University of Milan - Department of Social and Political Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De universiteit van Milaan is een openbare universiteit voor onderwijs en onderzoek, die - met 8 faculteiten en 2 scholen en een onderwijzend personeel van meer dan 2000 hoogleraren - zich onderscheidt door zijn grote verscheidenheid aan disciplinaire gebieden.

Een toonaangevend instituut in Italië en Europa voor wetenschappelijke productiviteit, de universiteit van Milaan is de grootste universiteit in de regio, met ongeveer 64.000 studenten; het is ook een belangrijke hulpbron voor de sociaal-economische context waarvan het deel uitmaakt.

Milaan is in feite de hoofdstad van Lombardije, een van de meest dynamische en internationale regio's in de Europese Unie, een leider in de nationale economie die staat voor de Italiaanse voorhoede van investeringen in onderzoek en ontwikkeling en inzet voor technologische innovatie.

De universiteit van Milaan bezit ook een opmerkelijk artistiek en cultureel erfgoed dat belangrijke historische gebouwen, overgeërfde en verworven collecties, archieven, botanische tuinen en het oude Brera-observatorium in opdracht van Maria Teresa van Oostenrijk omvat.

De afdelingen van de universiteit zijn gehuisvest in belangrijke historische gebouwen in het centrum van Milaan en in moderne gebouwen in het gebied dat bekend staat als Città Studi (de stad van studies).

Tussen de palazzo's die de faciliteiten van de universiteit huisvesten, staat de oude Ca 'Granda - een monumentaal complex uit de 15e eeuw in het hart van het historische stadscentrum - het 18e-eeuwse Palazzo Greppi ontworpen door Giuseppe Piermarini - die het Scala-theater in Milaan heeft gebouwd - en het 17e-eeuwse Sant'Alessandro College in opdracht van de familie Arcimboldi.

De boekencollectie, een van de rijkste in de regio, wordt bewaard in 47 bibliotheken, terwijl het APICE-centrum zeldzame en waardevolle boekvoorraden en archieven verzamelt.

De universiteit heeft ook een koor en een eigen orkest, dat actief bijdraagt ​​aan het culturele leven van de stad en internationale erkenningen ontvangt op een steeds frequentere basis.

Belangrijke feiten over de universiteit en de afdeling SPS

 • De universiteit van Milaan is de enige Italiaanse universiteit onder de 21 leden van LERU (League of European Research Universities)
 • Het staat regelmatig op de hoogste posities van Italiaanse universiteiten in de internationale ranglijst
 • Het biedt 65 bacheloropleidingen, 54 masteropleidingen en 31 doctoraatsprogramma's, met een totaal van meer dan 60.000 studenten.
 • Het Departement van sociale en politieke wetenschappen is gerangschikt als eerste van de grote afdelingen van de sociale wetenschappen in de laatste Italiaanse evaluatie van het onderzoek.
 • Het departement is zowel in het onderwijs als in het onderzoek uitstekend bevonden door de universitaire evaluatieoefening, gebaseerd op een systeem van internationale scheidsrechters.
 • Onze afdeling heeft samenwerkingsovereenkomsten met meer dan 70 buitenlandse universiteiten in Europa.
 • We zijn het eerste departement van de universiteit van Milaan geweest met een bacheloropleiding die volledig in het Engels werd gegeven (naast verschillende andere masterprogramma's in het Engels)

Voordelen bij het studeren in Milaan

 1. Studeer in een van de meest prestigieuze en dynamische Italiaanse universiteiten
 2. Studeer in het Engels (of Italiaans als je dat liever hebt) in een kosmopolitische omgeving, in een stad met 6 universiteiten
 3. Wonen in een moderne en levendige stad, in een land dat bekend staat om zijn culturele erfgoed, historische bezienswaardigheden en kwaliteit van leven.
 4. Kies ervoor om de eerste BA-student te zijn die bruggen legt tussen culturen, landen en onderwijssystemen
Deze school biedt programma's in:
 • Engels

Bekijk BA's »

Programma's

Deze school biedt ook:

BA

Bachelor of Arts in Political Sciences

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 ItaliĆ« Milaan

Politieke wetenschap (SPO) in het Engels wordt zowel voor internationale studenten als voor Italiaanse studenten overwogen die een uitdagend en innovatief pad willen nemen voor het behalen van hun bachelordiploma. Het combineert een multidisciplinair karakter met een specifieke focus op de complexe verstrengeling tussen politiek en economie. [+]

Politieke wetenschap (SPO) in het Engels wordt zowel voor internationale studenten als voor Italiaanse studenten overwogen die een uitdagend en innovatief pad willen nemen voor het behalen van hun bachelordiploma. Het combineert een multidisciplinair karakter met een specifieke focus op de complexe verstrengeling tussen politiek en economie.

De eerste twee jaar omvatten modules in de hedendaagse geschiedenis, economie, rechten, politieke wetenschappen en sociologie. Aan het begin van de laatste termijn van het tweede jaar gaan studenten over van generalistische cursussen naar een track met methodologische cursussen zoals Philosophy of Science en Polimetrics, lessen op het gebied van politieke wetenschappen en economie, plus Labs en keuzevakken.... [-]


Videos

BA in Political Science (Politics and Economics) at the University of Milano - video

BA in Political Science (Politics and Economics) at the University of Milano - clip

International students @ Unimi

Contact

Adres Via Festa del Perdono, 7
20122 Milaan, Lombardije, Italië
Website http://www.spo.unimi.it/en/