International Business College Mitrovica (IBCM)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

over IBCM

Welkom bij International Business College Mitrovica!

IBCM studenten

Welkom bij IBCM, een uniek college dat er prat op verse manieren van denken, leren en toepassen van kennis. Gevestigd in onze twee mooie, moderne campussen in Noord- en Zuid-Mitrovica, zijn wij gespecialiseerd in de voorbereiding van onze studenten voor de wereld van het werk.

Geschiedenis, donateurs en partners

International Business College Mitrovica (IBCM) werd opgericht in maart 2010, als een internationaal ingeschreven not-for-profit stichting die onder de auspiciën van de Nederlandse niet-gouvernementele organisatie SPARK.

IBCM

Het werd opgericht met donaties van:

  • Zweedse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (SIDA)
  • Deense ministerie van Buitenlandse Zaken
  • Nederlandse Ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking
  • Britse ambassade Pristina
  • Zwitserse Confederatie
  • Bureau voor de Europese Unie in Kosovo
  • Duitsland Ambassade Pristina

IBCM ontwikkelde drie hoogwaardige academische programma's in samenwerking met instellingen voor hoger onderwijs in Denemarken: Lillebaelt Academy of Professional Higher Education, Tietgen Business College en University College Lillebaelt. Na enkele jaren van intensieve voorlichting en uitwisseling van vaardigheden, waar de opleidingen werden aangepast aan de lokale context en het personeel en docenten kregen een intensieve training, was de curriculumontwikkeling fase van het partnerschap in 2014 voltooid. De programma's zijn nu volledig overgedragen aan IBCM.

De samenwerking met de Deense instellingen werkt nu op een onderhoudsniveau, met de belangrijkste Deense leraren blijven hun kwaliteit toezicht op IBCM's evaluatie en examens te implementeren. Door het handhaven van deze overeenkomst, IBCM studenten krijgen dubbele graden, wat betekent dat ze een diploma halen uit zowel IBCM en uit de desbetreffende partner college in Denemarken na het succesvol afronden van hun opleiding.

IBCM is geaccrediteerd door het Duitse bureau voor Accreditatie EVALAG sinds 2013.

IBCM

NADERING

Bij IBCM onze aanpak is de student centraal. Ons doel is om leerlingen in professionals met de vaardigheden op te bouwen om een ​​verschil in hun werkplek en gemeenschappen te maken. Dit is een school waar de nadruk ligt op de kwaliteit van het onderwijs, de toepassing ervan om te oefenen, en de integratie van de internationale beste praktijken op alle gebieden.

Ons motto, van theorie naar praktijk, wordt toegediend in het ontwerp en de curricula van al onze opleidingen. Met behulp van professionele beroepsonderwijs best practice zoals geïntroduceerd door middel van onze Deense partners, zijn onze opleidingen lokaal aangepaste en gebruik een pedagogisch model dat maximaal leren garandeert.

IBCM

IBCM's Vision

Mitrovica is een economisch levendige centrum in de westelijke Balkan die een goede illustratie socio-etnische integratie van de verschillende groepen en gemeenschappen van de regio. Hoogwaardig onderwijs en opleiding zal een bijdrage leveren aan dit door het verstrekken van cruciale ontwikkeling van vaardigheden, evenals de blootstelling aan de internationale gemeenschap, en door het overbruggen van de etnische groepen in Mitrovica.

Blanco

IBCM's Missie & Mandaat

IBCM zal een self-duurzaam onderwijs instelling voor hoger beroepsonderwijs die een hoge-kwaliteit internationaal onderwijs biedt tegen een betaalbare prijs te worden. Door het verstrekken van excellent onderwijs en opleiding, het zal de jeugd en volwassenen te bieden in de regio Mitrovica met economische kansen en ondersteuning van de economische ontwikkeling in de regio. Door het toepassen van de IBCM motto "van theorie naar praktijk" IBCM studenten zijn uitgerust met een up-to-date set van vaardigheden, zodat ze professionele loopbaan te ontwikkelen.

IBCM

Locaties

Mitrovica

Address
North Campus:
Str. Cara Dusana nn, 38220 Mitrovica

South Campus:
Str. Bislim Bajgora nn, 40.000 Mitrovica

Mitrovica, Kosovo