Ritsumeikan University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Waarom kiezen voor Engels-medium Undergraduate-programma's aan de Ritsumeikan University ?

In het Engels gebaseerde Undergraduate-programma's bieden toegang tot de verscheidenheid aan academische cursussen voor studenten zonder of met beperkte kennis van de Japanse taal.

Na de inschrijving krijgen internationale studenten de mogelijkheid om Japans te leren in / buiten het curriculum.

Student diversiteit is een van de meest aantrekkelijke kenmerken van RU. In 2019 studeren 2441 internationale universitaire studenten uit 66 landen in onze graduate en undergraduate-programma's. RU biedt je altijd kansen om studenten van over de hele wereld en verschillende culturen te ontmoeten. Studentendiversiteit maakt je universitaire leven opwindend en draagt bij aan je vruchtbare academische activiteiten in Japan.

Ritsumeikan University heeft vier campussen in de regio Kansai. Engels-medium undergraduate-opleidingen worden aangeboden op drie van deze campussen. Global Studies Major en het Joint Degree Program zijn gebaseerd op Kinugasa Campus in het noordwesten van Kyoto City. Gemeenschaps- en regionaal beleid Studies Major en de Global Liberal Arts zijn gevestigd op de Osaka Ibaraki Campus, die in 2015 is geopend in Ibaraki City, Osaka. De cursus Information Systems Science and Engineering is gebaseerd op de Biwako - Kusatsu Campus in Kusatsu City, Shiga Prefecture. De drie steden liggen binnen handbereik van elkaar. Kyoto naar Ibaraki (Osaka) en naar Kusatsu (Shiga) duurt slechts 20 tot 30 minuten met de trein.

Ritsumeikan University heeft in het buitenland overeenkomsten met meer dan 120 universiteiten in 32 landen en regio's. Studenten worden aangemoedigd om deel te nemen aan buitenlandse studieprogramma's of buitendienststellingen, afhankelijk van hun majors en academische velden. Daarnaast beheert RU het Dual Undergraduate Degree Program (DUDP), waarin studenten bacheloropleidingen kunnen behalen bij zowel RU als geallieerde universiteiten.

RU biedt veel programma's aan, zoals vrijwilligersactiviteiten buiten de campus, stages, peer-supportactiviteiten op de campus en verschillende soorten clubs en kringen die door de studenten worden gerund. Internationale studenten met een studentenvisum kunnen een studietoelage aanvragen. Accommodatie in een gemeubileerd appartement of slaapzaal buiten de campus is beschikbaar voor studenten zonder eerdere ervaring in Japan. Dit biedt Engelstalige, niet-gegradueerde studenten met een goede omgeving om zich te concentreren op hun studie en de dagelijkse communicatie met andere studenten.

- Hoger collegegeldregeling

Hieronder vindt u informatie over het lesgeldverminderingsschema voor toelating tot 2020.

 • 100% collegegeldvrijstelling
 • 50% korting op het lesgeld
 • 20% korting op het lesgeld

De vermindering van het collegegeld wordt in eerste instantie aangeboden voor een jaar, op basis van studenten toelating evaluatie. In het tweede en volgende jaar wordt het collegegeld verlaagd op basis van de cijfers van studenten in het voorgaande studiejaar. Deze beurs kan veranderen, dus pas zo vroeg mogelijk toe.

Ritsumeikan University in een oogopslag

 • Ritsumeikan University werd in 2014 door de Japanse overheid geselecteerd als een van de universiteiten voor het "Top Global University Project". Geselecteerde universiteiten zijn verplicht om de globalisering van Japanse universiteiten actief te bevorderen.
 • Ritsumeikan opgericht in 1900 en heeft een geschiedenis van bijna 120 jaar.
 • RU is een geïntegreerde universiteit met 16 hogescholen en 22 graduate schools.
 • We hebben 4 Campussen in Kyoto, Kyoto, Kusatsu, Shiga en Ibaraki in de prefectuur Osaka .
 • RU heeft een wereldwijd alumni-netwerk met 24 overzeese vestigingen.
 • 2441 internationale studenten met een studieresultaat uit 66 landen, plus 180 non-degree internationale studenten uit 27 landen.
 • RU was nummer 1 voor de meest buitenlandse faculteitsleden van een Japanse universiteit.
 • RU heeft een wereldwijd netwerk van 441 partnerinstellingen wereldwijd. We hebben ook overeenkomsten in het buitenland met 137 universiteiten in 30 landen en regio's.
 • 99% van de internationale studenten in de Engelstalige, niet-gegradueerde programma's die beurzen aanvragen, hebben financiële steun ontvangen.
 • Meer dan 95% van de internationale afgestudeerden heeft met succes banen gekregen.
 • RU was gerangschikt nummer 3 in QS Graduate Employability Rankings 2015 (Pilot) onder Japanse particuliere universiteiten.
 • RU heeft 450 studentenclubs en kringen van alle soorten, waaronder sport, kunst, Japanse cultuur en alles daar tussenin.
 • RU werd gerangschikt op nr. 1 in opdrachtonderzoek door de particuliere sector in het hele land.

Locaties

Kyoto

Address
56-1 Tojiin Kitamachi, Kita Ward, Kyoto, Kyoto Prefecture 603-8577, Japan
Kyoto, Prefectuur Kyoto, Japan

Osaka

Address
Osaka, Prefectuur Osaka, Japan

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden