Lees de Officiële Beschrijving

Over ons

Onze Academie werd geboren in de jaren zestig, vanuit een idee van de Napolitaanse kleermaker Domenico Lettieri.

Het verhaal begon in de jaren vijftig in Vico Equense, een klein stadje in de buurt van Sorrento vol met Amerikaanse en Engelse toeristen en acteurs. De jonge Domenico Lettieri zou de heren bewonderen en op hen willen lijken.

Dus begon hij zijn onderzoek naar het rijk van fijne kledij en maatwerk, en belandde als een leerling in een kleine kleermakerswinkel. Oudere kleermakers hielden echter niet van het trainen van hun jonge helpers, die alleen maar werkten om op te ruimen.

Domenico wist dat de enige manier om iets te leren was om zijn meester te observeren, in een poging zoveel mogelijk geheimen te stelen. Het eerste kledingstuk dat onder de knie was, was het traditionele Napolitaanse jasje.

De kenmerkende eigenschappen van de Napolitaanse jas zijn: niet-omgevouwen schouders en zachte mouwen, golvende mouwen, opgestikte zakken, halve voering of helemaal geen voering, zijsplitten.

Van de winkel van de kleermaker tot de industrie

In de jaren zestig kreeg Domenico de kans om bij een van de grootste Italiaanse textiel- en kledingindustrieën, Marzotto, te werken. Daar leerde hij dat maatwerk een industrie kon worden omdat kleermakers de groeiende vraag naar keuze en comfort niet konden bijhouden. Domenico Lettieri zag een groeiende vraag naar professionele kleermakers en patroonmakers uit de industrie, een gouden kans om het naaien te verbeteren.

Domenico ontdekte een nieuwe kleermakerijmethode, een geometrische patroontechniek die hij besloot te ontwikkelen in Napels door de wiskundige benadering te vereenvoudigen. Deze nieuwe variatie werd toen een gepatenteerde methode voor het maken van patronen.

Onze gepatenteerde methode

De methode van Domenico Lettieri is nu een hoeksteen van de Academie en is vooral gebaseerd op vereenvoudiging. Patroon maken begint bij een geometrische basisbenadering die gemakkelijk te begrijpen is en geschikt is voor de behoeften van de industrie.

Patroonontwerp wordt teruggebracht tot de fundamentele regels om het proces van papier naar weefsel te stroomlijnen.

Van scholen tot de Academie

Vanaf dat moment opende Domenico Lettieri verschillende kleermakersscholen in heel Italië en introduceerde vrouwenkleding omdat de tijden aan het veranderen waren en vrouwen hun rol in de samenleving begonnen te claimen.

Vandaag IUAD - Accademia della Moda is het enige instituut voor hoger onderwijs in het zuiden van Italië dat erkend wordt door het Italiaanse ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek van de AFAM (hoger onderwijs voor kunst, muziek en dans) instellingen voor haar bachelordiploma's.

Onze traditie van makers wordt elke dag op de Academie in leven gehouden. We bereiden onze studenten voor om de Academie als professionals te verlaten omdat hun studieplannen zijn ontworpen op basis van de vraag van bedrijven en de arbeidsmarkt, en omdat ze betrokken zijn bij een aantal praktische activiteiten, zoals workshops, tentoonstellingen, industriebijeenkomsten.

Van Napels naar Milaan

Onlangs lanceerden we een nieuw filiaal in een historisch gebouw in Milaan, bij het treinstation Milano Centrale.

We beschouwen deze branche als een mijlpaal in onze geschiedenis, want Milaan is de thuisbasis van vele modescholen en academies, en het is zowel een eer als een uitdaging om ons unieke gezichtspunt, onze creativiteit en op maat gemaakte traditie in Milaan te brengen.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Italiaans

Deze school biedt ook:


IUAD Accademia della Moda

De bacheloropleiding modevormgeving is een professionele opleiding waarbij u alleen uw creativiteit en een diploma van de middelbare school hoeft aan te vragen. Deze curs ... [+]

Overzicht

De bacheloropleiding modevormgeving is een professionele opleiding waarbij u alleen uw creativiteit en een diploma van de middelbare school hoeft aan te vragen. Deze cursus is beschikbaar in het Italiaans en in het Engels voor B2-niveaus en buitenlandse studenten. Onze academische bachelor wordt regelmatig erkend door het Italiaanse ministerie van onderwijs, universiteit en onderzoek voor zowel het hoofdkantoor van Napels als Milaan.

Tijdens de cursus leert u hoe u een modecollectie maakt en verzorgt, door middel van een uitgebreid studieplan dat is bedoeld om hooggekwalificeerde professionals met stilistische en technische vaardigheden te trainen: styling en patroon maken, fotograferen, starten en beheren van een bedrijf, inzicht de modemarkt en hoe om te gaan met uw klanten, het managen van mode-evenementen.... [-]

Italië Milaan
Oktober 2019
Engels,Italiaans
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
IUAD Accademia della Moda

De academische cursus in grafisch ontwerp vormt creatieve ontwerpers met de theoretische en praktische voorbereiding om het ontwerp van visuele communicatie te beheren. D ... [+]

De academische cursus in grafisch ontwerp vormt creatieve ontwerpers met de theoretische en praktische voorbereiding om het ontwerp van visuele communicatie te beheren.

De driejarige cursus van het eerste niveau wordt erkend door het Ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek en omvat theoretische en praktische lessen die visuele communicatie vanuit meerdere gezichtspunten behandelen.

De exponentiële groei van nieuwe communicatiekanalen en nieuwe formaten is de meest opwindende uitdaging voor een ontwerper. Tegenwoordig betekent visuele communicatie het ontwerpen en creëren van coherente systemen die in staat zijn om betekenis te herstellen die verder gaat dan de gebruikte hulpmiddelen.... [-]

Italië Napels
Oktober 2019
Italiaans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

https://youtu.be/udrZRYZ_wyw

https://youtu.be/BWDd6ffW62A

Address
Via G. Pica 62
Napels, Campania, Italië
Address
Via Copernico 3
Milaan, Lombardije, Italië