Lees de Officiële Beschrijving

De University of Parma is een State University. Als zodanig is het zelfbestuur en heeft bestuurlijke, organisatorische en accountancy autonomie, het verlenen van diensten aan het grote publiek. Op 13 maart 962, Keizer Ottonian ik op Uberto, de bisschop van Parma, de inleiding van de universiteit in het 'Diploma' toegekend - een document dat de bisschop de macht te bestellen en te kiezen juridische leiders toegekend ('eligere et ordinare notarios') . Dit document is de basis van het creëren van een onderwijsinstelling die eeuwen later zou duren, en is nog steeds bewaard in het bisschoppelijk archief in Parma vandaag.

De Universiteit houdt 18 Afdelingen, 35 eerste graad cursussen, 6 één cyclus opleidingen, 38 tweede graad cursussen, Evenals vele Postgraduate scholen, Postgraduaat lerarenopleidingen, Degrees verschillende Masters 'en Onderzoek doctoraten (PhD).

Studenten kunnen kiezen tussen de gangen op: Arts and Humanities, Economie, Techniek en Architectuur, de Voedsel- en Landbouworganisatie, Recht en Sociale Studies, Wiskundige Fysische en Natuurwetenschappen, Geneeskunde en Chirurgie, Apotheek, Diergeneeskunde.

De ideale grootte van de universiteit (30.000 studenten, met meer dan 5.000 afgestudeerden per jaar, en ongeveer 2000 docenten en medewerkers) en de leefomstandigheden in Parma aantrekken van een groot aantal studenten uit heel Italië. Meer dan tweederde van onze geregistreerde studenten van buiten komen van Parma en de provincie Parma, waarin de universiteit plaatst in de hoogste rang voor het aantrekken van de meeste niet-verblijvende studenten landelijk.

De verschillende locaties van de universiteit kunnen studenten om te studeren in een comfortabele, efficiënte structuren in de buurt van groene gebieden, zoals de Campus: Een gebied 77 hectare ten zuiden van de stad, de opvang van wetenschappelijke deparments, onze campus bestaat uit afdelingen, moderne en goed uitgeruste collegezalen, comfortabele studiegebieden, technologisch geavanceerde laboratoria en een CNR centrum - evenals diverse sportfaciliteiten, een conferentiecentrum en een kantine. Deze belangrijke combinatie van structuren en mensen is absoluut uniek op de Italiaanse universiteit scene.

De andere universiteit nederzetting ligt in het hart van de stad met centrale gebouw van de universiteit dat het kantoor van de rector van de huizen, administratiekantoren en de juridische afdeling. In het hart van de stad ligt de medische school ook in het ziekenhuis gebied, de van de afdeling Economische Zaken, de Kunsten, Letteren, Geschiedenis en Sociale Dienst Wetenschappen en de oude cultuur, filosofie, Opleidingen en Moderne Talen afdeling. Tenslotte is de Diergeneeskunde afdeling bevindt zich in de onmiddellijke noord-westelijke rand van de stad.

In het hart van de stad, centrale gebouw van de universiteit herbergt de rector kantoor, administratiekantoren en Recht. De medische school is ook in de stad, gelegen in het ziekenhuis, terwijl de economie en de politieke wetenschappen zijn naast het Parco Ducale. De Letteren en Wijsbegeerte en Psychologie hebben hun campussen in het oude centrum van de stad, en Diergeneeskunde is gelegen in de onmiddellijke noord-westelijke rand van de stad.

De activiteiten en faciliteiten van de Universiteit van Parma aan te trekken van de deelname van een steeds groeiende studentenpopulatie. Er zijn informatie en loopbaanbegeleiding diensten aan studenten met hun universiteit gelieerde keuzes, goede relaties met buitenlandse universiteiten, en een levendige uitwisseling van studenten in termen van communautaire programma's, met inbegrip van vele beschikbare beurzen helpen. Bibliotheken, computer laboratoria en internettoegang punten, studentenwoningen en kantines, part-time banen, culturele activiteiten, een gratis nummer, en post-afstuderen loopbaanbegeleiding zijn allemaal beschikbaar voor studenten - samen met interviews en korte cursussen om onze afgestudeerden te helpen om werk te vinden.

Veel faciliteiten zijn beschikbaar voor studenten om de kwaliteit van hun studie en het universitaire leven te verbeteren. Sommige van deze zijn de gratis e-mail en ad hoc diensten voor gehandicapte studenten, taalcursussen op de Foreign Language Centre. Studenten kunnen zich ook aanmelden voor tentamens via het internet, downloaden administratieve formulieren, of toegang te krijgen persoonlijk voor elke student geleverde e-mail door de universiteit, waardoor een snelle en nauwkeurige communicatiekanaal.

De Universiteit van Parma website biedt studenten regelmatig bijgewerkte informatie en de ideale interface voor de communicatie met de universiteit.

Studenten hebben en veel mogelijkheden in de sport wordt beheerd door de Universiteit van Parma CUS met cursussen in alle disciplines in een reeks van structuren - ons zwembad, atletiekbaan, tennisbanen, voetbalvelden, golf werf, basketbal, rugby plaatsen, enz.

Musea, zoals CSAC in de Abbazia van Paradigna (www.csacparma.en) Met een indrukwekkende collectie Italiaanse kunstwerken (van ontwerp, architectuur, illustratie, reclame, fotografie), de Botanische Tuinen, het Natural Science musea en andere wetenschappelijke collecties, dan is de universiteit refrein: dit zijn de culturele activiteiten en studie ook kansen .

Internationale studenten zijn welkom aan de Erasmus en International Home de buurt van de San Francesco kerk, in het hart van de stad, en zij zullen profiteren van Italiaanse taalcursussen vooral geleerd om academische studie te helpen.

Twee van de niveau opleidingen II zijn volledig in het Engels gegeven, terwijl er een groeiende aanbod van het Engels onderwezen cursussen in de Architectuur Master of Science Course, in de engineering cursussen en in de geesteswetenschappen cursussen ook.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Italiaans

Deze school biedt ook:

Bachelor

University of Parma

CURSUS structuurdiagram met credits ... [+]

Officiële Programma Beschrijving

CURSUS structuurdiagram met credits Percorso COMUNE (curriculum)

Jaar van de studie: 1

BIOCHEMIE

4 CFU - BASIC verplichte vakken

biologie

10 CFU

BIOLOGIE

6 CFU - BASIC verplichte vakken

chemie

10 CFU - BASIC verplichte vakken

ENGELS certificatieniveau B1

1 CFU - een vreemde taal eindexamen

ETEN EN COMMUNICATIE

8 CFU - AANVULLENDE verplichte vakken

FOOD GESCHIEDENIS EN CULTUUR

6 CFU - AANVULLENDE verplichte vakken

Afbeelding van voedsel in de hedendaagse cultuur

6 CFU - AANVULLENDE verplichte vakken

MARKETING

6 CFU - verplichte vakken, KENMERK VAN DE KLASSE

Wiskunde en Natuurkunde toegepast op de Gastronomie... [-]

Italië Parma
October 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

Een primaire doelstelling voor de opleiding in de filosofie, gestructureerd in een enkele syllabus, is die van het verstrekken van een geconsolideerde basis in de traditi ... [+]

Officiële Programma Beschrijving

Filosofische studies

Bacheloropleiding zonder toelatingsproef • 5 plaatsen beschikbaar voor niet EU-burgers Het primaire doel van de driejarige Filosofische Studies natuurlijk, gestructureerd in een enkel programma, is dat van een solide basiskennis van de traditionele gebieden van de filosofie, zowel vanuit een historisch en theoretisch standpunt. Voldoende ruimte wordt gegeven aan de geschiedenis van de filosofie, traditioneel gestructureerde van oude tot hedendaagse filosofie, met bijzondere aandacht voor het lezen van de klassiekers van het filosofisch denken. Logisch-linguïstische instructie biedt de tools voor de studie van de hedendaagse analytische filosofie. Een derde gebied, vertegenwoordigd door de ethisch-politieke, sociologische en esthetische studies, concentreert zich op gelijktijdigheid en de complexe relatie tussen filosofie en menswetenschappen. De strikt filosofische opleiding wordt aangevuld met historische studies, met als doel het bevorderen van de toegang van studenten tot traditionele carrièremogelijkheden zoals lesgeven.... [-]

Italië Parma
October 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Parma, Emilia-Romagna, Italië