiskundig-statistische, zakelijke en juridische kwesties, waardoor ze in staat worden gesteld om economische verschijnselen op verschillende niveaus (macro-economische, markt- en bedrijfsniveaus) te analyseren en interpreteren. Studenten kunnen zich ook concentreren op de economie van het toerisme, dat een bijzonder relevante rol speelt in de regio Veneto. Beschikbare curricula:

Economie en Bedrijfskunde (Italiaans)Economie, markten en financiën (volledig onderwezen in het Engels)Over de opleidingVereisten en toepassingKwalificatieniveau

Bachelor's Degree Program

OnderwijstaalEconomie en Bedrijfskunde (Italiaans)Economie, markten en financiën (volledig onderwezen in het Engels)Beroepsprofielen... [-]
Italië Venetië
October 2019
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Ca' Foscari University of Venice

Deze volledig Engelstalige bacheloropleiding biedt een flexibele, internationale en multidisciplinaire opleiding waarmee je sociale, politieke en economische fenomenen ku ... [+]

Deze cursus is ontworpen door de Ca 'Foscari University als een hypermodern studieprogramma dat volledig in het Engels is onderwezen. De interdisciplinariteit brengt het onderwijs van filosofie, economie en internationale studies samen in de unieke context van de Italiaanse academische omgeving, en is bedoeld om zichzelf aan te sluiten op soortgelijke cursussen op Europees niveau. Het programma heeft een patroon naar de filosofie, de politiek, de economie (PPE) die in Oxford werd onderwezen. Een aantal afdelingen en het nieuwe International College van Ca 'Foscari zijn betrokken bij het lesgeven en het beheer van de cursus. Deze cursus stelt studenten in staat basiskennis te verwerven over de drie hoofdvakken van filosofie, economie en internationale studies, analytische en kritische vaardigheden om onderwerpen en onderzoeksdomeinen op een interdisciplinaire manier te benaderen, en bewustzijn van de praktische implicaties van het bestuderen van filosofie, economie en internationale studies hebben voor het begrip van de wereld waarin we leven.... [-]

Italië Venetië
October 2019
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Ca' Foscari University of Venice

Deze bacheloropleiding helpt je om je kennis van twee talen te krijgen en te versterken en mogelijk een derde die kiest uit meer dan 20 talen in een programma dat interna ... [+]

Deze opleiding biedt een gedegen opleiding in twee vreemde talen, gekozen uit de zeventien talen die worden aangeboden. De taalvaardigheden variëren (van B1 tot C1) op basis van de gekozen taal en worden aangevuld met aanvullende vaardigheden, afhankelijk van het gekozen curriculum. Het curriculum Literatuur en cultuur ontwikkelt de kennis van de student van hedendaagse en klassieke literatuur en cultuur in de twee gekozen talen, vaardigheden in de analyse van literaire teksten en in het begrijpen van hoe deze zich verhouden tot hun eigen context. Het curriculum Linguistics, Philology and Language Teaching Research ontwikkelt de kennis van de student over taalstructuren, met name van de gekozen talen, en vaardigheden op het gebied van theoretisch en toegepast taal-, filologie- en taalonderwijs. Het curriculum voor internationale politiek ontwikkelt de kennis van de student over geschiedenis en cultuur, beleid en internationale betrekkingen, en de historische en politieke dynamiek van internationale en economische systemen.... [-]

Italië Venetië
October 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Ca' Foscari University of Venice

Als je een passie hebt voor complexe mechanismen van de wereldmarkt of als je een neiging tot ondernemerschap hebt, dan is deze cursus iets voor jou. Het volledig in het ... [+]

Dit masterprogramma biedt een interdisciplinaire cursus, gericht op het verdiepen van de eigenaardigheden van de wereldwijde ontwikkelingsprocessen die economische, wiskunde en statistiek, wettelijke, geografische en culturele kennis integreren, noodzakelijk om te interageren met internationale markten, met bijzondere aandacht voor de opkomende.

De curricula zijn bedoeld om deskundigen op te leiden in de analyse van de mondialisering van markten en de status van internationale economieën, klaar om de processen van ondernemersgroei te ondersteunen door middel van management- en financiële training, die cultuur en economie van ontwikkeling en internationalisering kunnen combineren.... [-]

Italië Venetië
October 2019
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Dorsoduro 3246
30123 Venetië, Veneto, Italië
Telefoonnr.
false
Address
Via Sile 41, 31056 Roncade (TV)
31056 Ca' Tron, Veneto, Italië
Telefoonnr.
false