Alupe University College

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over Alupe University College

Alupe University College (AUC), dat is een Constituent College of Moi University, is een van de nieuwste universitaire colleges in het land. Het is opgericht door de Alupe Legal Gazette Notice nr. 163 van 24 juli 2015. De Raad was samengesteld als een speciale speciale aankondiging nr. 13 van 7 november 2016. Het werd begonnen met een verzoek van de toenmalige Busia North gemeenschap aan de toenmalige president van Kenia, HE Hon Mwai Kibaki, toen hij op 18 september 2007 het gebied bezocht. Vervolgens is het in 2008 begonnen als de Alupe Campus van de Moi University.

Het University College heeft 200 hectare grond in Busia County. Het is gelegen op 7 kilometer van Busia stad op de Busia-Malaba Road. Het is 23 kilometer van Malaba stad. Het is gelegen in het Teso Zuid-kiesdistrict van Busia County en is de enige openbare universiteit in de Busia County. Het nabuurt Oeganda en zal daarom de internationale studentenuitwisselingsprogramma's uitbreiden, waaronder grensoverschrijdende training en onderzoek in de Oost-Afrikaanse regio.

De Alupe University College streeft naar een centrum van uitmuntendheid in geïntegreerde training en onderzoek in de gezondheids-, biologische, landbouw-, dier-, informatie- en ingenieurswetenschappen. Het is de bedoeling om de kracht van deze geïntegreerde aanpak te benutten om het land in staat te stellen 2030 te bereiken.

Het zal samenwerken met de naburige KEMRI-, KALRO- en LBDA-wetenschappers in het onderwijs, onderzoek en dienstverlening aan de Keniaanse bevolking en in de regio. Alupe University College streeft naar het bastion van kennis in de wetenschappen en op het gebied van onderwijs, bedrijfskunde, economie, sociale wetenschappen, human resource development, toerisme en gastvrijheid.

Student

Locaties

Eldoret

Address
Moi University, Main Campus, Kesses
P.O Box 3900-30100 Eldoret
Uasin Gishu County, Kenya

Eldoret, Uasin Gishu County, Kenia

Opleidingen

Geen programma's om te laten zien

Verfijn zoekopdracht hierboven, kijk op onze populaire categorieën hieronder of voer een trefwoord zoeken.


... or simply by choosing your degree: