Lees de Officiële Beschrijving

Università Bocconi, opgericht in 1902, was de eerste Italiaanse universiteit die een graad in economie studeerde.

Al een eeuw lang speelt Bocconi een leidende rol in de sociale en economische modernisering van Italië. Het is trouw gebleven aan de basiswaarden van het zijn van een belangrijke onderzoeksuniversiteit, met democratische waarden en open voor de wereld, maar ook financieel en politiek onafhankelijk.

Università Bocconi gelooft dat excellentie alleen gebaseerd kan zijn op het academische profiel van een persoon en op zijn of haar waarden en culturele en ethische achtergrond. Daarom biedt de universiteit tal van activiteiten, speciale gelegenheden voor mensen om hun kennis te verrijken.

Generaties lang zijn ondernemende studenten naar Bocconi gekomen om iets groters te worden. Wij bieden undergraduate, graduate, Ph.D. en uitvoerende programma's voor toekomstige leiders en ondernemers die een sterke basis en een transformatief netwerk willen.

Waarom Bocconi

Bocconi is niet alleen een opleiding. Het is een springplank voor je ambities.

Al generaties lang hebben we de kennis en waarden van innovators en toekomstige leiders gevormd. We begrijpen dat de grote presteerders van morgen meer nodig hebben dan kwalificaties. Ze hebben behoefte aan vertrouwen, visie en een sterke set van waarden.

We zijn in 1902 opgericht om de sociale en economische vooruitgang in Europa en daarbuiten te bevorderen. Het is een missie die wordt gedeeld door onze gemeenschap van meer dan 100.000 alumni in industrieën over de hele wereld.

Veel scholen zullen proberen je te vormen naar de wereld. Bocconi bereidt je voor om het te wijzigen.

Onze programma's op het gebied van economie, management en financiën behoren tot de beste ter wereld. De QS World University Rankings noemden ons een van de tien beste instellingen in Europa op deze gebieden, terwijl de Financial Times onze Master degrees in Finance en Management tot de top tien wereldwijd behoort.

Ranglijsten van onderwijskwaliteit in de wereld

Binnen het domein van het internationale hoger onderwijs worden een aantal ranglijsten gepubliceerd met zeer uiteenlopende kwaliteitsniveaus, methodologische nauwkeurigheid en autoriteit. Bocconi University verschijnt regelmatig in de meest prominente rankings die betrekking hebben op haar expertisegebieden in economie en management, en meer in het algemeen in de sociale wetenschappen.
Vanwege zijn aard van een gespecialiseerde instelling, staat Bocconi niet in de ranglijst die wordt gekwalificeerd als "overall" - dat wil zeggen, QS, THE en Shanghai rankings - waarbij universiteiten betrokken zijn die een breed spectrum van onderwerpen en velden bestrijken.

Hier tonen we de bijgewerkte resultaten van enkele van de meest belangrijke en algemeen erkende hiervan. Meer informatie over onze status in andere gespecialiseerde of sectorale ranglijsten zal worden gepubliceerd in de secties over de individuele programma's.

1. QS (Quacquarelli Symonds)

In de QS World University Ranking, gepubliceerd door het in Londen gevestigde QS, was de wereldwijde prestatie van Bocconi in het segment Social Science de afgelopen drie jaar als volgt:

  • 2018, sociale wetenschappen
  • 2017, sociale wetenschappen
  • 2016, sociale wetenschappen

QS vermeldt zelf Bocconi in de presentatiepagina's van de ranglijst, en legt uit waarom Bocconi niet in de uitgebreide ranglijst staat, maar alleen in de meer specifieke subgroep "Sociale wetenschappen". Zie het artikel Getting Specific.

Bocconi is ook opgenomen in de subject rankings die afzonderlijk door QS worden gepubliceerd:

Opmerking: "Reputatie van werkgevers" is een van de indicatoren van de ranglijst en meet de mening van bedrijven over afgestudeerden van een individuele universiteit. De bovenste heeft een conventionele score van 100.

2. Financial Times

Bocconi is ook in veel rankings vertegenwoordigd door Financial Times. Meer specifiek, SDA Bocconi School of Management (Bocconi's Business School) staat op de volgende ranglijsten: MBA, Executive MBA (EMBA), Executive Education Custom Programs, Executive Education Open Programs en European Business Schools. MSc-cursussen aangeboden door Bocconi's Graduate School staan ​​vermeld in de ranglijsten Master in Management en Finance. Hier zijn de bijgewerkte posities op Europees en wereldwijd niveau.

3. U-Multirank

Het onlangs gelanceerde U-Multirank-project, net als andere ranglijsten, is bedoeld om te helpen bij het kiezen van een universiteit, maar met een heel andere benadering dan andere. Na het instellen van de gewenste criteria verkrijgt de gebruiker een lijst met universiteiten met de indicatie voor elke gekozen parameter van de prestaties van elke universiteit in vergelijking met het groepsgemiddelde. U-Multirank verschuift dus de belangrijkste focus van de eenvoudige positie in een rangorde naar de mix van kenmerken van een bepaalde universiteit.

4. Shanghai Ranking

De Global Ranking of Academic Subjects, uitgegeven door ShanghaiRanking Consultancy, somt de beste universiteiten ter wereld op in specifieke onderzoeksgebieden. De Academische Onderwerpen zijn onderverdeeld in vijf macro-gebieden (Natuurwetenschappen, Engineering, Life Sciences, Medische Wetenschappen en Sociale Wetenschappen). Op het gebied van sociale wetenschappen is Bocconi aanwezig in vijf academische onderwerpen:Opleidingen te volgen in:
Engels
Italiaans

Deze school biedt ook:

BSc

University Bocconi

Deze BSc is een programma in de economie, maar zeer interdisciplinair van aard en gebaseerd op solide kwantitatieve en methodologische grondslagen. Met zijn specifieke mi ... [+]

Deze BSc is een programma in de economie , maar zeer interdisciplinair van aard en gebaseerd op solide kwantitatieve en methodologische grondslagen. Met zijn specifieke mix van economische, kwantitatieve en sociaalwetenschappelijke onderwerpen, vindt dit innovatieve programma synergieën tussen onderwerpen, om verschillende perspectieven te krijgen op leidende internationale economische vraagstukken.

Het is een van de baanbrekende programma's in Europa, door een nieuw geïntegreerd beeld van economie en sociale wetenschappen voor te stellen . Tegenwoordig maken sociologen gebruik van speltheorie en demografen gebruiken economische modellen om de populatiedynamiek te analyseren. Op dezelfde manier praten economen over criminaliteit en incentives, analyseren ze de geest zoals filosofen en psychologen dat doen en bestuderen ze sociale stratificatie op andere gebieden van multidisciplinaire convergentie.... [-]

Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Deze BSc is een uniek programma dat toonaangevend is in de digitale revolutie van vandaag. Onder de eerste bacheloropleidingen internationaal, wil het de nieuwe generatie ... [+]

Deze BSc is een uniek programma dat toonaangevend is in de digitale revolutie van vandaag. Onder de eerste bacheloropleidingen internationaal, wil het de nieuwe generatie van digitale talenten trainen, een generatie waarin de combinatie van kwantitatieve vaardigheden en rigoureus denken essentieel is voor succes.

Dit programma richt zich tot jonge talenten die een leidende rol willen spelen in het datagestuurde tijdperk. Het algemene doel is om besluitvormers in bedrijven en instellingen te begrijpen en hen in staat te stellen de strategische implicaties van kwantitatieve informatie voor economische, bestuurlijke en financiële beslissingen te begrijpen.

Nieuwe technologieën en sociale media zorgen voor een revolutie in de economie. Arti fi ciële intelligentie en Big Data veranderen besluitvorming en beleidsvorming en creëren nieuwe zakelijke kansen. Nieuwe professionele rollen komen gestaag naar voren. De EU-coalitie voor digitale banen schat in 2020 825.000 banen in de digitale economie in Europa alleen. Reageren op de uitdaging vereist talenten die kwantitatieve en computerwetenschappelijke vaardigheden combineren met het rigoureuze denken van de economische en managementwetenschappen.... [-]

Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Het programma geeft je een sterke voorbereiding op het gebied van Economie en Bedrijfskunde, samen met een onderscheidende focus op de geesteswetenschappen, waardoor je j ... [+]

Het programma geeft je een sterke voorbereiding op het gebied van Economie en Bedrijfskunde, samen met een onderscheidende focus op de geesteswetenschappen , waardoor je je kritische beoordelingsvaardigheden verbetert. De verscheidenheid aan behandelde onderwerpen is wat het onderscheidt van de andere Bocconi BSc-programma's.

Afgestudeerden van dit programma werken bij een breed scala van bedrijven en instellingen in verschillende industrieën, maar de aanpak en onderwijsmethoden van het programma maken het bijzonder geschikt voor studenten die geïnteresseerd zijn in artistieke industrieën (musea, theaters en veilinghuizen), culturele sectoren (uitgeverij, muziek en televisie) en creatieve gebieden (mode, design, communicatie en stedelijke ontwikkeling).... [-]

Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Het programma leidt de toekomstige generatie economische en financiële experts op, die zich kunnen aanpassen aan een omgeving die voortdurend onderhevig is aan veranderin ... [+]

Het programma leidt de toekomstige generatie economische en financiële experts op , die zich kunnen aanpassen aan een omgeving die voortdurend onderhevig is aan verandering, om hun neiging tot een mondiaal denkperspectief te perfectioneren.

Je begrijpt en analyseert economische en financiële fenomenen vanuit een internationaal perspectief en krijgt een degelijke opleiding gebouwd op rigoureuze kwantitatieve en kwalitatieve hulpmiddelen .

Je kunt kiezen uit twee majors. In de major Economics biedt een degelijke methodologische achtergrond u de tools om een ​​groot aantal problemen te begrijpen: de effecten van globalisering, de rol van centrale banken en monetair beleid, het mededingingsbeleid, het functioneren van de arbeidsmarkt, het stimuleren van de ontwikkeling van arme landen, de link tussen politieke instellingen en economische uitkomsten.... [-]

Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Het programma richt zich op managementtools die typerend zijn voor bedrijven met een belangrijke internationale dimensie en die opereren in verschillende en steeds meer g ... [+]

Het programma richt zich op managementtools die typerend zijn voor bedrijven met een belangrijke internationale dimensie en die opereren in verschillende en steeds meer geïntegreerde economische systemen.

Inhoud is op maat gemaakt om u een sterke voorbereiding te geven op het gebied van internationale economie en zaken en een onderscheidend internationaal perspectief .

Je leert de dynamiek begrijpen en analyseren van de globalisering van culturen en operaties en de relaties tussen landen op Europees en buiten-Europees niveau.

Door middel van een vergelijkende benadering , zul je onderzoeken hoe culturele verschillen deze dynamiek kunnen beïnvloeden, en hoe instellingen, bedrijven en het financiële systeem als geheel opereren in de mondiale context.... [-]

Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Deze BSc is het eerste undergraduate-programma dat Bocconi aanbiedt op het gebied van politieke wetenschappen, met een kleine multiculturele klasgroep van geselecteerde, ... [+]

Deze BSc is het eerste undergraduate-programma dat Bocconi aanbiedt op het gebied van politieke wetenschappen , met een kleine multiculturele klasgroep van geselecteerde, zeer gemotiveerde studenten en een toegewijde internationale faculteit. Vanwege de flexibiliteit , studenten brengen een semester in het buitenland studeren aan een partner universiteit en hebben de mogelijkheid om een ​​stage te doen.

Je leert hoe je de evolutie van sociale, economische en politieke systemen in internationaal perspectief kunt interpreteren, de mechanismen van besluitvorming binnen nationale en internationale instellingen kunt begrijpen en vaardigheden kunt ontwikkelen die nodig zijn voor het implementeren en evalueren van beleid.... [-]

Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Bachelor

University Bocconi

Het is een uniek vierjarig programma, ontwikkeld met twee prestigieuze partneruniversiteiten: de Marshall School of Business van USC University of Southern California in ... [+]

Drie wereldklasse universiteiten, drie continenten, drie graden: een ongeëvenaarde ervaring

Het is een uniek vierjarig programma, ontwikkeld met twee prestigieuze partneruniversiteiten : de Marshall School of Business van USC University of Southern California in Los Angeles en HKUST, de Hong Kong University of Science and Technology. Studenten, in een kleine klas van ongeveer 50 studenten afkomstig uit de hele wereld, studeren elk jaar op een andere locatie en universiteit, verspreid over drie continenten: in feite brengen ze het eerste jaar door in Los Angeles, de tweede in Hong Kong, de derde in Milaan en de vierde bij hun keuze voor een van deze scholen.

Het vertegenwoordigt een opwindende studie en levenservaring die een sterke motivatie, culturele openheid en hoge flexibiliteit vereist om zich aan te passen aan nieuwe omgevingen en situaties. Geselecteerde studenten leren van internationaal gerenommeerde leraren en wetenschappers, ontdekken verschillende culturen en duwen zichzelf naar nieuwe limieten. Het is het eerste niet-gegradueerde samenwerkingsverband in zijn soort, ontworpen om intellectueel nieuwsgierige studenten te betrekken bij een bedrijfscurriculum dat geavanceerde onderwijsmethoden verbindt met culturele onderdompeling en ervaringen uit de echte wereld. Engels is de gemeenschappelijke taal van de WBB, en studenten worden vertrouwd in de taal van het bedrijfsleven in Azië, Europa en Noord-Amerika tijdens buitenschoolse activiteiten en stages die in elk land worden georganiseerd. Dit is een nieuwe benadering van onderwijs die een nieuwe generatie leiders zal voorbereiden op de kansen van een onderling verbonden wereld.... [-]

Italië Milaan
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
Via Roberto Sarfatti,25
Milan, Lombardije, 20100 IT
Social Media
Location address
Los Angeles, Californië, US