Lees de Officiële Beschrijving

RUFA, echte dromen en concrete projecten.

RUFA, Rome University of Fine Arts, is een multidisciplinair, internationaal educatief centrum - wettelijk erkend door het ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek (MIUR) - en biedt gezaghebbende, innovatieve cursussen op het gebied van kunst, design en communicatie. RUFA werkt in samenwerking met gerenommeerde professionals en prestigieuze ondernemingen, waarbij de theoretische voorbereiding van de studenten bij uitstek wordt gegarandeerd, naast de voortdurend bijgewerkte methodologisch-operationele begeleiding met een goed zicht op de werkplek en de huidige markttendensen. Opgericht in 1998 met het doel, binnen een enkele Academie, de aspiraties van Italiaanse en buitenlandse studenten en die van oprichter, Maestro Alfio Mongelli, RUFA biedt Bachelor en Master of Arts opleidingen die volledig beantwoorden aan de hedendaagse artistieke en culturele context , het aanbieden van een artistieke training van het hoogste niveau en sterke, concrete toekomstige werkgelegenheidsperspectieven.

Actuele en stimulerende trainingsvoorstellen.

RUFA biedt een groot aantal trainingsvoorstellen die enkele van de meest opwindende en meest gevraagde studiegebieden omvatten. Geleid en geadviseerd door de hoofden van de afdeling voor visuele kunst en de afdeling voor ontwerp en toegepaste kunsten / nieuwe technologieën voor de kunsten, kunnen studenten op RUFA hun toekomstige professionele carrière kiezen uit acht verschillende Bachelor of Arts-opleidingen:

Schilderij / Sculptuur / Decorontwerp / Grafisch ontwerp / Strips en illustratie / Ontwerp / Bioscoop / Fotografie.

En van acht Master of Arts-opleidingen:

Multimedia Kunst en Design / Visueel en Innovatieontwerp / Computeranimatie en Visuele effecten / Filmkunsten / Decorontwerp / Beeldhouwwerk / Schilderen / Grafische kunsten.

Voor senioren en alle studenten die een verdere gespecialiseerde opleiding nodig hebben, biedt RUFA ook verschillende korte cursussen, Masters en geavanceerde cursussen aan.

Reeds vele jaren werkt RUFA intensief samen met het prestigieuze KDU University College in Maleisië om samen een Master in Visual and Innovation Design-programma op te zetten. Tussen de twee universiteiten is een zeer dynamische, culturele uitwisseling en uitwisseling van ideeën en ontwerpen tot stand gekomen, gericht op de educatieve verrijking van studenten die aan beide instellingen zijn ingeschreven. De interpenetratie tussen oude en hedendaagse traditie is slechts één cultureel pak dat de Romeinse universiteit deelt met haar Maleisische tegenhanger. In de afgelopen jaren zijn de relaties tussen de twee instituten verder bevorderd dankzij beurzenprijzen. RUFA en KDU University College zijn het volledig eens over de enorme mogelijkheden voor groei die deze synergie biedt, inderdaad Hon Wei Min, vice-president van de Maleisische universiteit, heeft verklaard: "We zijn ervan overtuigd dat onze studenten veel waardevol kunnen worden van RUFA die vervolgens naar huis kan worden overgebracht. Onze beide landen hebben een buitengewoon oud cultureel erfgoed, gekoppeld aan een even sterke geest voor artistieke expressie, en de ontmoeting en fusie van de twee kan alleen maar leiden tot veel nieuwe, positieve ideeën. Wij geloven in u en u gelooft in ons ".

Het onderliggende doel is altijd dat we ons ontvankelijk maken voor besmetting tussen verschillende talen, transversaliteit, onderzoek en experimenten.

Op maat gemaakte methode

De RUFA-trainingsmethode is gebaseerd op een onderscheidende en gespecialiseerde lesmethode, die zich richt op het volgen van het curriculum van de universiteit en professionele training.

Tijdens hun RUFA-studiejaren kunnen studenten laboratoria, workshops, ervaringslessen, tentoonstellingen, presentaties en debatten bijwonen. Dit zijn allemaal eigentijdse en efficiënte hulpmiddelen die studenten dichter brengen bij de realiteit van het professionele personeel. Om het meeste uit hun studies te halen, moedigt RUFA studenten aan om gebruik te maken van de beschikbare kansen om een solide theoretische en praktische basis op te bouwen. Ze kunnen dan geïnspireerde kunst maken die interdisciplinaire contaminatie, transversale verrijking en innoverende experimenten combineert.

Omdat RUFA een tijdgenoot is, wil het onderwijzen en trainen met zijn hart gericht op traditie en zijn denken geprojecteerd in de toekomst.

Studeren in Rome

Terugkijken in de tijd, naar de toekomst

Het bestuderen van creatieve kunsten in een atmosfeer die is vervuild met stimuli en inducements van de hoogst mogelijke relevantie biedt onschatbare voordelen. Rome was de bakermat van de Renaissance en, nog altijd, is het historische en artistieke erfgoed van de stad een embleem van wereldwijde faam. Maar Rome is ook een stad die voortdurend verandert, waar dynamische, opwindende nieuwe talen het een podium bieden voor nieuwe, opwindende hedendaagse trends. De grote verscheidenheid die wordt aangeboden in de musea en galerieën van de stad is het meest voor de hand liggende bewijs hiervan. Inderdaad, Rome heeft niet alleen een illustere klassieke proffering, maar ook een stimulerende kalender van evenementen en initiatieven die onder de vlag van nieuwe trends vallen, gaande van kunst tot muziek en zelfs cartoonwerk.

Laat de kans om te studeren in het midden van de turbinemotor van artistieke prikkels die Rome is niet voorbijgaan. Hier studeren betekent in de geschiedenis van de toekomst stappen!

Opleidingen te volgen in:
Engels
Italiaans

Deze school biedt ook:

BA

Rome University of Fine Arts (RUFA)

Je vertelt de wereld door het oog van de camera. Je leert script-schrijven, regisseren, filmen, post-produceren en diverse visuele structurele formaten bewerken. ... [+]

Visie ontmoet techniek

Je vertelt de wereld door het oog van de camera. Je leert script-schrijven, regisseren, filmen, post-produceren en diverse visuele structurele formaten bewerken.

De blik van de machine, die vertelt hoe de wereld eruit ziet. Schrijven, fotograferen, bewerken, produceren. Kennis van film en televisie. Korte films, videoclips, commercials, documentaires en televisieproducties maken. Bij RUFA kun je je voorbereiden op een beroep dat absoluut modern is door te beginnen met het bestuderen van een passie die al heel lang bestaat. Dankzij de vele lessen en workshops van professionele docenten, kunnen degenen die een Ba Degree in Cinema volgen op RUFA uitkijken naar een wereld van interessante werkmogelijkheden. Ze bezitten de kracht van een solide basis van technische en theoretische ervaring en kunnen worden uitgenodigd om de structuur van verschillende soorten visueel formaat te schrijven, te regisseren, te construeren, te produceren, na te produceren en te bewerken. Ze zullen in staat zijn om hun eigen films en televisieprogramma's te maken, dankzij het feit dat ze een gedegen kennis hebben verworven van deze media tijdens hun jaren op RUFA, waar ze leren over regisseren en scenarioschrijven, fotografie, schiettechnieken, montage, geluidsontwerp, geschiedenis van de hedendaagse kunst, esthetiek in de beeldende kunst en de geschiedenis van de cinema. Dit alles geeft hen de mogelijkheid om de entertainmentwereld een compleet, up-to-date, sterk concurrerend professioneel profiel aan te bieden.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Italiaans
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Je leert scènes ontwerpen, ontwikkelen en combineren met kostuums, locaties met de hele wereld, specifieke momenten met hun schijn. Je zult een goed begrip ontwikkelen va ... [+]

Talent staat op het podium.

Je leert scènes ontwerpen, ontwikkelen en combineren met kostuums, locaties met de hele wereld, specifieke momenten met hun schijn. Je zult een goed begrip ontwikkelen van deze magische kunst die ten grondslag ligt aan elke performance, waarbij je vakkundig architectuur, geschiedenis en beeldende kunst met elkaar combineert.

Het theater wordt geassocieerd met kostuumscenografie als een manier om plaatsen en werelden, momenten van tijd, illusoire werkelijkheden te creëren; een gevoel van perceptie en schoonheid ontwikkelen waarin ruimte en tijd in gang worden gezet, waardoor het mogelijk wordt om nieuwe projecten, verhalen en emoties te creëren. Set Design is een magische kunst die het mogelijk maakt om alle vormen van theatrale representatie te creëren door vakkundig architectuur en geschiedenis, kunst en technologieën te mengen; als een beroep, er is niets anders dat er zo uitziet. Gebruikmakend van de theoretische en empirische training ontvangen op RUFA over het gebruik van verlichting, materialen, grondbeginselen van architectuur, fotografie, videoprojecties en reconstructies, betreedt de Set Designer met een BA-graad in Set Design bij Rufa de werkwereld als een veelzijdige methode professional wiens kennisgebieden variëren van constructie tot ontwerp, en vindt zijn natuurlijke uitlaatklep in de entertainmentwereld (theater, bioscoop, televisie, evenementen). Maar de decorontwerper r kan ook een art director worden op vele andere gebieden waar hij kostuums, scènes, verlichting voor modeshows, tentoonstellingen en openluchtinstallaties ontwerpt. Met behulp van esthetische smaak en kennis van geavanceerde technieken, is de decorontwerper de persoon die de basisprincipes vaststelt voor het dynamische ontwerp van elke theatrale gebeurtenis.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Italiaans
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Als ontwerper ontwerp je ruimtes, meubels en objecten, waardoor ze eigentijds, functioneel en innovatief worden. Altijd een stap voor op de huidige stijlen en trends, zul ... [+]

Projecten die de wereld veranderen.

Als ontwerper ontwerp je ruimtes, meubels en objecten, waardoor ze eigentijds, functioneel en innovatief worden. Altijd een stap voor op de huidige stijlen en trends, zul je leren om de maatschappij waarin we leven te interpreteren, en helpen om het met een diepere betekenis toe te schrijven.

De ontwerper is een professional die eigentijdse ruimtes, meubels en gebruiksvoorwerpen creëert die functioneel en elegant zijn. Anticiperend op trends, interpreteert de ontwerper de samenleving waarin we leven en helpt het zijn diepste betekenis te construeren. De verwachting is dat onze huizen, steden en alledaagse objecten voortdurend vernieuwd en verbeterd worden dankzij het talent en de intuïtie van de ontwerpers van morgen: van ontwerpers die afstuderen aan RUFA. Als hoofdacteur van de eigentijdse stijl, dankzij het begrip van de ontwerper van de processen en technieken die betrokken zijn bij de uitvoering van een project, is de RUFA ontwerp-afgestudeerde een professional met de mogelijkheid om een ​​gezaghebbende bijdrage te leveren, via hun werk, aan de interieurarchitectuur, productontwerp en straatmeubilair. De belangrijkste technieken voor computerondersteunde grafische representatie en ontwerp (digitale modellering en virtuele architectuur) maken deel uit van het professionele patrimonium van de RUFA-gekwalificeerde ontwerper, die als een allrounder kan samenwerken met zowel de kleinschalige ambachtsman als de grootschalige fabrikant, die alles creëert, van het eenmalige object tot een compleet assortiment. Omdat er geen grenzen zijn aan de velden waarin de ontwerper opereert, kunnen ze ook werken als coördinatoren van evenementen of bij het lanceren van trends en stijlen.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels,Italiaans
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Je wordt een solide, all-round artiest, technisch bekwaam en bezit zowel flair als nieuwsgierigheid, in staat om de realiteit te documenteren en een real-time verslag te ... [+]

Focus op de wereld.

Je wordt een solide, all-round artiest, technisch bekwaam en bezit zowel flair als nieuwsgierigheid, in staat om de realiteit te documenteren en een real-time verslag te geven van gebeurtenissen en hun connotaties terwijl ze zich om ons heen ontplooien.

Fotografen spelen een sleutelrol in de wereld van de hedendaagse communicatie: creatieve en technische expertise, ze documenteren en registreren in real time de wereld en de gebeurtenissen om ons heen. De fotograaf is een veelzijdige kunstenaar die beschikt over techniek, verbeeldingskracht en nieuwsgierigheid: een professional met het vermogen om zijn eigen talent te exploiteren en op veel gebieden werkzaam is, van audiovisuele fotografie tot fotojournalistiek, mode tot kunstfotografie, reclame tot communicatie, documentatie en publiceren. De RUFA Photography Course leidt de professionele fotografen van morgen op met een lesmethode die techniek en verbeeldingskracht zorgvuldig combineert en studenten praktische training en solide culturele basis biedt die onmisbaar zijn om uit te blinken in de creatieve professionele sectoren. Onder begeleiding van docenten die zelf professionals in de communicatiesector zijn, leren studenten die het RUFA Photography Ba-programma volgen meteen hoe ze de juiste taal kunnen vinden en gebruiken om hun creativiteit, gevoeligheid en artistieke persoonlijkheid uit te drukken.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Italiaans
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Rome University of Fine Arts (RUFA)

De grafisch ontwerper speelt een centrale rol in alle projecten met visuele communicatie. Van publiceren tot verpakking, huisstijl tot tentoonstellingen, bewegwijzering t ... [+]

Over

Je speelt een cruciale rol in alle visuele communicatieprojecten, van publiceren tot onconventionele marketing, van huisstijl tot reclame, van bewegwijzering tot promoties.

De grafisch ontwerper speelt een centrale rol in alle projecten met visuele communicatie. Van publiceren tot verpakking, huisstijl tot tentoonstellingen, bewegwijzering tot reclame, Graphic Design is een multidisciplinair beroep dat verschillende elementen van communicatie (tekens, lettertypen, kleuren en afbeeldingen) combineert om talen te definiëren die altijd origineel en eigentijds moeten zijn. De RUFA Graphic Design-gediplomeerde benadert deze werkwereld met veel vaardigheden, dankzij de Pathway van de Academie, die de vele verschillende aspecten van visuele communicatie bestrijkt. De afgestudeerde is getraind in kunstgeschiedenis en publiceren en heeft de mogelijkheid om te werken met traditionele grafische technieken en multimedia. Dankzij een grondige kennis van de grafische en fotografische taal en van de technologieën en media van vandaag en de toekomst hebben RUFA-afgestudeerden de mogelijkheid om projecten uit te voeren voor institutionele identiteit, merkimago, webdesign, bewegwijzering en reclame. Het profiel van de RUFA-gediplomeerde als een visuele ontwerper past hen dus voor vele scenario's van loopbaanontwikkeling: van onafhankelijke beroepsuitoefening tot werken binnen reclamebureaus, openbare instellingen en bedrijven.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Italiaans
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Rome University of Fine Arts (RUFA)

We zullen je leren schilderen met een traditionele aanpak voordat je de nieuwste technieken onder de knie krijgt. Kunst, de toekomst en een beroep binnen handbereik breng ... [+]

Van onheuglijke tijden, de taal van de mensheid.

We zullen je leren schilderen met een traditionele aanpak voordat je de nieuwste technieken onder de knie krijgt. Kunst, de toekomst en een beroep binnen handbereik brengen via een enkele educatieve Pathway .

De beeldende kunst is de oudste van creatieve activiteiten en de vaardigheden en talenten van de kunstenaar zijn nog steeds nodig vandaag. RUFA leert jonge mensen hoe ze zich kunnen uitdrukken, beginnend bij de traditie en tegelijkertijd beheersing van de technieken van vandaag: schilderkunst, video, performancekunst, installaties, elektronische kunst. De moderne beeldend kunstenaar moet zich net zo goed bewust zijn van de geschiedenis als van de tijd waarin we nu leven; RUFA helpt haar studenten om kunst, toekomst en beroep te combineren in een enkel project. De professionele scenario's die zich vervolgens openen voor studenten die hun Ba Degree op het schilderij hebben gevolgd, zijn de beeldende kunst, grafische kunst en schilderkunst als pure artistieke expressie. Dankzij hun studie op specifieke gebieden (hedendaagse kunstgeschiedenis, fotografie en audiovisuele, beeldende, grafische en figuratieve technieken en technologieën) kunnen afgestudeerden van RUFA werken als curatoren van tentoonstellingsruimten, art directors voor culturele evenementen, grafische ontwerpers en als kunstuitgevers. . Iedereen in deze artistieke sectoren zal ze kunnen uitkiezen dankzij het hoge niveau van hun opleiding in de beeldende kunst, de esthetiek, de fenomenologie van de hedendaagse kunst en de organisatie van kunstruimten en -concepten.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels,Italiaans
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Voordat je op de arbeidsmarkt komt, krijg je een grondige kennis van hedendaagse beeldende kunst. Hedendaagse en klassieke studies, de analyses van esthetische principes, ... [+]

Het fysieke aspect van de schepping.

Voordat je op de arbeidsmarkt komt, krijg je een grondige kennis van hedendaagse beeldende kunst. Hedendaagse en klassieke studies, de analyses van esthetische principes, de zoektocht naar een perfecte balans tussen vorm en substantie: dit zijn de pijlers van de cursus en de eerste stap naar een toekomst als beeldhouwer.

Als de kunst om solide objecten te maken, komt Sculpture van fusing plasticiteit met techniek: een kunst die uit de ruimte komt en de tastbare uitdrukking is van de visie van de beeldhouwer van de wereld. Hedendaagse en klassieke studies, analyses van esthetische canons, onderzoek naar de fijne balans tussen vorm en substantie: dit zijn de technische en theoretische pijlers van de RUFA-cursus, die studenten een eerste stap zetten naar een toekomst als hedendaagse kunstenaar. Het programma afgestudeerden in beeldhouwkunst bij Rufa betreedt de professionele wereld, uitgerust met grondige kennis van de beeldende kunst, performances en installaties, en kan ook een onmisbare rol spelen in het creëren van tentoonstellingsruimtes of het upgraden van openbare plaatsen als onderdeel van de discipline van het stadsontwerp. Het werken met traditionele en nieuwe materialen en het verbeteren van de kwaliteit van ruimtes zijn natuurlijke werkomgevingen voor afgestudeerden van RUFA Sculpture, van wie het onderwijs ook geschikt is voor interessante werkmogelijkheden in de meer conceptuele gebieden van het beroep, zoals tentoonstellingen en kunstcatalogi. De disciplinaire gebieden die aan de RUFA worden bestudeerd, zijn gebaseerd op een algemene opleiding die bestaat uit figuratieve en plastische elementen, binnen een studieplan dat ook kunstgeschiedenis,... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels,Italiaans
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Maak ongelooflijke verhalen met je eigen karakteristieke tekenstijl. Creëer oneindige werelden met je eigen kleuren en techniek. Neem de controle over je eigen talent. Le ... [+]

Wolken, ideeën, kleur.

Maak ongelooflijke verhalen met je eigen karakteristieke tekenstijl. Creëer oneindige werelden met je eigen kleuren en techniek. Neem de controle over je eigen talent. Leer verhalen vertellen door ze te tekenen.

RUFA Comics and Illustration bereidt professionals voor op het betreden van de wereld van strips en illustratie en stelt hen in staat verhalen te vertellen door hun eigen stijl en techniek vorm te geven. Studenten verwerven het vermogen om de controle te krijgen over alle elementaire artistieke vaardigheden, zoals compositie, visuele communicatie, inkt, anatomie en perspectief.

De cursus verweeft digitale technieken met traditionele kleurmethoden, het creëren van het DNA van communicatie voor de 21e eeuw. Een cursus van drie / jaar voor iedereen die zich wil amuseren, illustreren, verhalen vertellen en emoties opwekken door zijn persoonlijke boodschap om te zetten in visuele beelden.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Italiaans
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

RUFA Open Time

Address
Sede Centrale Via Benaco, 2
Rome, Lazio, Italië
Address
Via Taro, 14
Rome, Lazio, Italië
Address
Via Degli Ausoni, 7
Rome, Lazio, Italië
Address
Via Benaco, 12
Rome, Lazio, Italië
Address
Via Benaco, 1b
Rome, Lazio, Italië
Address
Via Lariana, 14
Rome, Lazio, Italië
Address
Via Lariana, 8
Rome, Lazio, Italië